τεστ κορονοϊού στο αεροδρόμιο

Σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ), τα rapid test κορονοϊού σε κάθε επιβάτη πριν την αναχώρηση της πτήσης του πιθανόν να μπορούσαν να δώσουν ξανά πνοή στη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια, αφού η αεροπορική βιομηχανία έχει υποστεί μεγάλη πλήγμα από την πανδημία, καθώς έτσι δε θα χρειαζόταν η επιβολή καραντίνας.

Κραυγή αγωνίας από τις αεροπορικές

Από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα, έχουν υπάρξει πολλές εκκλήσεις της βιομηχανίας ώστε να θεσπιστεί μια ενιαία προσέγγιση για την αντιμετώπιση του προβλήματος που προκύπτει από τους διαφορετικούς έκτακτους περιορισμούς που υιοθετεί κάθε χώρα του κόσμου για ταξιδιώτες από χώρες με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο.

επιβάτες με μάσκα στο αεροδρόμιο

Η πρόταση της IATA είναι η εφαρμογή γρήγορων τεστ κορονοϊού. Αυτό είναι που θα επιδιώξει να πείσει τις κυβερνήσεις μέσω του του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας, σύμφωνα με τον Ντε Τζούνια. Η IATA επίσης θεωρεί ότι η μεγαλύτερη πρόκληση του αιώνα στην αεροπορική βιομηχανία είναι η μεταφορά των εμβολίων για τον κορονοϊό.

Μικρό κόστος για ένα σημαντικό αποτέλεσμα

Τα συγκεκριμένα τεστ κοστίζουν μόλις 10 δολάρια και μπορούν να γίνονται από το προσωπικό του αερομεταφορέα καθώς δεν χρειάζεται εξειδικευμένη ιατρική εκπαίδευση. Δίνουν αποτέλεσμα σε 15 λεπτά και θεωρούνται ιδιαίτερα αξιόπιστα καθώς η διαγνωστική τους ευαισθησία σε σύγκριση με εργαστηριακό τεστ είναι 97%, δήλωσε η IATA. Αυτό είναι κάτι που, όπως πιστεύει η Ένωση, θα μπορούσε να αποτελέσει τονωτική ένεση στην πολύπαθη αεροπορική βιομηχανία.

Αισιοδοξία στην Ελλάδα για την επόμενη χρονιά

Οι φορείς του τουρισμού στην Ελλάδα θεωρούν ότι τα υγειονομικά δεδομένα θα βελτιωθούν για το 2021, είτε γιατί θα υπάρξει εμβόλιο για τον κορονοϊό, ή γιατί το μοριακό τεστ θα είναι πιο άμεσο και πιο οικονομικό, ή τέλος γιατί εστίες μετάδοσης που επιβεβαιωμένα επιβάρυναν τον αριθμό κρουσμάτων το φετινό καλοκαίρι θα ελεγχθούν αποτελεσματικότερα για το 2021. Όπως αναφέρει ο Γιώργος Σπανός, CEO της Domes Resorts, στη Ναυτεμπορική, τα χειρότερα πέρασαν, και το 2021 αναμένουμε ότι θα είναι μια χρονιά σημαντικά καλύτερη από τη φετινή.

Στη Μύκονο με μάσκες

Όσον αφορά τις κρατήσεις ξενοδοχείων, ο ίδιος συμπληρώνει ότι υπάρχει μια αυξητική τάση σε ξενοδοχεία που εντάσσονται σε διεθνή brands, γιατί οι επισκέπτες γνωρίζουν ότι τηρούνται τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφαλείας. Επίσης, οι επιβάτες επιλέγουν ξενοδοχεία με τύπους δωματίων που μπορεί να είναι πιο ιδιωτικά και απομονωμένα και με private facilities (π.χ. βίλες με πισίνα).

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο οι επιβάτες ταξιδεύουν σήμερα, υπάρχει μια προτίμηση στα private transfers, ενώ επιλέγουν συχνότερα premium airlines και business class για πιστότερη τήρηση των πρωτοκόλλων ασφάλειας και για να μειώσουν όσο γίνεται την παραμονή σε χώρους συνωστισμού. Τέλος, υπάρχει μια σημαντική αύξηση στις ιδιωτικές πτήσεις με βάση τα στοιχεία των αεροδρομίων και των εταιρειών private jetting. 

- Advertisement -

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ