Σαλαμίνα

Η Ελλάδα είναι γεμάτη υπέροχες γωνιές και μυστικά μέρη που μόνο αν ψάξουμε καλά μπορούμε να ανακαλύψουμε. Αν μένετε στην Αθήνα, δεν είναι ανάγκη να… ξενιτευτείτε για να βρείτε ξεχωριστές, μαγικές παραλίες και όμορφους προορισμούς. Η Αττική είναι γεμάτη ομορφιές, το ίδιο και οι περιοχές και τα νησιά που την περιβάλλουν. Κάντε μια βόλτα μαζί μας μέχρι τα Περιστέρια, μια υπέροχη, μυστική παραλία στα νότια της Σαλαμίνας, μια ανάσα από την πρωτεύουσα!

Ανακαλύψτε τα Περιστέρια στη Σαλαμίνα

Η Σαλαμίνα είναι ένα μάλλον παρεξηγημένο νησί στο οποίο μπορείτε να βρεθείτε με καραβάκι από το Πέραμα Αττικής. Παρόλο που πολλοί την ξέρουν μόνο για τα ουζερί της, είναι ένας όμορφος προορισμός με γραφικά χωριά, όμορφα μέρη και εκπληκτικές παραλίες.

Χαλκίδα: Κάνουμε 10+2 στάσεις στην όμορφη πρωτεύουσα της Εύβοιας και ανακαλύπτουμε την άλλη της πλευρά!
οικισμός Περιστέρια Σαλαμίνας

Τα Περιστέρια είναι παραλιακός οικισμός στο νότιο τμήμα της Σαλαμίνας, με μία γραφική παραλία με βότσαλα και πεντακάθαρα νερά, δύο βραχονησίδες και ένα λιμανάκι για βάρκες και αλιευτικά.

όμορφη παραλία στα Περιστέρια Σαλαμίνας

Πάνω από τον όρμο Περιστέρια, βρίσκεται και το Σπήλαιο του Ευριπίδη. Διαθέτει στενή είσοδο, θαλάμους με χαμηλή οροφή και φυσικές κόγχες και εσοχές. Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, δεν αποτελεί οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο.

Κολυμπήστε στα όμορφα νερά της παραλίας του Αγίου Νικολάου στα Περιστέρια και δε θα πιστέυετε ότι αυτό το γαλαζοπράσινο τοπίο δε βρίσκεται στο Ιόνιο αλλά σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα!

Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, ούτε θα προσφέρει επιλογές για καφέ ή φαγητό. Το γραφικό νησί της Σαλαμίνας όμως, είναι γεμάτο από τέτοιου είδους επιλογές που θα απολαύσετε μετά το μπάνιο σας στα σμαραγδένια νερά του Αγ. Νικολάου.

Η άσημη "δίδυμη" παραλία της Βοϊδοκοιλιάς - Του Παπά η Λίμνα στη Μεθώνη αποκαλύπτει την ομορφιά της από ψηλά! (βίντεο)

Απολαύστε τα Περιστέρια μέσα από το παρακάτω βίντεο:

Βίντεο: Άγγελος Αρναουτέλης

Διαβάστε ακόμα στο travelstyle.gr:

- Advertisement -