Aegean Airlines ακυρώσεις πτήσεων

Aegean Airlines συνεχίζει τις προσφορές και αυτή τη φορά μας ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα με έκπτωση 50%! H προσφορά αυτή λήγει σε 2 ημέρες οπότε αν δεν έχετε κάνει ακόμα κράτηση για κάποιο προγραμματισμένο επαγγελματικό ή μη ταξίδι σας, σπεύσατε!

Η προσφορά ισχύει για όλες τις απευθείας πτήσεις και πτήσεις με ενδιάμεσο σταθμό προς όλους τους προορισμούς εσωτερικού με το δίκτυο της Olympic Air για κρατήσεις που θα γίνουν μέχρι και 13 Οκτωβρίου για πτήσεις μεταξύ 10/11/2020 – 27/03/2021 .

 • Tα παιδιά ταξιδεύουν με επιπλέον έκπτωση 50%!
 • Τα βρέφη ταξιδεύουν δωρεάν!

Κρατήσεις μέχρι 13/10/2020
Πτήσεις μεταξύ 10/11/2020 – 27/03/2021
Τώρα όλοι οι ναύλοι της Economy προσφέρουν απεριόριστες αλλαγές χωρίς rebooking fees.
Για κρατήσεις έως 08/11/2020.about:blank

Κάντε την αναζήτηση σας και κλείστε εισιτήριο για τον προορισμό της αρεσκείας σας με έκπτωση 50%!

Εμείς ενδεικτικά αναζητήσαμε πτήση από Αθήνα για Ιωάννινα με επιστροφή με ημερομηνίες Νοεμβρίου και η συνολική τιμή του εισιτηρίου είναι €64,29!

Δείτε τους πίνακες

Προσφορά Aegean Αθήνα - Ιωάννινα
Προσφορά Aegean Ιωάννινα - Αθήνα

Επ’ ευκαιρίας αν επισκεφτείτε τα Ιωάννινα, δείτε εδώ όσα πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε και να δείτε στην πόλη!

Όροι και προϋποθέσεις

 • Η προσφορά αφορά σε απευθείας πτήσεις και πτήσεις με ενδιάμεσο σταθμό σε όλο το δίκτυο εσωτερικού. Αφορά σε κρατήσεις που θα πραγματοποιηθούν έως και 13/10/2020 για πτήσεις που εκτελούνται με το δίκτυο της Olympic Air από 10/11/2020 έως και 27/03/202
 • Oι ναύλοι αφορούν εισιτήρια απλής μετάβασης και συμπεριλαμβάνουν όλους τους φόρους ανά επιβάτη για εισιτήρια που έχουν αγοραστεί μέσω της aegeanair.com.
 • Η οικογενειακή προσφορά περιλαμβάνει επιπλέον 50% έκπτωση για τα παιδιά (2 – 12 ετών) και 100% έκπτωση για τα βρέφη (0 – 2 ετών). Η οικογενειακή προσφορά δεν αφορά σε παιδιά που ταξιδεύουν χωρίς συνοδεία.
 • Η έκπτωση εφαρμόζεται στον ναύλο και στον επίναυλο καυσίμων του παιδικού εισιτηρίου και στο σύνολο της αξίας του εισιτηρίου των βρεφών.
 • Η έκπτωση στα παιδιά και στα βρέφη γίνεται με την κράτηση εισιτηρίου από όλα τα διαθέσιμα κανάλια.
 • Σε περίπτωση αλλαγής του εισιτηρίου υπάρχει χρέωση ανάλογη με την κατηγορία του ναύλου. Σε περίπτωση ακύρωσης ισχύουν οι κανονισμοί που αντιστοιχούν σε κάθε κατηγορία ναύλου.
 • Για συναλλαγές με χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες δεν υφίσταται χρέωση κάρτας πληρωμής.
 • Η προσφορά αφορά σε ναύλους Economy class. 
 • Η προσφορά για απεριόριστες αλλαγές χωρίς rebooking fees σε όλους τους ναύλους LIGHT της Economy class ισχύει για κρατήσεις έως 08/11/2020 και για πτήσεις έως 28/02/2021.
αεροσκάφος Aegean

Aegean Airlines: τα 46 νέα αεροσκάφη στη μάχη του δύσκολου χειμώνα

Ιδιαίτερα δύσκολη ήταν η χρονιά που διανύουμε για την Aegean Airlines, αφού η πανδημία του κορονοϊού προκάλεσε βαρύ πλήγμα στην παγκόσμια ταξιδιωτική βιομηχανία. Το αποτέλεσμα ήταν μεγάλες εταιρίες να κλείσουν, κι άλλες να προχωρήσουν σε περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας και μείωση των δρομολογίων τους. Η Aegean Airlines δηλώνει ότι τα 46 νέα αεροσκάφη θα ριχτούν στη μάχη του δύσκολου φετινού χειμώνα.

Τα αρνητικά οικονομικά δεδομένα

Τους εννέα πρώτους μήνες του 2020 η εταιρεία είχε απώλειες σε ρευστότητα (cash burn) ύψους 160 εκατ. ευρώ από τα οποία 65 εκατ. ευρώ αφορούν το δεύτερο τρίμηνο της χρονιάς. Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Aegean, κ. Βασιλάκης, η Aegean δεν αντιμετωπίζει βραχυπρόθεσμο πρόβλημα ρευστότητας, ενώ με στόχο την εξοικονόμηση δαπανών, η εταιρεία έχει αλλάξει την “αρχιτεκτονική” της συμφωνίας με την Airbus για την προμήθεια 42 νέων αεροσκαφών της οικογένειας Α320neo και Α321neo.

Διαβάστε ακόμα:
SkyExpress: Νέα δρομολόγια εξωτερικού από Αθήνα - Παρίσι και Λονδίνο

Συγκεκριμένα, έχει επιμηκύνει το χρονικό ορίζοντα παραλαβής των αεροσκαφών κατά δύο έτη, έως και το 2026 έναντι του 2024 αρχικά. Και μέχρι το 2022 ο συνολικός αριθμός των αεροπλάνων που θα παραλάβει διαμορφώνεται σε 15 έναντι 26 που προγραμματιζόταν αρχικά να παραληφθούν.about:blank

Aegean πλήρωμα

Ήδη η Aegean παρέλαβε τα πέντε από τα νέα αυτά αεροπλάνα σταδιακά από τα τέλη του 2019 έως και την εκπνοή του Ιουνίου. Η κίνηση αυτή επιτρέπει την εξοικονόμηση για το υπόλοιπο του 2020 και μέχρι το τέλος του 2021, ποσού 90 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί στις προκαταβολές που πλήρωνε η εταιρεία εάν παραλάμβανε τον αρχικό αριθμό των αεροσκαφών. Το ποσό αυτό εκτιμάται ότι αγγίζει τα 110 εκατ. ευρώ συμπεριλαμβανομένου και του 2022.

Ευελιξία ως προς τη διαχείριση των δαπανών επιτρέπει στην Aegean και το γεγονός ότι σταδιακά από το φετινό Σεπτέμβριο έως και τον Ιανουάριο του 2022 εκπνέουν οι συμβάσεις μίσθωσης 26 αεροσκαφών jet/ Ceo. Η εταιρεία θα προχωρήσει είτε στην μη ανανέωση είτε στην ανανέωση των εν λόγω συμβάσεων, συναρτήσει των δεδομένων της αγοράς.

Η Aegean αριθμεί 64 αεροσκάφη (εκ των οποίων 52 jet και 12 turboprops/ ελικοφόρα) κι έχει επιστρέψει δύο αεροσκάφη της οικογένειας Airbus A320 ceo, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2020 στους εκμισθωτές τους. Ως προς την επιβατική κίνηση, το λιγότερο απαισιόδοξο σενάριο για το τέταρτο τρίμηνο προβλέπει την επίτευξη του 1/3 της επιβατικής κίνησης του αντίστοιχου διαστήματος του 2019, εάν κι εφόσον δεν επιβληθούν νέα αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα.

Αισιοδοξία από Βασιλάκη

«Πήγαμε καλύτερα από άλλες ανταγωνίστριες χώρες. Κέρδισε σε αξιοπιστία ο ελληνικός τουρισμός» τόνισε ο κ. Βασιλάκης, ενώ οριοθέτησε ως κύριο στόχο την ενίσχυση της εικόνας της Ελλάδας ως ασφαλούς και αξιόπιστου τουριστικού προορισμού για το 2021.

Συνεχίζοντας ανέφερε πως οι διαδικασίες που παραπέμπουν σε καραντίνα και συνθήκες lockdown είναι καταστροφικές, τονίζοντας ότι πρακτικές όπως τα γρήγορα διαγνωστικά τεστ μπορούν να δώσουν λύσεις για ασφαλή ταξίδια.Επιστροφή στα θρανία: Πώς ανοίγουν τα σχολεία οι χώρες της Ευρώπης – τι γίνεται με τις μάσκες

Aegean αεροπλάνο στο αεροδρόμιο

Ο κ. Βασιλάκης αναφέρει ότι με την αγορά των 46 νέων αεροσκαφών, η αεροπορική επιτυγχάνει να μειώσει, κατά 90 εκατ. ευρώ, το ποσό των προκαταβολών για τις νέες παραλαβές που είναι καταβλητέο την περίοδο μεταξύ πρώτου εξαμήνου 2020 και 2021.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη λήξη συμφωνιών leasing για 26 αεροσκάφη jet από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως και τον Ιανουάριο του 2021, προσδίδει μεγαλύτερη ευελιξία στην Aegean στην προσπάθεια εξοικονόμησης κεφαλαιουχικών δαπανών.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

Aegean: Για 2 μέρες ακόμα ισχύει η προσφορά για όλους τους προορισμούς του εσωτερικού με έκπτωση 50%!
- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ