Τρίτη, 9 Ιουλίου, 2024
34.2 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsAir France: Αυτοματοποιεί τον έλεγχο των γαλλικών πιστοποιητικών εμβολιασμού

Air France: Αυτοματοποιεί τον έλεγχο των γαλλικών πιστοποιητικών εμβολιασμού

Η Air France συνεχίζει να αναπτύσσει την υπηρεσία «Ready to Fly» και αυτοματοποιεί τον έλεγχο των γαλλικών πιστοποιητικών εμβολιασμού στις εσωτερικές πτήσεις.

  • Η υπηρεσία Ready to Fly που επιτρέπει στους επιβάτες να ελέγχουν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα πριν από την πτήση τους είναι πλέον διαθέσιμη σε 140 δρομολόγια και 600 καθημερινές πτήσεις της Air France
  • Για τις πτήσεις του εσωτερικού, ο έλεγχος των γαλλικών πιστοποιητικών εμβολιασμού είναι πλέον αυτοματοποιημένος και άμεσος. Ο έλεγχος αυτός μπορεί να πραγματοποιηθεί ηλεκτρονικά ή απ’ ευθείας στα σημεία Self-Service την ημέρα της αναχώρησης

Τον Ιούλιο του 2021 η Air France παρουσίασε το «Ready to Fly», μια δωρεάν και προαιρετική υπηρεσία που προσφέρει στους επιβάτες την επιβεβαίωση ότι διαθέτουν τα απαιτούμενα έγγραφα υγείας για το ταξίδι τους πριν φτάσουν στο αεροδρόμιο. Αυτή η υπηρεσία παρέχει στους πελάτες μεγαλύτερη ηρεμία και μια πραγματικά απρόσκοπτη εμπειρία, αποφεύγοντας τους πολλαπλούς ελέγχους την ημέρα της αναχώρησης.

- Advertisement -

Το Ready to Fly, το οποίο αποδείχθηκε δημοφιλές στους επιβάτες, αναπτύσσεται σταδιακά σε όλο το δίκτυο της Air France. Αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμο σε περισσότερα από 140  δρομολόγια που αναχωρούν από 80 αεροδρόμια, και αντιπροσωπεύουν περισσότερες από 600 καθημερινές πτήσεις, συμπεριλαμβανομένων:

  • Όλων των πτήσεων εσωτερικού στη Γαλλία και προς/από Κορσική και τα Γαλλικά Υπερπόντια Εδάφη
  • Των πτήσεων από/προς τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αργεντινή, τη Χιλή και τη Βραζιλία.
  • Των πτήσεων από την Γαλλία προς τη Γερμανία, Ισπανία, Ελλάδα, Ιταλία, Πορτογαλία, Γκαμπόν και Σενεγάλη.
  • Των πτήσεων για Γαλλία κατά την αναχώρηση από Ευρώπη και Καναδά.

Από την αρχή της λειτουργίας του το Ready to Fly έχει χρησιμοποιηθεί από περισσότερους από 600.000 επιβάτες.

Αυτοματοποιημένη υπηρεσία για τις πτήσεις εσωτερικού

Από τις 24 Ιανουαρίου 2022 το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι υποχρεωτικό στις πτήσεις εσωτερικού στη Γαλλία για επιβάτες άνω των 16 ετών (εξαιρούνται οι πτήσεις προς/από Κορσική και τα Γαλλικά Υπερπόντια Εδάφη).

Για να μειωθεί ο χρόνος που απαιτείται για την επεξεργασία των εγγράφων που υποβάλλονται, η Air France αντικαθιστά τον φυσικό έλεγχο των πιστοποιητικών εμβολιασμού με ένα αυτοματοποιημένο σημείο ελέγχου, εξασφαλίζοντας ότι οι πελάτες που ταξιδεύουν εντός Γαλλίας λαμβάνουν αυτόματη επιβεβαίωση.

Η δυνατότητα αυτή είναι διαθέσιμη λίγες ημέρες πριν την αναχώρηση, όπως ακριβώς ισχύει για κάθε άλλη διαδικασία ελέγχου εγγράφων στο Ready to Fly: Οι επιβάτες λαμβάνουν ένα email από την Air France που τους προσκαλεί να ανεβάσουν το πιστοποιητικό τους σε μια ασφαλή διαδικτυακή πλατφόρμα.

Οι πελάτες που δεν έχουν χρησιμοποιήσει την υπηρεσία προ-επικύρωσης, μπορούν εναλλακτικά να σκανάρουν το QR code του πιστοποιητικού εμβολιασμού τους κατά την διάρκεια του check–in στο self–service σημείο στο αεροδρόμιο την ημέρα της αναχώρησής τους. Η υπηρεσία είναι προς το παρόν διαθέσιμη στα αεροδρόμια Παρίσι-Charles de Gaulle, Παρίσι-Orly, Μπορντό, Λυών, Μασσαλία, Μονπελιέ, Μυλούζ, Νάντη, Νίκαια, Στρασβούργο και Τουλούζη.

Η δυνατότητα αυτή θα ενσωματωθεί στην διαδικασία online check-in τους επόμενους μήνες.

Η επικύρωση του πιστοποιητικού εμβολιασμού πριν το ταξίδι θα περιορίσει τον αριθμό των ελέγχων που απαιτούνται στην πύλη επιβίβασης και θα βελτιώσει την ακρίβεια των πτήσεων.

Δείτε επίσης

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,301LikesΚάντε Like
88,240 FollowersΑκολουθήστε
172,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ