Με πρόστιμα θα έρθουν αντιμέτωποι ιδιοκτήτες που διαφημίζουν τα καταλύματά τους στην Airbnb ως καταφύγια για τον κορονοϊό.

Τα καταλύματα που διαφημίζονται ως μέρη για να αυτο-απομονωθεί κάποιος, περιλαμβάνουν ένα “ειδυλλιακό εξοχικό σπίτι”, ένα πλωτό σπίτι, ακόμη και ένα κάστρο.

Συγκεκριμένα, οικοδεσπότες Airbnb στο Ηνωμένο Βασίλειο διαφημίζουν καταλύματα στην εξοχή ως “Covid-19 retreats“, και όπως αναφέρουν είναι ιδανικά για απομόνωση με την οικογένεια. Θέση πήρε σε αυτό η Βρετανική κυβέρνηση η οποία ανέφερε ότι “Οι οικοδεσπότες που διαφημίζουν τα καταλύματά τους ως καταφύγια για τον κορονοϊό είναι επικίνδυνοι και ανεύθυνοι”.

Το ίδιο, όπως φαίνεται γίνεται και σε άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα το ξενοδοχείο στην Ελβετία που λανσάρει πολυτελή διαμερίσματα καραντίνας!

Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα νέα μέτρα του Ηνωμένου Βασιλείου για την εξάπλωση του κορονοϊού, τα καταλύματα διακοπών θα πρέπει να παρέχονται μόνο σε υγειονομικούς εργαζόμενους που χρειάζονται αυτο-απομόνωση. Όμως, μερικές καταχωρήσεις στην Airbnb επιτρέπουν την άμεση κράτηση χωρίς έλεγχο, αποκάλυψε το BBC News.

Απαντώντας στα ευρήματα του BBC News, ο υπουργός Τουρισμού Nigel Huddleston δήλωσε: “Οι συμβουλές μας είναι σαφείς. Τα βασικά ταξίδια δεν περιλαμβάνουν διακοπές, ταξίδια αναψυχής και επισκέψεις σε δεύτερα σπίτια – και οι άνθρωποι πρέπει να παραμείνουν στην πρώτη κατοικία τους”.

“Είναι απίστευτα ανεύθυνο και επικίνδυνο για ορισμένους ιδιοκτήτες ακινήτων να διαφημίζουν τα καταλύματά τους ως καταφύγια για τον κορονοϊό. Όσοι παραβιάζουν τα μέτρα θα αντιμετωπίσουν πρόστιμα 1.000 ευρώ”, συμπλήρωσε ο υπουργός.

Η θέση της Airbnb για τα καταφύγια για τον κορονοϊό

Αρχικά, η Airbnb αφού επικοινώνησε με το BBC, απενεργοποίησε τη λειτουργία “άμεσης κράτησης” για όλες τις ιδιοκτησίες, και στη συνέχεια δήλωσε:

“Θέλουμε οι οικοδεσπότες και οι φιλοξενούμενοι να ακολουθήσουν τους κανόνες της κυβέρνησης και δεν θα δείξουμε καμία ανοχή σε καταχωρίσεις που αγνοούν τις συμβουλές υγείας ή ταξιδιού. Η κυβέρνηση έχει καθορίσει σαφείς οδηγίες για τις περιορισμένες συνθήκες υπό τις οποίες επιτρέπονται τα απαραίτητα ταξίδια και έχουμε λάβει αριθμό μέτρων για τη στήριξη αυτών των μέτρων. Οι οικοδεσπότες της Airbnb, στο Ηνωμένο Βασίλειο ανοίγουν τα σπίτια τους στους υγειονομικούς εργαζόμενους ως μέρος μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας που έχει δει περισσότερα από 100.000 καταλύματα να παραμένουν διαθέσιμα μέχρι στιγμής για αυτό το σκοπό”.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Airbnb πήρε και μια απόφαση που θα βοηθήσει τους οικοδεσπότες ανά τον κόσμο!

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Avatar
Γεωργία Καλαντζή

travelstyle.gr Editor

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ