Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
21.1 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΑπεργίες εργαζομένων από ακόμα μία πασίγνωστη αεροπορική εταιρεία!

Απεργίες εργαζομένων από ακόμα μία πασίγνωστη αεροπορική εταιρεία!

Όλο και περισσότερες αεροπορικές εταιρείες αντιμετωπίζουν προβλήματα με τις απεργίες των εργαζομένων, όπως για παράδειγμα η British Airways, που αντιμετωπίζει την πρώτη στην ιστορία της.

Αυτή τη φορά τα σωματεία εργαζομένων της αεροπορικής εταιρίας Alitalia έπειτα από την απεργιακή κινητοποίηση της 6ης Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσαν άλλες δύο 24ωρες απεργίες, στις 23 Σεπτεμβρίου και στις 9 Οκτωβρίου. Οι επιβάτες αναμένεται να συναντήσουν προβλήματα στις πτήσεις προς και μέσω Ιταλίας καθώς και την περασμένη Παρασκευή, ακυρώθηκαν 300 πτήσεις της Alitalia.

- Advertisement -

Τα σωματεία προγραμματίζουν απεργία σε ολόκληρη την Ιταλία καλώντας το προσωπικό και τους εργαζομένους αεροδρομίου του αερομεταφορέα να συμμετάσχουν.

Οι απεργίες ξεκινούν την 0.01 το πρωί και συνεχίζονται έως και τις 23.59 το βράδυ. Κατά τη διάρκειά τους αναμένεται να αντιμετωπισθούν μεγάλα προβλήματα στα αεροδρόμια με ακυρώσεις πτήσεων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Ryanair: Νέες απεργίες από τους πιλότους της αεροπορικής εταιρείας! Θα επηρεαστούν οι πτήσεις;

Ryanair - low cost αεροπορικές

Το συνδικάτο των πιλότων της Ryanair στη Βρετανία, εξήγγειλε νέες 24ωρες απεργίες μεταξύ 18 και 29 Σεπτεμβρίου. Θα επηρεαστούν οι πτήσεις;

Στο ερώτημα αν θα επηρεαστούν οι πτήσεις, η Ryanair κατάφερε, μέχρι στιγμής στις απεργίες που πραγματοποιήθηκαν τον Αύγουστο, να εκτελέσει το πλήρες πρόγραμμα των πτήσεών της, κατά τη διάρκεια των απεργιών αυτών, προσλαμβάνοντας περισσότερους συμβασιούχους και φέρνοντας πιλότους της απ’ όλη την Ευρώπη, ενώ περιέγραψε τις απεργίες ως «άσκοπες και αποτυχημένες». 

Η εταιρεία βρίσκεται σε διαρκή διαμάχη με τους πιλότους και τα πληρώματα της σε όλη την Ευρώπη, αφότου αναγκάστηκε να αναγνωρίσει τα συνδικάτα τους πέρυσι. Μέλος του συνδικάτου BALPA είπε σε δήλωση του ότι η ένωση «αισθάνεται ότι δεν έχει άλλη επιλογή παρά να προσθέσει περισσότερες ημερομηνίες δεδομένης της αδιαλλαξίας της Ryanair».

Ο Γενικός Γραμματέας του BALPA, Μπράιαν Στρούτον, δήλωσε: «Είμαστε σαφείς ότι θέλουμε να διευθετήσουμε τη διαφορά και να επιφέρουμε μια αλλαγή στην Ryanair προς το καλύτερο. Οι πιλότοι στην Ryanair αναζητούν τις ίδιες παροχές που υπάρχουν σε άλλες αεροπορικές εταιρείες, τα αιτήματά μας δεν είναι παράλογα.»

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Περισσότερα ταξιδιωτικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μόνο στο travelstyle.gr!

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,273LikesΚάντε Like
88,571 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ