Aegean Airlines δρομολόγιο

Συνεχίζονται κανονικά οι πτήσεις της Aegean για την Αγγλία, λόγω της έξαρσης του κορονοϊού; Ποιες οι νέες αποφάσεις για τους αερομεταφορείς;

- Advertisement -

Μετά και τις ανακοινώσεις Μακρόν για την αναστολή των ταξιδιών για 30 ημέρες μεταξύ χωρών εκτός Σένγκεν και της Ε.Ε., ώστε να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, έχει δημιουργηθεί σύγχυση για το τί μέλλει γενέσθαι με τις πτήσεις, με δεδομένο τον μεγάλο αριθμό των Ελλήνων που ζούν και φοιτούν εκεί.

Σε συνέχεια των σχετικών ανακοινώσεων αναμένεται, ακόμη και σήμερα, η σχετική επίσημη απόφαση, κεντρικά από την Ε.Ε., προκειμένου και οι αεροπορικές να αναμορφώσουν αναλόγως τα προγράμματά τους. Ο πρόεδρος Μακρόν πάντως σημείωσε «ότι οι πολίτες των κρατών μελών που ζουν στο εξωτερικό θα μπορούν να επιστρέψουν στη χώρα τους».

Οι αποφάσεις της Aegean για τις πτήσεις στην Αγγλία

Όπως αναφέρει το protothema.gr, από πλευράς του μεγαλύτερου εγχώριου αερομεταφορέα, της Aegean, όπως και για άλλους ευρωπαϊκούς αερομεταφορείς, ο προορισμός του Λονδίνου είναι από τους πλέον σημαντικούς. Εξ’ ού και καθημερινά, από την Αθήνα, υπάρχουν αυτή την στιγμή 2-3 πτήσεις από την Aegean με προορισμό τη βρετανική πρωτεύουσα, ενώ 2 δρομολόγια πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση για Μάντσεστερ και 2 επίσης σε εβδομαδιαία βάση για Εδιμβούργο. Εν μέσω των έκτακτων συνθηκών, οι πτήσεις εξακολουθούν και πραγματοποιούνται κανονικά, έως ότου να υπάρξουν νέες αποφάσεις.

Σε κάθε περίπτωση, η Aegean μέσω του site της και την ειδική σελίδα για τον κορονοϊό, η εταιρεία ανακοινώνει χρήσιμες ταξιδιωτικές πληροφορίες σχετικά με τα ταξίδια σας αυτή την περίοδο. Εκεί οι ταξιδιώτες μπορούν να ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο για το πρόγραμμα των δρομολογίων αλλά και τις απαγορεύσεις που ισχύουν ανά χώρα, όπως αυτές προκύπτουν καθημερινά με βάση και την ενημέρωση από την ΙΑΤΑ (Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών -International Air Transport Association).

Η Aegean προχωράει σε τροποποιήσεις δρομολογίων λόγω κορονοϊού

Aegean ανακοίνωση - τροποποιήσεις δρομολογίων - πτήσεις

Η Aegean ενημερώνει το κοινό και τους επιβάτες της ότι προχωράει σε τροποποιήσεις στο πρόγραμμα δρομολογίων λόγω του κορονοϊού (COVID-19) και των ταξιδιωτικών περιορισμών.

Συγκεκριμένα, η αεροπορική εταιρεία αναφέρει ότι λόγω των αλλαγών στην επιβατική κίνηση που προκαλούνται από τον κορονοϊό (COVID-19) και τους υποχρεωτικούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς που έχουν επιβληθεί από αρκετές χώρες για τον περιορισμό της εξάπλωσής του, θα προβεί σε σχετικές τροποποιήσεις στο πρόγραμμα δρομολογίων της Aegean για την περίοδο έως και 8 Απριλίου 2020. 

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι επιβάτες για τις τροποποιήσεις δρομολογίων της Aegean

Οι αλλαγές αυτές θα αφορούν δρομολόγια, τόσο στο δίκτυο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού και θα έχουν κυρίως τη μορφή συγχωνεύσεων πτήσεων. Για τον λόγο αυτό, η Aegean συνιστά να ελέγχετε την κατάσταση της πτήσης σας εγκαίρως, ώστε να αποφευχθεί η ταλαιπωρία, σε περίπτωση που εφαρμοστούν εκτάκτως πιθανοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί ή ακυρώσεις πτήσεων. 

Για περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τις αναπροσαρμογές του πτητικού προγράμματος, μπορείτε να ενημερώνεστε από την ειδικά διαμορφωμένη σελίδα Τρέχουσες ενημερώσεις COVID-19 ή από την υπηρεσία Πρόγραμμα δρομολογίων.  

Επίσης, παρακαλείσθε να επιβεβαιώνετε ότι τα στοιχεία επικοινωνίας που έχετε δηλώσει, τόσο στον λογαριασμό σας My Aegean όσο και κατά την έκδοση του εισιτηρίου σας, είναι σωστά ώστε να ενημερωθείτε άμεσα από την AEGEAN, σε περίπτωση που η πτήση σας τροποποιείται. 

Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω της διάδοσης του COVID-19, η AEGEAN θα συνεχίσει να παρακολουθεί το ζήτημα και να συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές για τυχόν περαιτέρω βήματα, που ενδέχεται να απαιτηθούν, καθώς η υγεία και η ασφάλεια των επιβατών και του προσωπικού αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ