Ενώ η Γαλλία, η Ιταλία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι παγκόσμιοι τουριστικοί προορισμοί, υπάρχουν κάποιες άλλες πρωτεύουσες κρυμμένες στη λήθη. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι δεν είναι αρκετά όμορφες για να τις εξερευνήσετε. 

Λιχτενστάιν

Συνορεύει με την Ελβετία και την Αυστρία και έχει συνολικό πληθυσμό περίπου 37.000 άτομα. Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι ενώ η συγκεκριμένη χώρα  δεν συνορεύει με τη Γερμανία, οι πολίτες της μιλούν γερμανικά και θεωρείται ο πλουσιότερος λαός μεταξύ όλων των γερμανόφωνων χωρών.

Οι πιο διάσημες γέφυρες του κόσμου! Πολλές γέφυρες ξεφεύγουν, όμως, από την απλή χρησιμότητα και εξελίσσονται σε σύμβολα της εκάστοτε πόλης

Σλοβακία

Δείτε από κοντά την υπέροχη

Σλοβακία και μην παραλείψετε να επισκεφθείτε τη Μπρατισλάβα, που είναι η πρωτεύουσα. Η αρχιτεκτονική της πόλης είναι γοτθική, με φανερή επιρροή από τη γερμανική και αυστριακή φιλοσοφία, ενώ υπάρχουν πολλά μοντέρνα κτίρια, όπως το κτίριο UFO, ένα μοντέρνο οικοδόμημα που προσομοιάζει με ιπτάμενο δίσκο και μέσα στο δίσκο λειτουργεί εστιατόριο με μοναδική θέα!

Σερβία

Η σερβική πρωτεύουσα, το Βελιγράδι είναι ένα μέρος που αξίζει να δείτε από κοντά. Εδώ θα δείτε αρχιτεκτονικά αριστουργήματα. Η πόλη συνδυάζει διαδρομές πολιτισμού, διασκέδασης και ιστορίας και παραμένει μία από τις πλέον αγαπητές επιλογές για τους Έλληνες.

Η ζεστή φιλοξενία των κατοίκων και το γεγονός ότι είναι γειτόνισσα είναι ακόμη 2 λόγοι να πείτε «ναι» στη μαγική Σερβία.

Οι 5 προορισμοί, μακριά από τις ορδές τουριστών! Και όμως υπάρχουν!

Βοσνία

Αξίζει να υποκύψετε στη γοητεία της και να γνωρίσετε ένα διαχρονικό σταυροδρόμι θρησκειών και πολιτισμών. Είναι μια ανοιχτή, φιλόξενη πόλη  που η Ανατολή συναντά τη Δύση και ο χριστιανισμός τον ισλαμισμό.

Αλβανία

Συνορεύει βόρεια και βορειοδυτικά με το Μαυροβούνιο, βορειοανατολικά με το Κόσοβο, ανατολικά με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας και νότια με την Ελλάδα. Βρέχεται από την Αδριατική θάλασσα δυτικά, και το Ιόνιο πέλαγος νοτιοδυτικά. Είναι όμορφη, οικονομική και θεωρείται το νέο αστέρι της Αδριατικής.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ