Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
21.1 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΗ νέα απόφαση της Airbnb που θα βοηθήσει τους οικοδεσπότες ανά τον...

Η νέα απόφαση της Airbnb που θα βοηθήσει τους οικοδεσπότες ανά τον κόσμο!

Η Airbnb πήρε μία νέα απόφαση που θα βοηθήσει τους οικοδεσπότες ανά τον κόσμο, που πλήττονται από την κρίση που προκαλεί ο κορονοϊός!

Συγκεκριμένα, συνολικά η Airbnb θα διαθέσει 250 εκατ. δολάρια για να μειώσει τις απώλειες που καταγράφουν οι οικοδεσπότες λόγω κορονοϊού, όπως τους γνωστοποιεί με επιστολή του ο συνιδρυτής της πλατφόρμας, Διευθύνων Σύμβουλος και επικεφαλής της κοινότητας Brian Chesky. 

- Advertisement -

Το 25% του ποσού που λαμβάνουν οι οικοδεσπότες σε περίπτωση ακύρωσης κράτησης θα δώσει η Airbnb στους ιδιοκτήτες που νοικιάζουν τα σπίτια τους ή τα καταλύματά τους σε τουρίστες, μέσω της πλατφόρμας σε όλο τον κόσμο, πλην Κίνας.

Αυτό θα ισχύει για ακυρώσεις κρατήσεων λόγω της πανδημίας του COVID-19, με check-in μεταξύ 14 Μαρτίου και 31 Μαΐου. Οι πληρωμές αυτές θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο.

Όσον αφορά τους επισκέπτες, με κρατήσεις πριν από τις 14 Μαρτίου, θα εξακολουθήσουν να έχουν τη δυνατότητα ακύρωσης και να λάβουν είτε το 100% του ποσού που κατέβαλαν είτε ισοδύναμη ταξιδιωτική πίστωση. Η Airbnb εξέδωσε πρόσφατα και μια νέα πολιτική που ενθαρρύνει τους οικοδεσπότες να είναι πιο ευέλικτοι με τις ακυρώσεις που οφείλονται στην πανδημία. Τι ισχύει και τι αλλάζει στις κρατήσεις;

Έξτρα βοήθεια της Airbnb για τους Superhost

Παράλληλα η Airbnb δημιουργεί το Ταμείο Αρωγής Superhost, με κεφάλαιο 10 εκατομμυρίων δολαρίων, που θα δίνει επιχορήγηση στους οικοδεσπότες έως 5.000 δολάρια, χωρίς να χρειάζεται να το επιστρέψουν. Οι αιτήσεις για την επιχορήγηση ξεκινούν τον Απρίλιο. Το ταμείο δημιουργήθηκε από δωρεές ύψους 1 εκατ. δολαρίων από τους υπαλλήλους της, ενώ τα υπόλοιπα 9 εκατ. δολάρια τα εισέφεραν οι συνιδιοκτήτες της πλατφόρμας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες λεπτομέρειες στο airbnb.com/superhostrelief.

Ακόμη, η Airbnb αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να βοηθήσουν οικονομικά τους οικοδεσπότες πελάτες, που παρέμειναν στα σπίτια τους και έμειναν ευχαριστημένοι από τη φιλοξενία που έτυχαν.

Η Airbnb κάνει έκκληση προς τους οικοδεσπότες να βοηθήσουν και εκείνοι από τη μεριά τους

Η Airbnb κάνει έκκληση στους οικοδεσπότες της πλατφόρμας να συνεισφέρουν με το δικό τους τρόπο στην αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, η Airbnb καλεί τους οικοδεσπότες της πλατφόρμας να προσφέρουν δωρεάν στέγαση στους εργαζομένους της πρώτης γραμμής που προσπαθούν να καταπολεμήσουν την εξάπλωση του κορονοϊού. Η πλατφόρμα στοχεύει να επιτρέψει στους νοσηλευτές και σε άλλο προσωπικό πρώτων βοηθειών να μπορούν να διαμένουν κοντά στον τόπο εργασίας τους.

Η πλατφόρμα έχει θέσει ως στόχο να φιλοξενήσουν 100.000 εργαζόμενους έκτακτης ανάγκης σε όλο τον κόσμο. Η πρωτοβουλία της Airbnb ξεκίνησε ήδη στη Γαλλία και την Ιταλία, όπου σχεδόν 6000 ιδιοκτήτες έχουν διαθέσει μία κατοικία, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε η πλατφόρμα.

Όπως ανέφερε η Airbnb, “Οι οικοδεσπότες μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα και να έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν τα σπίτια τους δωρεάν μέσω της πλατφόρμας Open Homes της Airbnb, που δημιουργήθηκε το 2012 για να καλύψει τις ανάγκες των ανθρώπων που χρειάζονται στέγαση έκτακτης ανάγκης”.

Οι ιδιοκτήτες που συμμετέχουν «έχουν την επιλογή να προτείνουν τα σπίτια τους δωρεάν. Εάν δεν έχουν τα οικονομικά μέσα, η Airbnb θα αναλάβει όλα τα έξοδα διαμονής». Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα Open Homes ξεκινάει σε περιόδους μεγάλων κρίσεων και φυσικών καταστροφών, όπως πυρκαγιές, σεισμοί και πλημμύρες.

Η Airbnb συνεργάζεται με τον Ερυθρό Σταυρό και τη Διεθνή Επιτροπή Διάσωσης, που απηύθυναν έκκληση στα δίκτυα εθελοντών τους για να ανταποκριθούν στην κρίση.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,273LikesΚάντε Like
88,571 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ