Χάγη - Άμστερνταμ

Η πιο «τραβηγμένη» προσπάθεια να μεταφερθούν οι 17,2 εκατ. τουρίστες του Άμστερνταμ, είναι να μεταφερθούν σε άλλο προορισμό…

Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι τo Άμστερνταμ προσπαθεί συνεχώς να πάρει μέτρα για τον περιορισμό των τουριστών, το οποίο αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα από τις επιπτώσεις του υπερτουρισμού.

- Advertisement -

Αυτή τη φορά αποφάσισε να προχωρήσει στην τουριστική προώθηση της ανταγωνιστικής του πόλης, της Χάγης, «στέλνοντας» τουρίστες σε αυτήν, ενώ ήδη προωθεί κοντινές περιοχές όπως το Κάστρο του Άμστερνταμ, ή αλλιώς Muiderslot, 15 χλμ. μακριά, την Παραλία του Άμστερνταμ, την Zandvoort-aan-Zee, στις βόρειες ακτές κτλ.

Χάγη παραλία

Γιατί τη Χάγη;

Η Χάγη διαθέτει μια εικόνα ποιοτικότερου τουρισμού καθώς είναι η βάση των διεθνών δικαστηρίων, της Ολλανδικής κυβέρνησης και της βασιλικής οικογένειας, σε αντίθεση με το Άμστερνταμ που έχει τη φήμη ενός ηδονιστικού προορισμού για διασκέδαση.

Στο πλαίσιο μιας πενταετούς συμφωνίας, η Χάγη αναλαμβάνει τη τον βασικό χώρο μάρκετινγκ του Άμστερνταμ στον Centraal Station για τρεις εβδομάδες, επιδιώκοντας να προσελκύσει τουρίστες με 50 δωρεάν εισιτήρια τρένου και με δωρεάν ξεναγήσεις.

Διαβάστε ακόμα:  Ρόδος: 52χρονη τουρίστρια πέθανε στο αεροδρόμιο λίγο μετά την άφιξή της
Χάγη, Ολλανδία

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Άμστερνταμ

Το Άμστερνταμ, εξαιτίας του υπερτουρισμού, αντιμετωπίζει προβλήματα στέγασης και κακής συμπεριφοράς των τουριστών που διασκεδάζουν και επιδιώκει να αξιολογήσει εκ νέου την περιοχή  Ντε Βάλλεν (red light district).

Το Άμστερνταμ έχει 13 φορές περισσότερους επισκέπτες με διανυκτέρευση από τη Χάγη, η οποία προσφέρει ενδιαφέροντα για πολιτιστικό τουρισμό και οικογένειες, καθώς είναι μια παραθαλάσσια πόλη, με βασιλική ιστορία και ένας τόπος γνώσης και ειρήνης, όπως αναφέρει ο επικεφαλής οικονομικών του συμβουλίου της Χάγης, Richard de Mos.

Τέλος, το κοντινό Χάρλεμ ωστόσο δεν προτίθεται να «απορροφήσει» τουρίστες από το Άμστερνταμ καθώς επιδιώκει να αποτρέψει την είσοδο επισκεπτών που προκαλούν προβλήματα στο σύνολο του τουρισμού εστιάζοντας σε «ποιοτικούς επισκέπτες».

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ