Το παγκόσμιο ενδιαφέρον τραβά, για μία ακόμα φορά, η χώρα μας τόσο με τις νησιωτικές όσο και με τις ηπειρωτικές της περιοχές! Η  Telegraph επέλεξε τα 18 ωραιότερα «κρυμμένα» μέρη της Ελλάδας, με τη βοήθεια των ειδικών συνεργατών της.

Πρώτο στη λίστα φιγουράρει το νησί της Σκύρου, αφού – όπως αναφέρεται στο άρθρο – ο παραδοσιακός τρόπος ζωής των ντόπιων συναρπάζει τους τουρίστες. Την παράσταση για τους ξένους φαίνεται πως κλέβει το καρναβάλι, όταν οι ντόπιοι ντύνονται με παραδοσιακά σκυριανά ρούχα, που θυμίζουν γίδια, σε μια απόλυτα διονυσιακή γιορτή.

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται το μονοπάτι του Μαινάλου, στην Αρκαδία, και στην τρίτη η Μήλος, το ηφαιστειακό πετρώδες νησί με τα καταγάλανα νερά. Τα Κουφονήσια και το Ναύπλιο έπονται ενώ τη δεκάδα συμπληρώνουν η Κέα, η παραλία Καραβοστάσι στη Θεσπρωτία, η  Φολέγανδρος, η παραλία Βουτούμι στους Αντίπαξους αλλά και η Στούπα στη Μάνη.

Διαβάστε ακόμα: ταξιδεύεις με πούλμαν; Μάθε τα δικαιώματά σου

Ακολουθεί, στην ενδέκατη θέση, η Χαλκιδική – που ξεχωρίζει για τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της και τις απαράμιλλης ομορφιάς χερσονήσους της-, σειρά έχει το Μεγανήσι, μια από τις κρυφές γωνιές του Ιονίου.

Διαβάστε ακόμα: Εταιρεία σε πληρώνει 10.000 δολάρια για να γυρίσεις τον κόσμο 

Στην δέκατη τρίτη θέση, η βρετανική εφημερίδα «τοποθετεί» το Πήλιο, στην δέκατη τέταρτη την Ίο με τη λίστα να ολοκληρώνεται με το Καστελόριζο, τη Μονεμβάσια, την Άνδρο και την Κέρκυρα.

Πηγή: koolnews.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ