Ταξίδι με ποδήλατο

Είτε ταξιδεύετε συχνά είτε πιο σπάνια, το οικονομικό σκέλος πάντα είναι ένας καθοριστικός παράγοντας που σας επιτρέπει ή μη να οργανώσετε το επόμενο. Δείτε μερικές έξυπνες συμβουλές για να κάνετε το ταξίδι που είχατε στο μυαλό σας σε πολύ χαμηλότερη τιμή. Δοκιμάστε και θα δείτε ότι μπορείτε να κάνετε 2 ταξίδια μέσα στο χρόνο με τα ίδια χρήματα… αρκεί να είστε και λίγο ευέλικτοι. Το travelstyle.gr βέβαια προνόησε και σας έχει πληροφορίες για 6 low budget ταξίδια στον κόσμο για το 2019!

- Advertisement -

Ταξιδέψτε εκτός σεζόν

Κατά τις περιόδους των διακοπών όπως το καλοκαίρι, τα Χριστούγεννα, το Πάσχα κ.λπ. είναι σίγουρα πιο εύκολο να πάρετε άδεια. Τι θα λέγατε, όμως, να γλιτώνατε αρκετά λεφτά σε εισιτήρια και ξενοδοχεία, αν γιορτάζατε τα Χριστούγεννα νωρίτερα φέτος, περίπου 2-3 εβδομάδες πριν; Τότε οι τιμές θα είναι σίγουρα χαμηλότερες και όταν επιστρέψετε θα έχετε τις γιορτές να σας περιμένουν!

Πίνακας αναχωρήσεων

Κλείστε τα εισιτήριά σας ή πολύ νωρίτερα ή τελευταία στιγμή

Οι περισσότεροι κλείνουν τα αεροπορικά και τη διαμονή τους περίπου 1-2 μήνες πριν το ταξίδι τους κι αυτό τις περισσότερες φορές σημαίνει ότι δεν πετυχαίνουν και τις καλύτερες προσφορές, αφού οι αεροπορικές, τα ξενοδοχεία κ.ο.κ. ξέρουν πότε κλείνουμε συνήθως τα εισιτήριά μας και προσαρμόζουν τις τιμές τους αναλόγως. Αν μπορείτε να κλείσετε το επόμενό σας ταξίδι 8 μήνες πριν, κάντε το! Αν όχι, περάστε στην αντίπερα όχθη και κλείστε τα κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, μερικές ημέρες πριν το ταξίδι, έτσι ώστε να πετύχετε προσφορές.

Ταξιδέψτε με γκρουπ

Όσο κι αν είστε μοναχικοί ταξιδιώτες, τα ταξίδια σε γκρουπ μπορούν να μειώσουν κατά πολύ τα έξοδά σας, αφού κλείνοντας εισιτήρια ή δωμάτια ανά ομάδες, θα έχετε την ευκαιρία να πετύχετε προσφορές. Αν είστε μεγάλη παρέα, μπορείτε να νοικιάσετε σπίτι αντί για ξενοδοχείο και σίγουρα οι τιμές στα εστιατόρια και τις δραστηριότητες που θα κάνετε, θα είναι μειωμένες.

Ρώμη, Ιταλία

Προσοχή όταν κλείνετε all-inclusive ξενοδοχεία!

Μπορεί να πληρώνετε για πράγματα που δεν χρειάζεστε. Μην πληρώνετε για all-inclusive εκτός κι αν περιλαμβάνει πραγματικά τα πάντα: Πολλοί έχουν βρεθεί να κλείνουν ταξίδια all-inclusive, πληρώνοντας τελικά και για παροχές που δεν χρειάστηκαν και δεν αξιοποίησαν, την ώρα που τους έλειπαν άλλες. Σε μια κρουαζιέρα, για παράδειγμα, μπορεί να πληρώνετε για φαγητό σε μπουφέ, γεύματα με πλήθος από πιάτα, απεριόριστα ποτά (συγκεκριμένου είδους), απεριόριστες δραστηριότητες, νυχτερινή διασκέδαση κ.ο.κ. Μπορεί, όμως κάποια πράγματα που προσφέρουν να μην σας ενδιαφέρουν, γι’αυτό εδώ δώστε προσοχή!

Κάντε εθελοντισμό

Συνδυάστε ταξίδι με προσφορά και χαλάστε λίγα χρήματα με διάφορα προγράμματα που θα σας χαρίσουν σίγουρα αξέχαστες εμπειρίες, ικανοποίηση και θα δώσουν άλλο χρώμα στο ταξίδι σας, ενώ θα αφήσουν χρήματα στο πορτοφόλι σας. Κάποια ενδεικτικά site που μπορεί να σας ενδιαφέρουν εν προκειμένω είναι η actionaid, o Aρκτούρος κ.ά.

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ