Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
34.9 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΜεγάλη απόφαση από την Ryanair! Τι αλλάζει;

Μεγάλη απόφαση από την Ryanair! Τι αλλάζει;

Η Ryanair πήρε μια μεγάλη απόφαση και σκέφτεται να κλείσει μερικές από τις αεροπορικές της βάσεις τον Νοέμβριο, εξ’ αιτίας της καθήλωσης των Boeing 737 MAX.

Σύμφωνα με την Guardian, η Ryanair αναμένεται να μεταφέρει περίπου 5 εκατομμύρια λιγότερους επιβάτες, από ό, τι είχε προγραμματίσει το επόμενο έτος, λόγω καθυστερημένων παραδόσεων των αεροσκαφών Boeing 737 Max , και προειδοποίησε ότι θα κλείσουν αρκετές αεροπορικές βάσεις με αποτέλεσμα να επηρεαστούν και οι θέσεις εργασίας.

- Advertisement -

Ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας χαμηλού κόστους της Ευρώπης αναμένεται να έχει στη διάθεσή του τα πρώτα πέντε από τα 135 αεροπλάνα φέτος και 58 το επόμενο καλοκαίρι. Την Τρίτη δήλωσε ότι με μια «συνετή» εκτίμηση θα είχε περίπου το μισό αριθμό, αλλά δεν υπήρχαν εγγυήσεις.

Η Ryanair αναμένεται τώρα να μεταφέρει 157 εκατομμύρια επιβάτες στη διάρκεια του έτους έως τον Μάρτιο του 2021, μειώνοντας τον ρυθμό ανάπτυξης του καλοκαιριού του 2020 στο 3% από 7%. Οι χαμηλότεροι αναμενόμενοι αριθμοί επιβατών επιβατών υποδηλώνουν ότι η αεροπορική εταιρεία θα μειώσει περίπου 30.000 πτήσεις από τα σχέδιά της για το επόμενο έτος.

Ryanair: Οι χαμηλότεροι ναύλοι στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή!

Ο διευθύνων σύμβουλός, Michael O’Leary, αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, ότι η αεροπορική εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες με αεροδρόμια για να αποφασίσει ποιες βάσεις θα κλείσουν.

Τα 737 Max παραμένουν καθηλωμένα στο έδαφος παγκοσμίως μετά από δύο συντριβές στην Ινδονησία και την Αιθιοπία που σκότωσαν συνολικά 346 άτομα. Η Boeing δεν έχει ακόμη πείσει τους ρυθμιστικούς φορείς ότι οι τροποποιήσεις της αρκούν για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια του αεροσκάφους.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Michael O’Leary, δήλωσε: “Η Ryanair παραμένει πιστή στα αεροσκάφη 737 Max και αναμένει ότι θα επιστρέψουν στον αέρα πριν από το τέλος του 2019”.

Η αεροπορική εταιρεία έχει παραγγείλει μια μεγαλύτερη έκδοση 197 θέσεων που ονομάζεται Max 200, μια παραλλαγή που αναμένεται να πιστοποιηθεί ως ασφαλής ένα ή δύο μετά την επιστροφή του στόλου 737 Max 8 στον ουρανό. Ελπίζει να λάβει το πρώτο αεροσκάφος τον Ιανουάριο ή το Φεβρουάριο του 2020.

“Σεισμός” στην αγορά! Ποια αεροπορική εταιρεία εξαγόρασε η Ryanair;

Η Ryanair, ο διάσημος αερομεταφορέας χαμηλού κόστους, προχώρησε στην εξαγορά γνωστής αεροπορικής εταιρείας, διευρύνοντας το δίκτυό της!

Συγκεκριμένα, η Ryanair προχώρησε στην αγορά της Malta Air στο πλαίσιο της οποίας θα διευρύνει το στόλο των 6 αεροσκαφών B737 που διαθέτει στη Μάλτα. Όπως αναφέρει η αεροπορική εταιρεία, η επένδυση αυτή θα της επιτρέψει να αναπτύξει την ήδη ευρεία παρουσία της στη Μάλτα, που ανέρχεται σε 3 εκατ. επιβάτες ετησίως, και να έχει πρόσβαση σε αγορές εκτός ΕΕ (όπως η Β. Αφρική) με πτήσεις από τη Μάλτα. Δείτε, επίσης, τι έρχεται για να «ταράξει» το μέλλον των αεροπορικών ταξιδιών.

Malta Air αεροσκάφος

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας προγραμματίζεται για τα τέλη του Ιουνίου, μετά την οποία η Ryanair Holdings θα προβεί στις ακόλουθες ενέργειες…

  • Θα μεταφέρει τα 6 αεροσκάφη της Μάλτας, αξίας άνω των 600 εκατ. δολαρίων, στο μητρώο της Μάλτας.
  • Θα μεταφέρει 200 μέλη πληρώματος με βάση της Μάλτα σε τοπικά συμβόλαια καταβάλλοντας τη φορολογία της Μάλτας.
  • Θα αυξήσει το στόλο αεροσκαφών στη Μάλτα σε 10 μέσα στην ερχόμενη τριετία και θα δημιουργήσει πάνω από 350 θέσεις εργασίας.
  • Θα αλλάξει το branding των αεροσκαφών με βάση τη Μάλτα σύμφωνα με τα χρώματα της Malta Air για το καλοκαίρι του 2020.
  • Θα μεταφέρει αεροσκάφη της Ryanair από τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Γερμανία στο πιστοποιητικό Αερομεταφορέα της Μάλτας, κάτι που θα επιτρέψει στα πληρώματα να καταβάλλουν φόρους εισοδήματος τοπικά στη Γαλλία, την Ιταλία και τη Γερμανία και όχι στην Ιρλανδία όπου απαιτείται να καταβάλλονται οι φόροι εισοδήματος μέχρι στιγμής, όπως προβλέπει το πιστοποιητικό Αερομεταφορέα της Ryanair στην Ιρλανδία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Michael O’Leary, δήλωσε: «Η Malta Air θα πετάξει με περηφάνια σε περισσότερους από 60 προορισμούς σε όλη την Ευρώπη και τη Βόρεια Αφρική, καθώς αναζητούμε να αναπτύξουμε τον στόλο μας, τις διαδρομές μας και τις θέσεις εργασίας στη Μάλτα τα επόμενα τρία χρόνια».

Επίσης, ο υπουργός Τουρισμού της Μάλτας, Konrad Mizzi,δήλωσε: «Χαιρετίζουμε τη δέσμευση της Ryanair να λειτουργήσει και να αναπτυχθεί σε μια πλήρως ανεπτυγμένη αεροπορική εταιρεία με έδρα τη Μάλτα, που θα συμβάλει σε μεγάλο βαθμό στην ανάπτυξη της χώρας».

Το αεροσκάφος θα κυκλοφορήσει στα χρώματα της Μalta Air το καλοκαίρι του 2020 και ο στόλος θα αυξηθεί σε 10 αεροσκάφη μέσα σε τρία χρόνια, δημιουργώντας περισσότερες από 350 θέσεις εργασίας.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,291LikesΚάντε Like
88,396 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ