Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
35.5 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsAegean Airlines: Έκτακτη ανακοίνωση για τα ταξίδια στην Ευρώπη

Aegean Airlines: Έκτακτη ανακοίνωση για τα ταξίδια στην Ευρώπη

Δεδομένης της κατάστασης που αλλάζει δυναμικά, η Aegean Airlines προσάρμοσε το πτητικό της πρόγραμμα σύμφωνα με τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται από τις αρμόδιες αρχές, οι οποίες παρακολουθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Σήμερα, καθώς τα ταξίδια εντός της Ευρώπης επιτρέπονται ξανά και αίρονται οι αυστηροί περιορισμοί, ξεκινούν πλέον και επίσημα τα ταξίδια από και προς την Ευρώπη. Από τις 15 Ιουνίου, η Aegean Airlines θα αρχίσει να επαναφέρει στην λίστα της προορισμούς αλλά και να τους αυξήσει.

- Advertisement -

Ωστόσο, όπως αναφέρει η αεροπορική εταιρεία θα πρέπει σε κάθε ταξίδι να διασφαλίζετε η ασφάλεια των ταξιδιωτών. Έτσι, εκτός από τα εκτεταμένα μέτρα ασφάλειας και υγιεινής που εφαρμόζονται ήδη, θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε τους κανονισμούς κάθε χώρας σχετικά με τις προϋποθέσεις εισόδου, διέλευσης και διαμονής.

Τι θα ισχύσει με τις αφίξεις στην Ελλάδα από 15 έως 20 Ιουνίου:

Οι επιβάτες κατηγοριοποιούνται σε δύο ομάδες ανάλογα με την χώρα από την οποία έρχονται στην Ελλάδα:

Ομάδα Α: Αυστρία, Βουλγαρία, Γερμανία, Δανία, Ελβετία, Εσθονία, Ιρλανδία, Ισλανδία, Κροατία, Κύπρος, Λετονία, Λιθουανία, Λιχτενστάιν, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Νορβηγία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Τσεχία, Φινλανδία.

Ομάδα Β: Αλβανία, Βέλγιο, Γαλλία, Ιταλία, Βόρεια Μακεδονία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία, άλλες χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

  • Στους επιβάτες που φτάνουν στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών από χώρα της Ομάδας Α, θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικοί διαγνωστικοί έλεγχοι για COVID-19, κατά την άφιξή τους.
  • Στους επιβάτες που φτάνουν στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών από χώρα της Ομάδας Β, είτε με απευθείας πτήση είτε με πτήση μέσω χώρας της Ομάδας Α, θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικά διαγνωστικοί έλεγχοι για COVID-19, κατά την άφιξή τους.
  • Στους επιβάτες που φτάνουν στο Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης «Μακεδονία», θα πραγματοποιούνται υποχρεωτικά διαγνωστικοί έλεγχοι για COVID-19.
Aegean εσωτερικό αεροπλάνου

Σε όλους τους επιβάτες θα δίδεται κατά τη διάρκεια του Check in ή εν πτήσει, ένα Έντυπο Πληροφοριακών Στοιχείων Επιβατών, το οποίο θα πρέπει να συμπληρώσουν και να παραδώσουν στις Aρχές, κατά την άφιξή τους.

Οι επιβάτες που θα έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό έλεγχο για COVID-19,είναι υποχρεωμένοι να παραμείνουν για 24 ώρες σε αυτοπεριορισμό στη διεύθυνση που θα δηλώσουν, μέχρι και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Οι επιβάτες με πτήσεις ανταπόκρισης μέσω Αθήνας ή Θεσσαλονίκης, θα υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο για Covid-19 σε αυτά τα αεροδρόμια. Ωστόσο, θα μπορούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους στον τελικό τους προορισμό όπου και θα τίθενται σε αυτοπεριορισμό μέχρι και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του διαγνωστικού ελέγχου.

Επιπλέον, με απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης, η απαγόρευση πτήσεων από/προς το Ηνωμένο Βασίλειο και την Τουρκία, παρατείνεται έως και 29.06.2020.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,296LikesΚάντε Like
88,196 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ