Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
21.1 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsRyanair: Σε εξέλιξη οι απεργίες των πληρωμάτων της εταιρείας

Ryanair: Σε εξέλιξη οι απεργίες των πληρωμάτων της εταιρείας

Πολλές πτήσεις της Ryanair διεξάγονται προς το παρόν χωρίς προβλήματα, παρά τις απεργίες που προγραμμάτισαν τα πληρώματα της αεροπορικής εταιρείας σε ευρωπαϊκές χώρες. Η Ryanair, ενώ κατάφερε να μπλοκάρει την απεργιακή κινητοποίηση των πιλότων στην Ιρλανδία με σχετική απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου στο Δουβλίνο, δεν είχε την ίδια τύχη σε Βρετανία και Πορτογαλία.

Στη Βρετανία οι πιλότοι της Ryanair απεργούν 22 και 23 Αυγούστου. Χθες η εταιρεία ανέφερε ότι όλες οι πτήσεις της πραγματοποιήθηκαν χωρίς προβλήματα προς και από βρετανικά και ιρλανδικά αεροδρόμια. Να σημειωθεί ότι η 48ωρη απεργία της ΒALPA προηγείται αργίας τη Δευτέρα στη Βρετανία, που σημαίνει πως αυτό το τριήμερο είναι περιζήτητο για εξορμήσεις πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Η ΒALPA έχει, επίσης, δρομολογήσει 72ωρη απεργία από τις 2 Σεπτεμβρίου.

- Advertisement -

Επίσης, στην Πορτογαλία πραγματοποιείται πενταήμερη απεργία από το προσωπικό καμπίνας της αεροπορικής εταιρείας στην Πορτογαλία. Δεκαήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν επίσης δρομολογηθεί στην Ισπανία μέσα στον Σεπτέμβριο, ενώ οι συνδικαλιστικές ενώσεις CNE και ACVPULS στο Βέλγιο ειδοποίησαν τα μέλη τους να μην αναπληρώσουν κενά που μπορεί να προκύψουν από την απεργία των συναδέλφων τους στην Πορτογαλία, εάν ζητηθεί εκτάκτως από τη διοίκηση, σύμφωνα με το Reuters.  

Η Ryanair εκτιμά πως δεν θα υπάρξουν μεγάλες ανατροπές στα δρομολόγια από τη Βρετανία –όπως και στην Πορτογαλία– αν και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο καθυστερήσεων ή αλλαγών σε «ένα μικρό αριθμό πτήσεων», σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian.

Τέλος, στην Ιρλανδία, το ανώτατο δικαστήριο αποδέχθηκε ως βάσιμο το επιχείρημα της Ryanair ότι η Iapla, που εκπροσωπεί τους πιλότους της αεροπορικής εταιρείας στη χώρα, δεν είχε ολοκληρώσει τις τυπικές διαδικασίες που μεσολαβούν πριν κηρυχθεί απεργία. Σε μήνυμα που ανάρτησε στο Twitter, η Ryanair επιδοκίμασε την απόφαση του ανώτατου ιρλανδικού δικαστηρίου, σχολιάζοντας πως «εμποδίζει την απεργία μικρής μειοψηφίας» Ιρλανδών πιλότων «προς τη μεγάλη ανακούφιση χιλιάδων επιβατών και των οικογενειών τους κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας των σχολικών διακοπών».

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,273LikesΚάντε Like
88,571 FollowersΑκολουθήστε
170,000SubscribersΕγγραφή

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ