Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
24.4 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsAegean: Ποιο δρομολόγιο εξωτερικού συνεχίζει να εκτελεί;

Aegean: Ποιο δρομολόγιο εξωτερικού συνεχίζει να εκτελεί;

Η Aegean μπορεί να έχει προχωρήσει σε αναστολή των πτήσεων εξωτερικού έως και τις 15 Μαΐου, λόγω του κορονοϊού, ωστόσο υπάρχει ένα δρομολόγιο που συνεχίζει να εκτελεί.

Όπως έχει ανακοινώσει η αεροπορική εταιρεία, δεδομένης της κατάστασης που όλοι μαζί αντιμετωπίζουμε, αλλαγές στις αποφάσεις για τις πτήσεις από/προς τις χώρες γίνονται καθημερινά από τις αρμόδιες αρχές. Τα έκτακτα μέτρα αλλά και η αβεβαιότητα που υπάρχει για το ταξίδι, στη διάρκεια των πρωτοφανών ημερών που διανύουμε, οδηγούν αναπόφευκτα σε πολλές ακυρώσεις πτήσεων αλλά και αλλαγές. Για το λόγο αυτό, η Aegean ενημερώνει ότι προσφέρει αλλαγή εισιτηρίου με μηδενικό κόστος.

- Advertisement -

Όσον αφορά τις πτήσεις που εκτελούνται η Aegean ενημερώνει πως με βάση την απόφαση της Ελληνικής Κυβέρνησης, έχει προχωρήσει σε αναστολή των πτήσεων μας για το εξωτερικό έως και τις 15 Μαΐου, εκτός του δρομολογίου Αθήνα – Βρυξέλλες.

Όπως φαίνεται παρακάτω, τα δρομολόγια δεν εκτελούνται καθημερινά, αλλά 2 με 3 φορές την εβδομάδα:

Aegean δρομολόγιο Αθήνα Βρυξέλλες
Aegean εισιτήρια Αθήνα Βρυξέλλες

Ωστόσο, τονίζει πως όλοι οι επιβάτες που θέλουν να ταξιδέψουν προς το Βέλγιο χρειάζεται να έχουν επίσημα χαρτιά που να πιστοποιούν τον λόγο ανάγκης εισόδου τους στο κράτος αυτό, διαφορετικά δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος στο κράτος αυτό.

Να σημειωθεί επίσης ότι, κατόπιν οδηγίας της Αστυνομίας, η αναχώρηση και άφιξη όλων των πτήσεων από/προς Αθήνα θα γίνεται μέσω του Non-Schengen terminal για να πραγματοποιείται καλύτερος έλεγχος.

Ποιες άλλες πτήσεις εξαιρούνται από την προσωρινή αναστολή πτήσεων;

Από την προσωρινή αναστολή πτήσεων εξαιρούνται:

 • οι πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων
 • οι υγειονομικού ενδιαφέροντος
 • οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος
 • οι πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του
 • οι κρατικές πτήσεις
 • οι πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση
 • οι στρατιωτικές πτήσεις
 • οι πτήσεις της Frontex
 • οι ανεφοδιασμού
 • οι πτήσεις υποστήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας
 • οι πτήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων Πολιτών.

Επίσης, παρατείνεται και η προσωρινή απαγόρευση εισόδου στην χώρα μη Ευρωπαίων Πολιτών με τις ακόλουθες εξαιρέσεις: Μέλη οικογενειών Ευρωπαίων Πολιτών, πολίτες χωρών συνθήκης Σένγκεν, υγειονομικό προσωπικό, πολίτες τρίτων χωρών που έχουν μακράς διάρκειας άδεια visa σε Ευρωπαϊκή χώρα και χώρα Συνθήκης Σένγκεν, κυβερνητικό, διπλωματικό, στρατιωτικό, ανθρωπιστικό προσωπικό, πληρώματα αεροσκαφών και σε όσους μη Ευρωπαίους πολίτες έχουν εξασφαλίσει άδεια για το ταξίδι τους από Ελληνικό Προξενείο.

Τέλος, θα σας προτείναμε να επισκέπτεστε το iatatravelcentre.com για να ενημερώνεστε σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις κάθε χώρας.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,275LikesΚάντε Like
88,527 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ