Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024
19.4 C
Athens
ΑρχικήTravelAirbnb: τι αλλαγές έφερε ο κορονοϊός. Αλλαγές στις μισθώσεις και περικοπές προσωπικού

Airbnb: τι αλλαγές έφερε ο κορονοϊός. Αλλαγές στις μισθώσεις και περικοπές προσωπικού

-

Η Airbnb έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα από τη στιγμή που η τουριστική βιομηχανία αποδεκατίστηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Περικοπές προσωπικού και αλλαγές στις μισθώσεις είναι τα επακόλουθα της πανδημίας στην εταιρεία. Οι αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία και τον τουρισμό ώθησαν το μεγάλο όμιλο να προχωρήσει σε δραστικές κινήσεις.

Η κατάσταση στην Ελλάδα

Η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι κατάφερε να περιορίσει την εξάπλωση του κορονοϊου, βιώνει μια κρίσιμη κατάσταση. Με τον τουρισμό να αποτελεί τη βασική πηγή εσόδων της εθνικής οικονομίας, η θέση της χώρας είναι δυσχερής.

Η δραματική μείωση του τουρισμού και οι ακυρώσεις κρατήσεων άλλαξαν ραγδαία τα δεδομένα. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων αναγκάζονται να γυρίσουν την πλάτη στις βραχυχρόνιες μισθώσεις και να στραφούν ξανά στην παραδοσιακό τρόπο μακροχρόνιας εκμίσθωσης.

Η Airbnb οφείλει να καταβάλει αποζημίωση 25% του ποσού ενοικίασης στους ιδιοκτήτες σε όλο τον κόσμο για κρατήσεις που ακυρώθηκαν έως τις 14 Μαρτίου.

Κορονοϊός, κρίση και περικοπές προσωπικού

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με το δυσοίωνο μέλλον του τουρισμού προκάλεσε τεράστια οικονομική ζημία στην εταιρεία διαχείρισης ακινήτων. Η Airbnb αποφάσισε να προβεί σε περικοπές προσωπικού της τάξεως του 25%, απολύοντας 1900 από τους 7500 υπαλλήλους της σε όλο τον κόσμο.

Όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο CEO της Airbnb, ο κορονοϊός προκάλεσε τη μεγαλύτερη κρίση που έχει βιώσει η παγκόσμια οικονομία. Όσο το κουβάρι ξετυλίγεται, το χτύπημα στην εταιρεία γίνεται ολοένα μεγαλύτερο. Οι απολυμένοι υπάλληλοι θα λάβουν βασικό μισθό 14 εβδομάδων καθώς και μισθό μιας επιπλέον εβδομάδας για κάθε χρόνο που εργάστηκαν στην εταιρεία.

Οι ιδρυτές της εταιρείας έχουν ανακοινώσει ότι δε θα λαμβάνουν μισθό για έξι μήνες, ενώ τα κορυφαία στελέχη της έχουν υποστεί μείωση μισθού κατά 50%.

Η AirDNA, η εταιρεία που παρακολουθεί τις κρατήσεις της Airbnb, ανέφερε ότι στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 53% την περίοδο 3 Φεβρουαρίου-13 Απριλίου.

Οι δραματικές αλλαγές των τελευταίων μηνών

Η αξία της Airbnb, που άγγιζε τα 31 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι πριν μερικούς μήνες, σήμερα υπολογίζεται στα 800 εκατομμύρια δολάρια.

Πριν λίγο καιρό η Airbnb είχε αποκαλύψει ότι σχεδίαζε να εστιάσει στις μακροχρόνιες μισθώσεις, για τις οποίες τελευταία η ζήτηση είχε αυξηθεί. Η εταιρεία επρόκειτο επίσης να θέσει σε εφαρμογή νέα πρωτόκολλα καθαριότητας και υγιεινής για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Πηγή: Deutsche Welle

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Follow us

110,239LikesΚάντε Like
88,069 FollowersΑκολουθήστε
168,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ