Αυτή είναι η Νο1 εστία μικροβίων στο αεροπλάνο!

Αν και όλες οι αεροπορικές εταιρείες κάνουν προσπάθεια να διατηρήσουν όλους τους χώρους καθαρούς, ωστόσο αυτό δεν είναι πάντοτε εφικτό. Αποτέλεσμα; Η δημιουργία εστιών μικροβίων, που απειλούν την υγιεινή μας!

Η εταιρεία Travelmath πραγματοποίησε έρευνα από μικροβιολόγους που είχαν προσληφθεί για να εξετάσουν ποιες είναι οι μεγάλες πηγές βακτηρίων.

Μικρόβια στο αεροπλάνο

Έπειτα από αρκετή μελέτη κατέληξαν πως τα τραπεζάκια που ανοίγουν στο πίσω μέρος κάθε καθίσματος και μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για διαφορετικούς σκοπούς είναι η Νο1 εστία μικροβίων στο αεροπλάνο

Στη μελέτη, οι μικροβιολόγοι ανίχνευσαν κατά μέσο όρο 2.155 μονάδες βακτηρίων, που είχαν σχηματίσει μάλιστα ένα είδος αποικίας -όπως χαρακτηρίζεται από τους ειδικούς- σε αυτά τα τραπεζάκια αμέσως μετά την περισυλλογή δίσκων φαγητού από αυτά.

Ακόμα 3 σημεία στο αεροπλάνο όπου συγκεντρώνονται αρκετά μικρόβια:

Αν και δεν αποτελεί έκπληξη, τα μπάνια και οι τουαλέτες είναι ιδανικά για την ανάπτυξη βακτηρίων ακόμη και σαν το E. coli. Μάλιστα, οι ειδικοί στον χώρο της υγιεινής προτρέπουν τους επιβάτες να μην χρησιμοποιούν τίποτα μέσα στην τουαλέτα ενός αεροπλάνου με γυμνά χέρια. Προτρέπουν να χρησιμοποιούν χειροπετσέτες όταν θέλουν να αγγίξουν το καπάκι ή το κάθισμα αλλά και την βρύση της τουαλέτας προκειμένου να πλύνουν τα χέρια τους.

Άλλη μια επιφάνεια που πρέπει να αποφεύγετε να αγγίζετε είναι οι θήκες που έχει κάθε κάθισμα στο πίσω μέρους του. Όπως επισημαίνει η ιστοσελίδα Drexel Medicine, σ’ αυτές τις θήκες μπορεί να έχουν αποθηκευθεί κατά καιρούς από χρησιμοποιημένα χαρτομάντιλα μέχρι και βρώμικες παιδικές πάνες. Συνεπώς, αποτελεί μεγάλη εστία μικροβίων. Το Πανεπιστήμιο του Auburn διαπίστωσε ότι τα βακτήρια μπορούν να επιβιώσουν στις θήκες που έχει κάθε κάθισμα έως και μία εβδομάδα.

Τέλος, τα ίδια τα περιοδικά έχουν περάσει από αρκετά χέρια μέχρι να φτάσουν στα δικά μας! Και φυσικά δεν ήταν όλα καθαρά!

Διαβάστε επίσης:

Περισσότερα travel tips μόνο στο travelstyle.gr!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ