Αεροπορικά ταξίδια

Η τεχνολογία αναπτύσσεται ραγδαία και αλλάζει σχεδόν… τα πάντα, και από αυτή την αλλαγή δεν θα μπορούσαν να μην επηρεαστούν και τα αεροπορικά ταξίδια. H AirHelp μας παρουσιάζει 7 νέες τεχνολογίες που πρόκειται να «ταράξουν» το μέλλον των αεροπορικών ταξιδιών.

Ρομποτικοί οδηγοί: Άνετες περιηγήσεις στο αεροδρόμιο

Ρομπότ στα αεροδρόμια

Οι ρομποτικοί βοηθοί αεροδρομίων καθίστανται όλο και πιο συνηθισμένοι. Θα σας βοηθούν να ακολουθείτε το δρόμο σας μέσα από ένα πλήθος και ταυτόχρονα να παρακολουθείτε τις πληροφορίες πτήσης σας. Σε μια προσπάθεια να διευκολυνθεί η τρομερή αύξηση της κυκλοφορίας των αεροδρομίων, πολλά αεροδρόμια έχουν πλέον «μισθώσει» ρομπότ που είναι έτοιμα να σας οδηγήσουν στο check-in και να σας παρέχουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες πύλης και πτήσης, από τη πρώτη στιγμή που θα μπείτε το αεροδρόμιο. Βελτιώνουν την εμπειρία του check-in, εξαλείφουν τις ουρές και καθιστούν τους αερολιμένες πιο αποδοτικούς.

Ήδη μπορείτε να απολαύσετε τη ρομποτική βοήθεια στα αεροδρόμια Taoyuan, Incheon και Μόναχο. Η ολλανδική αεροπορική εταιρία “Care E” των ρομπότ της KLM προχωρά ακόμα ένα βήμα – όχι μόνο θα καθοδηγούν τους ταξιδιώτες μέσω του αεροδρομίου αλλά και θα φέρνει τις αποσκευές τους για αυτούς! Δείτε πως τα ρομπότ θα είναι οι νέοι μας βοηθοί στα αεροδρόμια!

Βιομετρία: Ταυτότητα το… πρόσωπό σας

Βιομετρία στα αεροδρόμια

Τα βιομετρικά στοιχεία είναι στο δρόμο να αντικαταστήσουν πλήρως την ανάγκη για χειροκίνητους ελέγχους ταυτότητας. Όλοι γνωρίζουμε πόσο οι ατελείωτες ουρές στο check-in, στον έλεγχο, στα καταστήματα αφορολόγητων ειδών και στην πύλη επιβίβασης μπορούν να σκοτώσουν το πνεύμα διακοπών του Σαββατοκύριακου.

Με την εισαγωγή της βιομετρίας, οι μεγάλες ουρές μπορούν να αποτελούν παρελθόν. Θα έρθει η στιγμή που δεν θα πρέπει να αποδείξουμε την ταυτότητα μας. Με την προηγμένη τεχνολογία αναγνώρισης, θα μπορείτε αυτόματα να περνάτε όλους τους ελέγχους και να σας επιτραπεί η είσοδος σε ένα αεροσκάφος χωρίς να χρειάζεται ποτέ να εμφανίσετε το διαβατήριό σας και την κάρτα επιβίβασής σας.

Όσο είστε στον κατάλογο των επιβατών και δεν έχετε περιορισμούς, τα μοναδικά βιολογικά σας χαρακτηριστικά, όπως η ίριδα και τα δακτυλικά αποτυπώματα, θα επαρκούν για να αποδείξουν την ταυτότητά σας στα τελωνεία και το προσωπικό της αεροπορικής εταιρείας.

VR/AR: Η εικονική πραγματικότητα στην αεροπλοΐα

VR/AR στα αεροπορικά ταξίδια

Η εικονική πραγματικότητα (VR) και η επαυξημένη πραγματικότητα (AR) είναι τα δυο πιο καυτά θέματα στη τεχνολογία – Τι θα συνέβαινε εάν τις προσαρμόζαμε στα αεροπορικά ταξίδια;

Η AR είναι ένας τύπος τεχνολογίας που εμφανίζει εικονικές διεπαφές στον πραγματικό κόσμο, συχνά με τη βοήθεια κινητών ή φορητών συσκευών. Η υλοποίηση της AR στον κλάδο των αεροπορικών ταξιδιών έχει πολλές δυνατότητες – για παράδειγμα, οι ταξιδιώτες μπορούν να πλοηγηθούν πιο αποτελεσματικά στο αεροδρόμιο χρησιμοποιώντας μια διεπαφή AR στο τηλέφωνό τους ή μέσω έξυπνων γυαλιών.

Το προσωπικό του αεροδρομίου μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία AR για να ελέγξει εύκολα την ταυτότητα του επιβάτη και να αξιολογήσει το μέγεθος και το βάρος των αποσκευών του. Η AR μπορεί επίσης να βελτιώσει την ίδια την πτήση. Με τη χρήση της AR, οι αεροσυνοδοί μπορούν να ανιχνεύσουν αλλαγές στα συναισθήματα ενός επιβάτη χωρίς να χρειάζεται να ανταλλάξουν λόγια, επιτρέποντάς τους έτσι να προσαρμόσουν τις υπηρεσίες τους για να ανταποκριθούν καλύτερα στις ανάγκες των επιβατών τους. Για παράδειγμα, παρέχοντας ιατρική βοήθεια σε έναν επιβάτη που δεν μπορεί να μιλήσει εξαιτίας προσωπικών του ανησυχιών.

Διαβάστε ακόμα:  Ryanair - προσφορά express: Ταξίδια στο εξωτερικό από €24,99 με επιστροφή!

Supersonic αεροσκάφη

Γρήγορα αεροπλάνα

Μπορεί να μην μπορούμε να τηλεκινηθούμε μέχρι στιγμής, αλλά τα επιταχυνόμενα αεροπορικά ταξίδια είναι ήδη στο δρόμο και θα είναι το πιο κοντινό πράγμα που θα έχουμε για να ταξιδέψουμε στιγμιαία. Απλά φανταστείτε ότι βρίσκεστε στη μεγαλύτερη πτήση στον κόσμο – από τη Σιγκαπούρη στη Νέα Υόρκη, η οποία διαρκεί 19 ώρες – και στη συνέχεια να μπορείτε να μειώσετε τον χρόνο ταξιδιού σας σε μόλις 9 ώρες! Θα κάνει σίγουρα μια διαφορά στον κόσμο. Με την καθιέρωση επιταχυνόμενου αεροπορικού ταξιδιού, οι μεγάλες καθυστερήσεις δεν θα είναι πλέον πρόβλημα – τα αεροπλάνα θα ταξιδεύουν τόσο γρήγορα όπου οι περισσότερες καθυστερήσεις θα είναι αμελητέες.

Αυτόματος πιλότος: Οικονομικότερα ταξίδια

Αυτόματος πιλότος στα αεροπλάνα

Η σημερινή αεροπορική βιομηχανία έχει ήδη εφαρμόσει ένα σύστημα αυτόματου πιλότου και είναι μόνο θέμα χρόνου πριν μεταβούμε στην πλήρη αυτοματοποίηση του πιλοτηρίου, πάντα με μία μικρή ανθρώπινη βοήθεια. Τι σημαίνει αυτό για τους μελλοντικούς αεροπορικούς ταξιδιώτες; Η απάντηση είναι σαφής: χαμηλότερα κόστη, ακριβέστερες πτήσεις και ασφαλέστερη διαχείριση της εναέριας κυκλοφορίας.

IoT: Όσα χρειάζεστε ακριβώς στα χέρια σας

Interner of Things (ΙοΤ)

Το Διαδίκτυο των πραγμάτων (Interner of Things) κάνει τις συσκευές γύρω μας πιο έξυπνες και μας επιτρέπει να αλληλεπιδρούμε μαζί τους ακόμη και από απόσταση. Όταν βρίσκεστε ψηλά στον αέρα, μπορείτε να απολαύσετε την ευκολία προσαρμογής του φωτισμού, της κλίσης του καθίσματος και πολλά άλλα δημιουργικά χαρακτηριστικά – που ελέγχονται εξ ολοκλήρου από το τηλέφωνό σας! Μόλις προσγειωθεί, η τεχνολογία IoT θα σας επιτρέψει επίσης να εντοπίσετε τις αποσκευές σας χρησιμοποιώντας το τηλέφωνό σας, να τις δώσετε εντολή να σας ακολουθήσει καθώς περπατάτε μέσα στο αεροδρόμιο.

AI: Προσωπικός ταξιδιωτικός βοηθός

Προσωπικός ταξιδιωτικός βοηθός

Πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν τώρα την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) για να βελτιώσουν και να προσαρμόσουν την εμπειρία κράτησης online. Από την πτήση μέχρι την κράτηση του ξενοδοχείου, η AI εξορθολογεί τη διαδικασία και ελαχιστοποιεί το ανθρώπινο λάθος – δεν χάνονται πλέον αποσκευές ή δεν γίνονται λάθη στην κράτηση του ξενοδοχείου!

Επιπλέον, η AI μπορεί να βελτιστοποιήσει το αποτέλεσμα της αναζήτησής σας ψάχνοντας σε κάθε γωνιά του διαδικτύου και να προσφέρει προτάσεις διακοπών προσαρμοσμένες στις προτιμήσεις σας. Η χρήση ενός AI chat μπορεί επίσης να φροντίσει για οποιεσδήποτε άμεσες ερωτήσεις που ήρθαν στο μυαλό σας και είναι πολύ πιο γρήγορο στην απάντηση από την ανθρώπινη εξυπηρέτηση πελατών.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ