Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
36.9 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsAirbnb: Έκκληση προς τους οικοδεσπότες λόγω κορονοϊού

Airbnb: Έκκληση προς τους οικοδεσπότες λόγω κορονοϊού

Η Airbnb κάνει έκκληση στους οικοδεσπότες της πλατφόρμας να συνεισφέρουν με το δικό τους τρόπο στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, η Airbnb καλεί τους οικοδεσπότες της πλατφόρμας να προσφέρουν δωρεάν στέγαση στους εργαζομένους της πρώτης γραμμής που προσπαθούν να καταπολεμήσουν την εξάπλωση του κορονοϊού. Η πλατφόρμα στοχεύει να επιτρέψει στους νοσηλευτές και σε άλλο προσωπικό πρώτων βοηθειών να μπορούν να διαμένουν κοντά στον τόπο εργασίας τους.

- Advertisement -

Η πλατφόρμα έχει θέσει ως στόχο να φιλοξενήσουν 100.000 εργαζόμενους έκτακτης ανάγκης σε όλο τον κόσμο. Η πρωτοβουλία της Airbnb ξεκίνησε ήδη στη Γαλλία και την Ιταλία, όπου σχεδόν 6000 ιδιοκτήτες έχουν διαθέσει μία κατοικία, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε η πλατφόρμα.

Όπως ανέφερε η Airbnb, “Οι οικοδεσπότες μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα και να έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν τα σπίτια τους δωρεάν μέσω της πλατφόρμας Open Homes της Airbnb, που δημιουργήθηκε το 2012 για να καλύψει τις ανάγκες των ανθρώπων που χρειάζονται στέγαση έκτακτης ανάγκης”.

Οι ιδιοκτήτες που συμμετέχουν «έχουν την επιλογή να προτείνουν τα σπίτια τους δωρεάν. Εάν δεν έχουν τα οικονομικά μέσα, η Airbnb θα αναλάβει όλα τα έξοδα διαμονής». Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα Open Homes ξεκινάει σε περιόδους μεγάλων κρίσεων και φυσικών καταστροφών, όπως πυρκαγιές, σεισμοί και πλημμύρες.

Η Airbnb εξέδωσε πρόσφατα και μια νέα πολιτική που ενθαρρύνει τους οικοδεσπότες να είναι πιο ευέλικτοι με τις ακυρώσεις που οφείλονται στην πανδημία. Τι ισχύει και τι αλλάζει στις κρατήσεις;

Η Airbnb συνεργάζεται με τον Ερυθρό Σταυρό και τη Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης, που απηύθυναν έκκληση στα δίκτυα εθελοντών τους για να ανταποκριθούν στην κρίση.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,295LikesΚάντε Like
88,154 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ