Αναζητάτε γεύσεις έξω από τα συνηθισμένα, χωρίς όμως να πρέπει να σπαταλάτε κόπο και χρόνο στην κουζίνα; Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη κι εύκολη συνταγή για καπνιστή σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά που θα σας ταξιδέψει στα χωριά του ιταλικού νότου!
- Advertisement -
Δείτε επίσης Γεύση από Μεξικό στο τραπέζι σας με λαχταριστά σπιτικά νάτσος!
Η συνταγή την καπνιστή σάλτσα ντομάτας
Το ψήσιμο της ντομάτας είναι αυτό που δίνει στη σάλτσα αυτό το ιδιαίτερο, καπνιστό άρωμα. Δείτε αναλυτικά τη συνταγή.
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 10-30 λεπτά

Υλικά
- 10-15 ώριμες ντομάτες
- μια γερή δόση ελαιόλαδο
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Ένα μικρό ματσάκι θυμάρι, μόνο τα φύλλα
- 1 χούφτα φρέσκα φύλλα βασιλικού χοντροκομμένα
- μία κουταλιά ξίδι από κόκκινο κρασί (προαιρετικά) ή μια πρέζα ζάχαρη για τη γεύση
- 1 χούφτα μαύρες ελιές χωρίς το κουκούτσι
- βρασμένα ζυμαρικά
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το γκριλ σε δυνατή θερμοκρασία
- Κόψτε τις ντομάτες στη μέση και στρώστε τις σε ένα ταψί. Προσθέστε τους αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίξτε πάνω το θυμάρι και βάλτε τις στο φούρνο μέχρι να μαυρίσει λίγο η φλούδα τους. Αυτό είναι που θα χαρίσει στη σάλτσα καπνιστή και πιο ρουστίκ γεύση.
- Βγάλτε από το φούρνο τις ντομάτες και βάλτε τις σε ένα ταψί μαζί με τους χυμούς τους. Προσθέστε τα φύλλα βασιλικού και το ξίδι, προσθέστε τις ελιές κι ανακατέψτε καλά.
- Σερβίρετε τα ζυμαρικά σας μαζί με τη σάλτσα.
Extra tips:
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις ελιές με κάπαρη, καθώς και ψιλοκομμένο σαλάμι ή λουκάνικο.
- Η μοτσαρέλα ταιριάζει υπέροχα μέσα στη σάλτσα και λιώνει μοναδικά όσο οι ντομάτες είναι ζεστές από το φούρνο.
- Μπορείτε να ρίξετε λίγη φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.
Καλή απόλαυση!
Πηγή: BBC Food
Διαβάστε ακόμα στο travelstyle.gr:





