Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024
20 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΒενετία: Από τον Σεπτέμβριο θα επιβάλλει τέλος εισόδου στους τουρίστες!

Βενετία: Από τον Σεπτέμβριο θα επιβάλλει τέλος εισόδου στους τουρίστες!

Τέλος εισόδου θα επιβληθεί στους τουρίστες /επισκέπτες της Βενετίας μετά την υπερψήφιση από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης προκειμένου να καλυφθεί το κόστος συντήρησης της πόλης, που αποτελεί δημοφιλές Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Όμως, η ισχύς της επιβολής τέλους εισόδου μετατίθεται για τον Σεπτέμβριο από την 1η Μαΐου που ήταν να εφαρμοσθεί. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, η μετάθεση της ημερομηνίας οφείλεται σε προβλήματα σχετικά με την εφαρμογή της καταβολής του τέλους εισόδου.  

- Advertisement -

Οι λόγοι που θα εφαρμοστεί το μέτρο αυτό

Κάθε χρόνο επισκέπτονται την πόλη περίπου 25 εκατ. τουρίστες από τους οποίους περίπου τα 14 εκατ. περνούν εκεί μόνο μία ημέρα και δεν επωφελούνται οικονομικά από αυτούς οι τοπικές επιχειρήσεις.

Ο πληθυσμός της Βενετίας μειώθηκε με ταχείς ρυθμούς τις τελευταίες δεκαετίες, από τις σχεδόν 175.000 κατοίκους μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στις περίπου 50.000 σήμερα. Οι εναπομείναντες κάτοικοι παραπονιούνται, ότι η πόλη τους κατακλύζεται από τουρίστες, ενώ οι ίδιοι καλύπτουν το κόστος για την καθαριότητα και την ασφάλεια.

Πόσο θα κοστίζει και πως θα εισπράττεται;

Οι δημοτικοί σύμβουλοι επικύρωσαν με συντριπτική πλειοψηφία το εισιτήριο εισόδου, υποστηρίζοντας ότι οι ημερήσιοι επισκέπτες θα πρέπει να καταβάλουν φέτος €3 το άτομο, για να μπουν στη Βενετία. Το ποσό θα αυξηθεί στα €6-10 από τις αρχές του 2020, ανάλογα με το εάν πρόκειται για υψηλή ή χαμηλή τουριστική περίοδο.«Πρόκειται για ένα σημαντικό σημείο καμπής στη διαχείριση των τουριστικών ροών στη Βενετία», δήλωσε ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο, που είχε ταχθεί υπέρ του σχεδίου.

Το δημοτικό συμβούλιο δεν διευκρίνισε, πώς ακριβώς θα εισπράττονται τα χρήματα σε πρώτη φάση, αλλά ο Μπρουνιάρο άφησε να εννοηθεί, ότι εν τέλει οι εταιρίες που μεταφέρουν τους επισκέπτες στην πόλη, θα προσθέσουν το ποσό αυτό στο κόστος του εισιτηρίου μετακίνησης. Εξαίρεση θα δίδεται στους τουρίστες, που διανυκτερεύουν σε τοπικά ξενοδοχεία, τα οποία ήδη περιλαμβάνουν τέλη επισκεπτών στις τιμές τους, καθώς και στα παιδιά κάτω των 6 ετών.

Διαβάστε επίσης:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,267LikesΚάντε Like
88,569 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ