Άντονι Μπουρντέν: Αυτά είναι τα 4 λάθη που κάνετε όλοι και καταστρέφετε τα ταξίδια σας

Μπορεί να μην βρίσκεται πλέον στη ζωή, αλλά ο πολυταξιδεμένος σεφ είχε και έχει άποψη με βαρύτητα για το φαγητό αλλά και τα ταξίδια χάρη στην επιτυχημένη του πορεία.

Ο παρουσιαστής της αμερικανικής τηλεόρασης και σεφ πέρναγε περίπου 250 ημέρες το χρόνο ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο για την εκπομπή του «Parts Unknown» εκτός από τις περιστασιακές προσωπικές διακοπές.

Κι όταν πρόκειται για τον προγραμματισμό ενός ταξιδιού, ο ειδικός λέει πως οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε κάτι λάθος, ξοδεύοντας πάρα πολύ χρόνο κάνοντας σχέδια που τελικά δε θα υλοποιηθούν και μπαίνοντας σε περιττά έξοδα.

Μιλώντας στο «Money», ο Μπουρντέν αποκάλυψε μερικά από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουν οι τουρίστες.

Άντονι Μπουρντέν: Αυτά είναι τα 4 λάθη που κάνετε όλοι και καταστρέφετε τα ταξίδια σας

Μην προγραμματίζετε τα πάντα

Κατά την προετοιμασία για ένα ταξίδι στο εξωτερικό, είναι πολύ εύκολο να παρασυρθείτε από τον ενθουσιασμό του ταξιδιού, προγραμματίζοντας κάθε τελευταία λεπτομέρεια από αυτό που θα φάτε στο πρωινό, μέχρι το μπαρ που θα πάτε μετά το δείπνο.

Μη βασίζεστε και πάρα πολύ στο TripAdvisor

Αντί να περνάτε ώρες διαβάζοντας σχολαστικές κριτικές πριν κάνετε κράτηση σε συγκεκριμένα εστιατόρια και ξενοδοχεία, ο Μπουρντέν συμβουλεύει να αναζητάτε συμβουλές σε πιο εξειδικευμένα sites, όπως το «Eat Your World».

Αντί να διαβάζετε τις συστάσεις που έχουν κάνει άλλοι τουρίστες, ο τηλεοπτικός παρουσιαστής αναφέρει πως πολλοί είναι αυτοί πυο γράφουν ψεύτικες κριτικές ή που αναφέρουν ψευδώς πως μόλις επέστρεψαν από ένα συγκεκριμένο εστιατόριο ή ξενοδοχείο και είχαν ένα υπέροχο γεύμα ή έμειναν εκεί.

Ακόμη, αν ένα ξενοδοχείο έχει πολλές επικρίσεις καλό είναι να το αποφύγετε. Ωστόσο, αν το επαινούν όλοι, θα ξέρετε ότι είναι εγγυημένα καλό.

Άντονι Μπουρντέν: Αυτά είναι τα 4 λάθη που κάνετε όλοι και καταστρέφετε τα ταξίδια σας

Αποφύγετε τα πολυτελή ξενοδοχεία αλυσίδας

Όσον αφορά στα οικονομικά, ο Μπουρντέν προτείνει να μην επιλέξετε κάποιο ακριβό ξενοδοχείο αλυσίδας, αλλά μοναδικά boutique hotels ή γοητευτικά ενοικιαζόμενα δωμάτια που αντικατοπτρίζουν τον τοπικό πολιτισμό. «Τα παλιά ξενοδοχεία αποικιοκρατίας είναι από τα αγαπημένα μου» λέει.

Μην μετακινείστε τόσο γρήγορα

Ο Μπουρντέν λέει πως πάρα πολλοί από εμάς κινούμαστε με ταχύτητα φωτός όταν ταξιδεύουμε, πρόθυμοι να προχωρήσουμε στην επόμενη στάση μας χωρίς να σταματήσουμε να «ρουφήξουμε» τον πολιτισμό γύρω μας.

Αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, μας εμποδίζει να κατανοήσουμε τον πολιτισμό της χώρας που επισκεπτόμαστε. «Μη φοβάστε να καθίσετε και να χαζέψετε» λέει ο διάσημος σεφ.

Διαβάστε επίσης: Άντονι Μπουρντέν: Αν δείτε αυτά τα δύο πιάτα σε μενού εστιατορίου, φύγετε αμέσως!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ