Ένα αεροπλάνο της Korean Air συγκρούστηκε με ένα τζετ Cathay Pacific σε αεροδρόμιο στο βόρειο νησί Χοκάιντο της Ιαπωνίας την χθες Τρίτη 16/1 εν μέσω σφοδρής χιονόπτωσης – ένα περιστατικό που έρχεται λίγες εβδομάδες μετά τη θανατηφόρα σύγκρουση του αεροσκάφους στο Τόκιο.

Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί από τη σύγκρουση στο αεροδρόμιο New Chitose (CTS) του Χοκάιντο, που σημειώθηκε γύρω στις 5:30 μ.μ., σύμφωνα με τον χειριστή του αεροδρομίου. Το αεροσκάφος της Korean Air είχε 289 επιβάτες και πλήρωμα, δήλωσε στο CNN η Πυροσβεστική Υπηρεσία Chitose, ενώ το αεροπλάνο Cathay Pacific ήταν άδειο.

Τα θέματα ασφάλειας των αεροδρομίων έχουν τεθεί υπό έλεγχο στην Ιαπωνία μετά από μια θανατηφόρα σύγκρουση στο πολυσύχναστο αεροδρόμιο Haneda του Τόκιο στις 2 Ιανουαρίου, όταν ένα αεροσκάφος της Japan Airlines τυλίχθηκε στις φλόγες αφού χτύπησε ένα αεροσκάφος της ακτοφυλακής με αποτέλεσμα 5 από τους 6 ανθρώπους του πληρώματος του μικρού αεροσκάφους να χάσουν τη ζωή τους.

Την Τρίτη, και οι δύο αεροπορικές εταιρείες επιβεβαίωσαν το περιστατικό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την Korean Air να λέει ότι ένα από τα αεροσκάφη της «ήλθε σε επαφή» με το αεροπλάνο Cathay κατά τη διάρκεια της απώθησης, προσθέτοντας ότι «συνεργάζεται με όλες τις αρμόδιες αρχές».

Η Cathay Pacific είπε ότι το αεροπλάνο της «ήταν ακίνητο εκείνη τη στιγμή χωρίς πελάτες ή πλήρωμα» όταν «χτύπησε ένα A330 της Korean Air που περνούσε από τροχοδρόμηση».

Η πτήση 583 της Cathay από το Σαπόρο προς το Χονγκ Κονγκ ακυρώθηκε, με τον αερομεταφορέα με έδρα το Χονγκ Κονγκ να λέει ότι οι επιβάτες θα παραλαμβάνονται με επιπλέον πτήσεις αργότερα μέσα στην ημέρα και την επόμενη μέρα. Υπάρχουν δύο πτήσεις που πραγματοποιούν το ίδιο δρομολόγιο την Τετάρτη.

Δεν υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με διαρροή λαδιού μετά το ατύχημα, σύμφωνα με την πυροσβεστική, η οποία είπε ότι οι λεπτομέρειες βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ