Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2024
36.5 C
Athens
ΑρχικήΟλλανδίαΆμστερνταμΆμστερνταμ - Λονδίνο με τρένο σε λιγότερο από 4 ώρες!

Άμστερνταμ – Λονδίνο με τρένο σε λιγότερο από 4 ώρες!

Η σιδηροδρομική υπηρεσία υψηλής ταχύτητας Eurostar, ανοίγει τη νέα της γραμμή Άμστερνταμ – Λονδίνο στις 30 Απριλίου, που σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες θα μεταβαίνουν με τρένο στους διάσημους αυτούς προορισμούς σε λιγότερο από 4 ώρες. Ποιο θα είναι το κόστος αυτής της διαδρομής;

Η Eurostar θα ξεκινήσει απευθείας τα εμπορικά δρομολόγια με τρένο από το Άμστερνταμ στο Λονδίνο τον Απρίλιο, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας.

- Advertisement -

Η γραμμή άνοιξε τον Απρίλιο του 2018 με τη λογική ότι οι επιβάτες θα ταξίδευαν απευθείας από το Λονδίνο στο Άμστερνταμ σε κάτι λιγότερο από τέσσερις ώρες. Αλλά για την αντίθετη κατεύθυνση οι επιβάτες θα πρέπει να αλλάζουν τραίνο στις Βρυξέλλες για να ολοκληρώσουν τον έλεγχο του διαβατηρίων και ασφαλείας, προσθέτοντας μια ακόμα ώρα στο ταξίδι της επιστροφής.

Αν σας αρέσουν τα ταξίδια με τρένο, αυτές οι διαδρομές θα κλέψουν την καρδιά σας!

eurostar

Ωστόσο, η Eurostar θα ξεκινήσει απευθείας δρομολόγια και για τις δυο κατευθύνσεις στις 30 Απριλίου, μετά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, του Βελγίου και της Ολλανδίας. Με τον τρόπο αυτό, θα διευκολυνθούν οι συνοριακοί έλεγχοι στην Ολλανδία κατά την αναχώρηση.

Η απευθείας σύνδεση από το Άμστερνταμ στο Λονδίνο θα ξεκινήσει με δυο δρομολόγια καθημερινά, με σκοπό να αυξηθεί σε τρία και κατόπιν σε τέσσερα. Από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την Ολλανδία υπάρχουν προς το παρόν τρία δρομολόγια. Επίσης, τα απευθείας δρομολόγια από το Ρότερνταμ στο Ηνωμένο Βασίλειο θα ξεκινήσουν στις 18 Μαΐου.

Μιλώντας πριν την άφιξη ενός δοκιμαστικού τραίνου από το Άμστερνταμ στο σταθμό St. Pancras του Λονδίνου, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurostar ανέφερε ότι τα δρομολόγια από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την Ολλανδία είναι πολύ δημοφιλή, με περισσότερος από μισό εκατομμύριο επιβάτες από την έναρξή τους.

Η απευθείας σύνδεση σηματοδοτεί μια συναρπαστική πρόοδο για το σιδηροδρομικό δίκτυο υψηλών ταχυτήτων και προσφέρει στους καταναλωτές μια άνετη και φιλική στο περιβάλλον εναλλακτική στις αεροπορικές εταιρείες, σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους προορισμούς για επαγγελματικά ταξίδια ή ταξίδια αναψυχής.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πολύς κόσμος που μένει στο Λονδίνο ή το Άμστερνταμ δίσταζε μέχρι τώρα να ταξιδέψει στην αντίθετη πόλη εξαιτίας της έλλειψης απευθείας σύνδεσης. Η Eurostar έχει καταφέρει να “χτυπήσει” μια από τις μεγαλύτερες αεροπορικές συνδέσεις της Ευρώπης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα από τις 11 Φεβρουαρίου και οι τιμές θα ξεκινούν από 84€ περίπου (ακριβότερο σε σύγκριση με το αεροπορικό μετ’επιστροφής).

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,288LikesΚάντε Like
88,446 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ