Τα 6 λάθη που μπορείτε να κάνετε στο αεροδρόμιο και πώς να τα αποφύγετε

Πολλά μπορούν να πάνε λάθος ενώ βρισκόμαστε στο αεροδρόμιο λίγη ώρα πριν ταξιδέψουμε. Το ταξίδι σας στο αεροδρόμιο μπορεί να είναι λιγότερο αγχωτικό με αυτές τις συμβουλές.

1. Ξεχνάτε σημαντικά έγγραφα που χρειάζονται για την επιβίβαση στο αεροπλάνο και την επίσκεψη σε μια ξένη χώρα

Το κλειδί εδώ είναι η καλή προετοιμασία όλων των εγγράφων σας εκ των προτέρων. Μην ξεχάσετε να συμπληρώσετε όλες τις απαραίτητες φόρμες προτού πάτε στο αεροδρόμιο και να κατέχετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Διατηρήστε σημαντικά έγγραφα, όπως ταυτότητα και διαβατήριο, σε καθορισμένο χώρο με τα υπάρχοντά σας ανά πάσα στιγμή.

- Advertisement -

2. Δεν γνωρίζετε για τις κάρτες μιλίων

Οι κάρτες μιλίων μπορούν να παρέχουν πολλές εκπτώσεις, ακόμη και δωρεάν ταξίδι. Επισκεφτείτε τις ιστοσελίδες των αεροπορικών εταιριών που ταξιδεύετε και διαβάστε τι προσφέρουν και πως μπορείτε να τις αποκτήσετε.

Αεροδρόμιο έλεγχος

3. Χάνετε τα έγγραφά σας την ώρα του ελέγχου

Την ώρα του ελέγχου σας ζητάνε να αφήσετε τα πράγματά σας στα ειδικά καλάθια για να περάσετε τον έλεγχο. Αφού περάσετε παίρνετε τη τσάντα σας αλλά ξεχνάτε τα έγγραφα που κρατάγατε στο χέρι. Εδώ η συμβουλή είναι να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ελέγχετε αν παραλάβατε όλα τα πράγματά σας πριν φύγετε από τον έλεγχο.

Διαβάστε ακόμα:  Travel tips: 16 κορυφαία λάθη που ΔΕΝ πρέπει να κάνεις στην Βενετία από τον Τάσο Δούση (βίντεο)

4. Πηγαίνετε στο αεροδρόμιο τη λάθος μέρα

Αυτό το λάθος συμβαίνει συνήθως το βράδυ στην αλλαγή της μέρας. Μην ξεχνάτε να κοιτάτε καλά την ημερομηνία και ώρα που αναγράφει το εισιτήριό σας.

Αεροδρόμιο duty free

5. Αφήνετε πολύ λίγο χρόνο για τις συνδέσεις

Όλοι θέλουμε να φτάσουμε γρηγορότερα στον προορισμό μας αλλά όταν αφήνουμε λίγο χρόνο μεταξύ των συνδέσεων και καθυστερήσει η πρώτη πτήση τότε το πιο πιθανό είναι να χάσουμε την επόμενη και τελικά να αργήσουμε πολύ να φτάσουμε στον προορισμό μας και να έχουμε ταλαιπωρηθεί. Αφήστε ένα κενό από 2 ώρες και πάνω μεταξύ των συνδέσεων.

6. Ξεχνιέστε στα μαγαζιά των αεροδρομίων

Είναι πολύ ωραίο να χαζεύετε και να ψωνίζετε στα μαγαζιά των αεροδρομίων και κάπως έτσι να μην πάτε στην ώρα σας στη πύλη για να ταξιδέψετε. Αν θέλετε να αφιερώσετε χρόνο στα μαγαζιά προγραμματίστε να είστε στο αεροδρόμιο αρκετές ώρες πριν και πάντα να έχετε στο νου σας να κοιτάτε την ώρα.

Από την Γεωργία Καλαντζή ([email protected])

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ