Αεροπορική εταιρεία καινοτομεί με τις κούπες καφέ που τρώγονται!

Αεροπορική εταιρεία καινοτομεί, κάνοντας να μεγάλο βήμα για τον περιορισμό των απορριμμάτων κατά τη διάρκεια των πτήσεων, με τις κούπες καφέ που… τρώγονται!

Τι καλύτερο από μια ωραία, ζεστή κούπα καφέ; Αν ρωτήσετε τους υπεύθυνους της Air New Zealand, η απάντηση είναι μια… γλυκιά κούπα. Τι εννοούμε με αυτό; Ο εθνικός αερομεταφορέας της Νέας Ζηλανδίας δοκιμάζει ένα νέο, βρώσιμο ποτήρι για καφέ, με απώτερο σκοπό τη μείωση των απορριμάτων που παράγονται την ώρα της πτήσης. Παρόλο που η εταιρεία έκανε ήδη το μεγάλο βήμα να χρησιμοποιεί βιοδιασπώμενα ποτήρια στο αεροδρόμιο και το αεροπλάνο, οι υπεύθυνοι άρχισαν ήδη να αναζητούν ακόμα πιο οικολογικές επιλογές.

Σύμφωνα με το cnn.com, για να το πετύχει αυτό, η Air New Zealand συνεργάστηκε με την τοπική εταιρεία Twiice, μια οικογενειακή επιχείρηση αφιερωμένη στην παρασκευή βρώσιμων ποτηριών από φυτικά υλικά που είναι εξίσου νόστιμα και οικολογικά.

Βρώσιμες κούπες

Εσείς γνωρίζετε τι περιέχει ο δίσκος κάθε αεροπορικής; Το Instagram μας το αποκαλύπτει!

Τα ποτήρια που χρησιμοποιεί η Air New Zealand στις πτήσεις της έχουν γεύση βανίλια και μπορούν να αντέξουν τα ζεστά ροφήματα χωρίς να λιώνουν.

Η υπεύθυνη εξυπηρέτησης επιβατών, Niki Chave, αναφέρει ότι η εταιρεία σερβίρει το χρόνο 8 εκατομμύρια καφέ την ώρα της πτήσης. Μέχρι στιγμής, οι πελάτες που έχουν δοκιμάσει τα βρώσιμα ποτήρια έχουν δώσει την έγκρισή τους.

Αυτό δεν αποτελεί τη μόνη κίνηση της Air New Zealand για πιο “πράσινες” πτήσεις. Τον περασμένο Ιούλιο η αεροπορική ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να σερβίρει τις σως από τις σαλάτες της σε μικρά επαναχρησιμοποιούμενα μπωλ αντί για ατομικά πλαστικά πακέτα.

Παρόλο που τα ποτήρια της Twiice είναι αυτή τη στιγμή συνεργασία μίας φοράς ανάμεσα στις δυο επιχειρήσεις, είναι πιθανό να υπάρξουν πολλές ακόμα ευκαιρίες συνεργασίας στο μέλλον.

Air New Zealand βρώσιμες κούπες

Ο Jamie Cashmore, συνιδρυτής της Twiice, αναφέρει ότι η εταιρεία δουλεύει πάνω σε μια νέα, διευρυμένη συλλογή από πιάτα και μαχαιροπίρουνα, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν από την Air New Zealand.

Η κρίση των πλαστικών έχει γίνει ένα μεγάλο ζήτημα σε όλους τους τομείς της ταξιδιωτικής βιομηχανίας κι όχι μόνο στους αερομεταφορείς.

Η πολιτεία της Καλιφόρνια έχει απαγορεύσει τα σαμπουάν σε συσκευασία ταξιδίου και τα άλλα είδη προσωπικής υγιεινής από τα ξενοδοχεία, ενώ κάποιοι μεγάλοι όμιλοι όπως ο Hayatt και ο IHG (ο οποίος κατέχει brands όπως το Holiday Inn και Hotel Indigo) έχουν αποφασίσει να εφαρμόσουν το ίδιο σε όλα τα ξενοδοχεία τους παγκοσμίως.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ