Βενετία: Ο απόλυτος οδηγός για ένα αξέχαστο ταξίδι στο αστέρι του Ιταλικού Βορρά

Στους τουρίστες /επισκέπτες της Βενετίας , θα επιβάλλεται τέλος εισόδου, μετά την υπερψήφιση από το δημοτικό συμβούλιο της Βενετίας προκειμένου να καλυφθεί το κόστος συντήρησης της πόλης, που αποτελεί δημοφιλές Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Οι λόγοι

Κάθε χρόνο επισκέπτονται την πόλη περίπου 25 εκατ. τουρίστες από τους οποίους περίπου τα 14 εκατ. περνούν εκεί μόνο μία ημέρα και δεν επωφελούνται οικονομικά από αυτούς οι τοπικές επιχειρήσεις. Οι δημοτικοί σύμβουλοι επικύρωσαν με συντριπτική πλειοψηφία το εισιτήριο εισόδου, υποστηρίζοντας ότι οι ημερήσιοι επισκέπτες θα πρέπει να καταβάλουν φέτος €3 το άτομο, για να μπουν στη Βενετία. Το ποσό θα αυξηθεί στα €6-10 από τις αρχές του 2020, ανάλογα με το εάν πρόκειται για υψηλή ή χαμηλή τουριστική περίοδο.«Πρόκειται για ένα σημαντικό σημείο καμπής στη διαχείριση των τουριστικών ροών στη Βενετία», δήλωσε ο δήμαρχος Λουίτζι Μπρουνιάρο, που είχε ταχθεί υπέρ του σχεδίου.

Βενετία πρόστιμο στους τουρίστες

Ο πληθυσμός της Βενετίας μειώθηκε με ταχείς ρυθμούς τις τελευταίες δεκαετίες, από τις σχεδόν 175.000 κατοίκους μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στις περίπου 50.000 σήμερα. Οι εναπομείναντες κάτοικοι παραπονιούνται, ότι η πόλη τους κατακλύζεται από τουρίστες, ενώ οι ίδιοι καλύπτουν το κόστος για την καθαριότητα και την ασφάλεια. Το δημοτικό συμβούλιο δεν διευκρίνισε, πώς ακριβώς θα εισπράττονται τα χρήματα σε πρώτη φάση, αλλά ο Μπρουνιάρο άφησε να εννοηθεί, ότι εν τέλει οι εταιρίες που μεταφέρουν τους επισκέπτες στην πόλη, θα προσθέσουν το ποσό αυτό στο κόστος του εισιτηρίου μετακίνησης. Εξαίρεση θα δίδεται στους τουρίστες, που διανυκτερεύουν σε τοπικά ξενοδοχεία, τα οποία ήδη περιλαμβάνουν τέλη επισκεπτών στις τιμές τους, καθώς και στα παιδιά κάτω των 6 ετών.

Δείτε τον οδηγό μας για την Βενετία εδώ: Βενετία: Ο απόλυτος οδηγός για ένα αξέχαστο ταξίδι στο αστέρι του Ιταλικού Βορρά

Δείτε πού να μείνετε στη Βενετία: Ζήστε σαν βασιλιάδες στα top 10 ξενοδοχεία της Βενετίας!

No Comments Yet

Comments are closed