Burger 1000$ Τόκιο

Μπορεί όλοι να έχουμε συνηθίσει να δίνουμε για burger από 1€ έως 20€ το πολύ, αλλά αυτό εδώ το “ιδιαίτερο” και ακριβό burger κοστίζει 1000$ και το όνομα του είναι… χρυσό γιγάντιο burger!

Αν σας αρέσει να ταξιδεύετε με θέμα το… φαγητό, ελάτε μαζί μας για ένα ταξίδι στις γεύσεις του κόσμου! Οι πόλεις που ξεχωρίζουν για τη γαστρονομία τους!

Το Grand Hayatt στο Rapponghi Hills του Τόκιο, σερβίρει ένα από τα πιο ακριβά burgers, το Golden Giant Burger. Ζυγίζει συνολικά 3 κιλά και οι επισκέπτες μπορούν να το βρουν στο εστιατόριο Oak Door, ένα από τα κύρια εστιατόρια του ξενοδοχείου. Το burger δημιουργήθηκε για τον εορτασμό της νέας βασιλικής εποχής, της “Reiwa”, μέρος της Χρυσής Εβδομάδας. Βγαίνει και σε κανονικό μέγεθος, το Golden “R” Burger.

Τι έχει μέσα που το κάνει να κοστίζει 1000$;

Το burger περιέχει ένα μοσχαρίσιο μπιφτέκι βάρους ενός κιλού, με μαρούλι, ντομάτες, τυρί τσένταρ, σως από σαφράν, φλούδες από ιαπωνικό μοσχαρίσιο κρέας Wagyu, φουά γκρα και νιφάδες μαύρης τρούφας. Αυτό που το κάνει ακόμα πιο ιδιαίτερο είναι ότι τα ψωμάκια είναι πασπαλισμένα από φύλλα χρυσού. Σερβίρεται με ένα μεγάλο μπουκάλι από σαμπάνια, κόκκινο ή λευκό κρασί.

Ο αρχικός σχεδιασμός για το burger έγινε από το σεφ Patrick Shimada. Έχει ύψος 15 εκατοστά και ζυγίζει συνολικά 3 κιλά. Η τιμή του κυμαίνεται στα 100.000 γιέν, και υπολογίζεται ότι μπορούν να το μοιραστούν οχτώ άτομα.

Burger 1000$ Τόκιο - Patrick Shimada

Κρατήσεις για το burger μπορούν να γίνουν τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν μέσω της ιστοσελίδας του εστιατορίου, και όπως είναι φυσικό, δεν είναι διαθέσιμο για take away.

Δείτε πως φτιάχνεται αυτό το πανάκριβο burger:

Σε αυτό το ξενοδοχείο προσφέρουν την πιο ακριβή σαλάτα του πλανήτη- Η τιμή της σοκάρει

Η πιο ακριβή σαλάτα

Μπορεί μία ακριβή σαλάτα για εμάς να φτάνει τα 12 ευρώ σε ένα εστιατόριο, ωστόσο, υπάρχει μία σαλάτα που κοστίζει 900 ευρώ και έχει γίνει must των εύπορων Ρώσων που επισκέπτονται το Λονδίνο.

Η Florette Sea and Earth Salad, σερβίρεται στο Hempel Hotel στο Basawater του Λονδίνου και είναι η πιο ακριβή σαλάτα του κόσμου.

Δημιουργήθηκε από τον σεφ Raymond Blanc στο Λονδίνο και σερβίρεται κατόπιν παραγγελίας, καθώς χρειάζεται έξι ώρες για την προετοιμασία της.

Ο συνδυασμός του χρόνου παρασκευής της και των ακριβών υλικών που περιέχει έστειλε στα ύψη την τιμή της. Η σαλάτα περιέχει από χαβιάρι μπελούγκα και αστακό με ξίδι μπαλσάμικο 30 ετών μέχρι τριμμένη τρούφα, καβούρι Κορνουάλης και πατάτες στολισμένες με φύλλα χρυσού.

Η πραγματική πρόκληση, όμως, είναι τα 50 γραμμάρια από χαβιάρι Almas, από αυγά συγκεκριμένων ειδών οξύρρυγχου.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ