Άμστερνταμ by night, Ολλανδία -

Το Άμστερνταμ είναι γνωστό ότι προσπαθεί με κάθε τρόπο να καταπολεμήσει τον υπερτουρισμό κι αυτή τη φορά βρήκε έναν κάπως περίεργο τρόπο… Για πιο λόγο οι τουρίστες πληρώνουν 100€;

Mια νέα ιστοσελίδα με τίτλο «Untourist Guide to Amsterdam» λανσάρει το Άμστερνταμ, με στόχο να αντιμετωπίσει τον υπερτουρισμό συνδέοντας τους κατοίκους με τους επισκέπτες μέσω δραστηριοτήτων, ανάμεσα στις οποίες είναι και οι… ψεύτικοι γάμοι! 

Amsterdam

Τι ακριβώς όμως συμβαίνει σε αυτούς τους ψεύτικους γάμους;

Η γαμήλια ημέρα μεταξύ επισκέπτη και κατοίκου του Άμστερνταμ περιλαμβάνει την εξερεύνηση των λιγότερο γνωστών σημείων της πόλης. Από τον Ιούνιο έως τον Ιανουάριο, οι επισκέπτες μπορούν να θέτουν υποψηφιότητα κάθε μήνα, έναντι 100 ευρώ για έναν γαμπρό ή νύφη. 

Ο οδηγός δημιουργήθηκε από τον οργανισμό Μάρκετινγκ της πόλης σε συνεργασία με τοπικές επιχειρήσεις και η βασική ιδέα ήταν να ενθαρρύνει τους τουρίστες να εξερευνήσουν άγνωστα σημεία του Άμστερνταμ κατευνάζοντας το πρόβλημα του υπερτουρισμού.

Άλλες δραστηριότητες που προτείνονται από τον οδηγό περιλαμβάνουν τη συλλογή πλαστικών από το κανάλι, την απομάκρυνση χόρτων από αστική αγροικία αλλά και τη συνοδεία ηλικιωμένων σε περίπατο. Επίσης, σταματάνε και οι ξεναγήσεις στα διάσημα “κόκκινα φανάρια”!

Άμστερνταμ: Μέτρα για τον περιορισμό των τουριστών

Άμστερνταμ, Ολλανδία - Iamsterdam

Η Ολλανδία παίρνει μέτρα για τον περιορισμό των τουριστών στην πρωτεύουσά της, το Άμστερνταμ. Εκατομμύρια τουρίστες συρρέουν κάθε χρόνο στην στο Άμστερνταμ, κάτι που αναμένεται να αλλάξει αφού η ευρωπαϊκή πόλη προστίθεται στο “αντιτουριστικό κίνημα” που είναι ενεργό σε Βαρκελώνη και Βενετία, που μάλιστα θα επιβάλλει τέλος εισόδου στους τουρίστες.

Οι Ολλανδοί φαίνεται πως έφτασαν στα όριά τους από τον τουρισμό και αρνούνται πλέον να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες, προτείνοντάς τους μάλιστα να επιλέξουν κάποιον άλλο προορισμό.

Το Άμστερνταμ μετρά 800.000 μόνιμους κατοίκους και σύμφωνα με τα στοιχεία ο αριθμός των επισκεπτών φτάνει τα 18 εκατ. ετησίως. Οι ντόπιοι εκφράζουν τον εκνευρισμό τους για το πλήθος κόσμου που αλλοιώνει τη ψυχή της πόλης τους, παρά το γεγονός ότι ο τουρισμός αποδίδει περί τα 82 δισ. ευρώ στην οικονομία της χώρας.

Ανώτατοι αξιωματούχοι του τουρισμού της Ολλανδίας αποφάσισαν να διαφημίζουν τη χώρα ως τουριστικό προορισμό. Η έκθεση “Προοπτική 2030”, που δημιουργήθηκε στην αρχή του έτους, αναφέρει πως πλέον στόχος θα είναι η διαχείριση του τόπου ως τουριστικού προορισμού και όχι η προώθησή του.

Μεταξύ των λύσεων είναι η “ομαδική αποτροπή επισκεπτών είτε με τον περιορισμό είτε με λουκέτο καταλυμάτων και προορισμών ψυχαγωγίας”.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ