Απίστευτο! Σε αυτό το νησί σας επιστρέφουν το κόστος του ξενοδοχείου αν... βρέξει!

Μία ιδιαίτερη προωθητική καμπάνια επέλεξε το ιταλικό νησί Elba όπου προσφέρει στους τουρίστες επιστροφή του κόστους ξενοδοχείου σε περίπτωση που κατά τη διάρκεια της διαμονής τους βρέξει.

Η σχετική καμπάνια που λάνσαρε, με τίτλο «Elba No Rain», θα «τρέξει» όλο το Μάιο και οι τουρίστες που δικαιούνται την επιστροφή χρημάτων είναι εκείνοι που έχουν επιλέξει εγκεκριμένο κατάλυμα που λαμβάνει μέρος σε αυτήν.

- Advertisement -
Elba, Ιταλία

Αν βρέξει για 2 συνεχόμενες ώρες, μεταξύ των ωρών 10πμ. και 8μμ. το κόστος για τη διανυκτέρευση της ίδιας ημέρας θα επιστρέφεται. Ενώ, το πλήρες κόστος διαμονής θα επιστρέφεται εάν βρέχει για πάνω από 2 συνεχόμενες ώρες καθημερινά κατά την περίοδο παραμονής στο νησί. Να σημειωθεί ότι το κόστος πρωινού και βραδινού γεύματος δεν επιστρέφονται.

Ωστόσο αυτή η πολιτική δεν θα κρατήσει για πολύ καθώς ισχύει μέχρι και τις 31 Μαΐου και από τις 15 Σεπτεμβρίου έως τις 31 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι στιγμής φέτος κανένας τουρίστας δεν δικαιούνται επιστροφή χρημάτων.

Ο λόγος πίσω από την καμπάνια

“Οι τουρ οπερέιτορ μας ειδοποιούν ότι οι καιρικές προβλέψεις για βροχή μπορεί να οδηγήσουν σε μείωση των κρατήσεων πάνω από 20%”, δήλωσε στο CNN ο συνεργάτης του νησιού σε θέματα τουρισμού, Claudio Della Lucia.

H πρωτοβουλία, όπως είπε, αποτελεί μια διαβεβαίωση στους τουρίστες ότι στη μεμονωμένη περίπτωση βροχόπτωσης, εκείνοι μπορούν να συνεχίσουν να απολαμβάνουν τις διακοπές τους στο νησί χωρίς το κόστος διαμονής. Συμπλήρωσε ότι “Πρόκειται για πιλοτικό έργο για το μήνα Μάιο, αλλά λαμβάνοντας υπόψη τις πολυάριθμες συνδρομές, σκέφτομαι να το εφαρμόσουμε και για το φθινόπωρο”.

Το νησί Elba

Ιταλικό νησί Elba

Η Elba βρίσκεται στην ακτή της Τοσκάνης, μία από τις δημοφιλέστερες τουριστικές περιοχές της Ιταλίας, στη Λιγουρία, ακριβώς στα ανατολικά της Κορσικής. Οι περισσότεροι επισκέπτες φθάνουν εκεί με πλοίο από την παραθαλάσσια πόλη Piombino, αλλά υπάρχει και ένα νησιωτικό αεροδρόμιο που μπορεί να φτάσει κανείς με μικρά αεροπλάνα από το Μιλάνο, τη Φλωρεντία, την Πίζα και άλλες ιταλικές πόλεις.

Διαβάστε ακόμα:  Η Ryanair δίνει τέλος στα αεροπορικά εισιτήρια των 9,99 ευρώ

Όμως ενώ αυτό το νησί κάνει μία προσπάθεια να μειώσει το κόστος για τους τουρίστες, άλλες πόλεις της Ιταλίας το αυξάνουν…

Βενετία: Από τον Σεπτέμβριο θα επιβάλλει τέλος εισόδου στους τουρίστες!

Βενετία: Ο απόλυτος οδηγός για ένα αξέχαστο ταξίδι

Τέλος εισόδου θα επιβληθεί στους τουρίστες /επισκέπτες της Βενετίας μετά την υπερψήφιση από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης προκειμένου να καλυφθεί το κόστος συντήρησης της πόλης, που αποτελεί δημοφιλές Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Οι λόγοι που θα εφαρμοστεί το μέτρο αυτό

Κάθε χρόνο επισκέπτονται την πόλη περίπου 25 εκατ. τουρίστες από τους οποίους περίπου τα 14 εκατ. περνούν εκεί μόνο μία ημέρα και δεν επωφελούνται οικονομικά από αυτούς οι τοπικές επιχειρήσεις.

Ο πληθυσμός της Βενετίας μειώθηκε με ταχείς ρυθμούς τις τελευταίες δεκαετίες, από τις σχεδόν 175.000 κατοίκους μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στις περίπου 50.000 σήμερα. Οι εναπομείναντες κάτοικοι παραπονιούνται, ότι η πόλη τους κατακλύζεται από τουρίστες, ενώ οι ίδιοι καλύπτουν το κόστος για την καθαριότητα και την ασφάλεια. Μάθετε στο travelstyle.gr πόσο θα κοστίζει και πως θα εισπράττεται.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ