Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
35.3 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsAirbnb: Αποζημίωση σε ιδιοκτήτες λόγω κορονοϊού! Ποιοι τη δικαιούνται;

Airbnb: Αποζημίωση σε ιδιοκτήτες λόγω κορονοϊού! Ποιοι τη δικαιούνται;

Η Airbnb πριν από λίγες μέρες ανακοίνωσε τον τρόπο που θα βοηθήσει τους ιδιοκτήτες ανά τον κόσμο, που θα περιλαμβάνει αποζημίωση για τις ακυρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στις κρατήσεις λόγω του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει η πλατφόρμα κρατήσεων, οι ιδιοκτήτες που προσφέρουν τα καταλύματά τους στην Airbnb, θα αποζημιωθούν για το 25% του ποσού που λαμβάνουν, σε περίπτωση ακύρωσης κράτησης.

- Advertisement -

Έπειτα από αυτή την ανακοίνωση της Airbnb, τις τελευταίες ημέρες, πολλοί Έλληνες ιδιοκτήτες, κυρίως τους ιδιώτες, επικοινωνούν με το κέντρο ενημέρωσης της Airbnb στην Ιταλία (χώρα στην οποία υπάγεται διοικητικά και η Ελλάδα), για να ενημερωθούν για το πώς θα αποκτήσουν πρόσβαση στο πρόγραμμα βοήθειας ύψους 250 εκατ. δολ. (περίπου 227 εκατ. ευρώ) που ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει η πλατφόρμα.

Πολλοί ιδιοκτήτες αναφέρουν ότι το παραπάνω ποσό είναι απίθανο να μπορέσει να καλύψει μέρος έστω των απωλειών. Για το λόγο αυτό δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα κίνηση τις επόμενες εβδομάδες, καθώς απώτερος στόχος της Airbnb είναι να αποτρέψει τη μαζική εκροή αγγελιών ακινήτων από την πλατφόρμα της λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Airbnb πρόστιμα σε ιδιοκτήτες που διαφημίζουν τα καταλύματά τους ως καταφύγια για τον κορονοϊό!

Ποιοι ιδιοκτήτες δικαιούνται την αποζημίωση της Airbnb;

Η Airbnb τονίζει ότι θα αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες μόνο για τις κρατήσεις που ακυρώθηκαν στα καταλύματά τους.

Προϋπόθεση είναι οι κρατήσεις να πραγματοποιήθηκαν μέχρι και τις 14 Μαρτίου, με άφιξη του επισκέπτη μεταξύ της 14ης Μαρτίου και της 31ης Μαΐου. Σε μια τέτοια περίπτωση, με βάση και την πολιτική ακύρωσης του κάθε ιδιοκτήτη, αν επρόκειτο να λάβει π.χ. 500 ευρώ, θα εισπράξει το 25% αυτής, δηλαδή 125 ευρώ. Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να δοθούν τις επόμενες ημέρες από την Airbnb στους ενδιαφερόμενους οικοδεσπότες.

Η πλατφόρμα, πάντως, έχει ανακοινώσει ότι οι πληρωμές των αποζημιώσεων από την Airbnb προς τους ιδιοκτήτες θα γίνονται κάθε μήνα. Δηλαδή, μία πληρωμή στο τέλος Απριλίου και μία ακόμα στο τέλος Μαΐου. Αυτό όμως που δεν έχει ξεκαθαρίσει είναι αν θα αφορά το σύνολο των αγορών όπου δραστηριοποιείται η εταιρεία ή μόνο μερικές εξ αυτών.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,295LikesΚάντε Like
88,154 FollowersΑκολουθήστε
173,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ