Περιστέρια Σαλαμίνα

Η Ελλάδα είναι γεμάτη υπέροχες γωνιές και μυστικά μέρη που μόνο αν ψάξουμε καλά μπορούμε να ανακαλύψουμε. Αν μένετε στην Αθήνα, δεν είναι ανάγκη να… ξενιτευτείτε για να βρείτε ξεχωριστές, μαγικές παραλίες και όμορφους προορισμούς. Η Αττική είναι γεμάτη ομορφιές, το ίδιο και οι περιοχές και τα νησιά που την περιβάλλουν, όπως η Σαλαμίνα.

Η  Σαλαμίνα εξάλλου ήταν ανέκαθεν ένας πολύ κλασικός προορισμός των Αθηναίων για μια μονοήμερη εκδρομή για μπάνιο ή ένα Σαββατοκύριακο, καθώς από το Πέραμα τα φέρυ μποτ φτάνουν μόλις σε 15 λεπτά στο νησί ενώ και τα δρομολόγια -ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο- είναι πολύ συχνά. Πολύ κοντά λοιπόν, οικονομικά, με παραλίες για μπάνιο, περατζάδα, βόλτα και φαγητό στις ψαροταβέρνες, οπότε και εξαιρετική λύση για εκδρομή της τελευταίας στιγμής!

Εδώ όμως θα ξεφύγουμε από τα γνωστά και θα σας αποκαλύψουμε μια υπέροχη, μυστική παραλία στα νότια της Σαλαμίνας, τα Περιστέρια! Εδώ θα δείτε επίσης και την  «κρυφή» παραλία της Σαλαμίνας που μοιάζει με φυσική πισίνα και θα νομίζετε ότι είστε σε νησί του Αιγαίου!

Περιστέρια Σαλαμίνα
Σαλαμίνα Περιστέρια

Ανακαλύψτε τα Περιστέρια στη Σαλαμίνα

Τα Περιστέρια είναι παραλιακός οικισμός στο νότιο τμήμα της Σαλαμίνας, με μία γραφική παραλία με βότσαλα και πεντακάθαρα νερά, δύο βραχονησίδες και ένα λιμανάκι για βάρκες και αλιευτικά.

Πάνω από τον όρμο Περιστέρια, βρίσκεται και το Σπήλαιο του Ευριπίδη. Διαθέτει στενή είσοδο, θαλάμους με χαμηλή οροφή και φυσικές κόγχες και εσοχές. Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, δεν αποτελεί οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο.

Κολυμπήστε στα όμορφα νερά της παραλίας του Αγίου Νικολάου στα Περιστέρια και δε θα πιστέυετε ότι αυτό το γαλαζοπράσινο τοπίο δε βρίσκεται στο Ιόνιο αλλά σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα!

Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, ούτε προσφέρει επιλογές για καφέ ή φαγητό. Το γραφικό νησί της Σαλαμίνας όμως, είναι γεμάτο από τέτοιου είδους επιλογές που θα απολαύσετε μετά το μπάνιο σας στα σμαραγδένια νερά του Αγ. Νικολάου.

Σαλαμίνα Περιστέρια
Σαλαμίνα Περιστέρια

Απολαύστε τα Περιστέρια μέσα από το παρακάτω βίντεο:

Video & sceenshot: Captain Vang

Διαβάστε ακόμα στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ