Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
36.5 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΑγωγή κατά της Airbus κατέθεσε η Qatar Airways

Αγωγή κατά της Airbus κατέθεσε η Qatar Airways

Η Qatar Airways ανακοίνωσε ότι άρχισε τις διαδικασίες κατάθεσης αγωγής σε βρετανικό δικαστήριο, κατά της Airbus.

Αυτό έγινε σε μια προσπάθεια να επιλυθεί μία διαμάχη σχετικά με ατέλειες στην επικάλυψη της ατράκτου των επιβατικών αεροσκαφών Α350, φέρνοντας τις δύο πλευρές αντιμέτωπες με μία σπάνια νομική αντιπαράθεση για την ασφάλεια της πολιτικής αεροπορίας. Οι δύο εταιρίες έχουν εμπλακεί σε μία διαμάχη εδώ και μήνες σχετικά με την διάβρωση, συμπεριλαμβανομένων και προβλημάτων με τη βαφή των αεροσκαφών.

- Advertisement -

Σύμφωνα με την Qatar Airways, έχει εντοπιστεί διάβρωση σε ένα υπόστρωμα επικάλυψης στην περιοχή της ατράκτου, που οδήγησε την αρμόδια υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας στο Κατάρ, στην απόφαση καθήλωσης 21 αεροσκαφών Α350. Από τη μεριά της η Airbus υποστηρίζει ότι τα επιβατικά αεροσκάφη που κατασκευάζονται από υλικά συνθετικού άνθρακα είναι ασφαλή για πτήσεις, παρά την εμφάνιση μερικής «επιφανειακής διάβρωσης». Ωστόσο, η Qatar Airways υποστηρίζει ότι είναι πολύ νωρίς για την εξαγωγή συμπερασμάτων που σχετίζονται με την ασφάλεια και για αν αυτή έχει υποβαθμιστεί.

Η διαμάχη μεταξύ των δύο εταιριών βρέθηκε στο προσκήνιο την προηγούμενη εβδομάδα, όταν η Airbus, σε μία ασυνήθιστη κίνηση σύμφωνα με ειδικούς, κατηγόρησε την αναφερόμενη αεροπορική εταιρία του Κόλπου ότι διαστρεβλώνει το πρόβλημα, ως ένα ζήτημα ασφάλειας και απείλησε να προσφύγει σε μία ανεξάρτητη νομική αξιολόγηση.

Από την πλευρά της, χθες, η Qatar Airways ανταπέδωσε, ανακοινώνοντας ότι έχει καταθέσει αγωγή κατά της Airbus στο Ανώτατο Δικαστήριο στο Λονδίνο. «Λυπούμαστε για την αποτυχία όλων των προσπαθειών μας να επιτύχουμε μία εποικοδομητική λύση με την Airbus σχετικά με την επιταχυνόμενη κατάσταση επιφανειακής διάβρωσης που επηρεάζει αρνητικά τα αεροσκάφη Α350» ανέφερε χαρακτηριστικά μία ανακοίνωση.

«Η Qatar Airways δεν είχε άλλη επιλογή, από την αναζήτηση μιας ταχείας απόφασης επίλυσης αυτής της διαμάχης, μέσω των δικαστηρίων».

Σε μία ανακοίνωσή της αργά χθες, η Airbus επιβεβαίωσε ότι έχει λάβει ένα επίσημο δικαστικό έγγραφο. «Η Airbus έχει στόχο να υπερασπίσει δυναμικά τη θέση της» ανέφερε η ευρωπαϊκή κοινοπραξία.

Ένας εκπρόσωπος της είχε δηλώσει νωρίτερα, ότι έχει εντοπιστεί η αιτία του προβλήματος και ότι η Airbus συνεργάζεται με πελάτες της, αλλά και την αρμόδια ευρωπαϊκή αρχή, η οποία έχει ανακοινώσει ότι δεν έχει εντοπίσει κάποιο ζήτημα που να σχετίζεται με την ασφάλεια των πτήσεων.

Από την μεριά της, η Qatar Airways υποστηρίζει ότι τα προβλήματα στην επιφάνεια της ατράκτου των αεροσκαφών έχουν επαρκώς κατανοηθεί, ενώ ανακοίνωσε χθες ότι επιθυμεί από την Airbus. την πραγματοποίηση μιας «λεπτομερούς έρευνας».

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τα σημάδια από τη διάβρωση, είναι πλέον εμφανή στην άτρακτο των αεροσκαφών της Qatar Airways.

Πηγή: tourismtoday.gr

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,288LikesΚάντε Like
88,446 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ