τουριστες κνωσσός κρήτη

Με την πανδημία να πλήττει τον κόσμο αλλά και τον τουριστικό κλάδο παγκοσμίως, ας δούμε ποιοι τουρίστες προτίμησαν το καλοκαίρι την Ελλάδα.

Στην Ελλάδα όπως και σε όλο τον κόσμο το καλοκαίρι ήταν πολύ δύσκολο για τον τουρισμό, αφού τα ταξίδια περιορίστηκαν, με τις επιχειρήσεις να προσπαθούν με κάθε τρόπο να περιορίσουν τη ζημιά τους και να ανακάμψουν όσο ήταν δυνατόν.

Ελλάδα παραλία ομπρέλες

Έτσι ο τουριστικός κλάδος, από τις 15 Ιουνίου που άνοιξαν τα ξενοδοχεία στο 60% πανελλαδικά, επέδειξε επαγγελματισμό, φροντίζοντας στο έπακρο με μέτρα υγιεινής και ασφάλειας για την προστασία των ταξιδιωτών και επισκεπτών από τον κορονοϊό.

Αυτό έφερε επισκέπτες από το εξωτερικό για τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην Ελλάδα, με την Αθήνα μάλιστα να είναι μέσα στις 10 ευρωπαϊκές πόλεις με τις περισσότερες κρατήσεις.

Το top 5 των επισκεπτών που προτίμησαν Ελλάδα

Γερμανία

Γ’ ΤΡ. 2020: 870.695
Γ’ΤΡ. 2019: 1.960.088
ανάκτηση 43,3%

Ηνωμένο Βασίλειο

Γ’ ΤΡ. 2020: 618.184
Γ’ΤΡ. 2019: 2.040.405
ανάκτηση 29,6%

ελληνικό νησί λιμάνι

Γαλλία

Γ’ ΤΡ. 2020: 335.760
Γ’ΤΡ. 2019: 856.023
ανάκτηση 38,3%

Πολωνία

Γ’ ΤΡ. 2020: 283.787
Γ’ΤΡ. 2019: 473.625
ανάκτηση 58,5%

Διαβάστε ακόμα:
Η πανδημία γύρισε τις αερομεταφορές 20 χρόνια πίσω! Πότε θα ανακάμψουν τα αεροπορικά ταξίδια

Ιταλία

Γ’ ΤΡ. 2020: 213.480
Γ’ΤΡ. 2019: 1.074.207
ανάκτηση 19,4%

τουριστες ελληνικό νησί

Οι υπόλοιπες χώρες

Εκτός από τις προηγούμενες χώρες, την Ελλάδα προτίμησαν οι Ολλανδία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ελβετία, ενώ σπουδαίες τουριστικές αγορές για την Ελλάδα, όπως οι ΗΠΑ, Ρωσία, Τουρκία και το Ισραήλ παρέμειναν κλειστές.

Ελάχιστες ήταν οι ροές από ανοικτές αγορές εκτός Ευρώπης, όπως ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Λατινική Αμερική, καθώς τα υπερατλαντικά ταξίδια σημείωσαν κάθετη πτώση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Τι είδους διακοπές προτίμησαν φέτος το καλοκαίρι οι Έλληνες;

Μπορεί ο καιρός να είναι καλοκαιρινός ακόμα αλλά για τη συντριπτική πλειοψηφία οι διακοπές τελείωσαν. Πως όμως κινήθηκαν αυτό το διαφορετικό καλοκαίρι οι Έλληνες στις διακοπές τους και τι προτίμησαν;

Μεταξύ άλλων, αυτό απαντήθηκε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, όπου συζητήθηκε η τουριστική δραστηριότητα του Αυγούστου, αλλά και η εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπως και η αντιμετώπιση των κρουσμάτων Covid-19.

Σύμφωνα λοιπόν με την ενημέρωση που έγινε στον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη οι αντιπεριφερειάρχες, εκπρόσωποι και μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού, διαπιστώθηκε ότι υπήρξε αυξημένη κίνηση σε προορισμούς από τον εσωτερικό τουρισμό, ενώ οι Έλληνες προτίμησαν κυρίως νησιώτικες περιοχές και παράκτιες, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο. about:blank

Διαβάστε ακόμα:
Changi: Το αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης είναι το πιο όμορφο στον κόσμο! Με κήπους & καταρράκτες (βίντεο)

Κάτι επίσης αναμενόμενο ήταν και το γεγονός ότι ψηλά στις προτιμήσεις ήταν προορισμοί που ήταν εύκολα προσβάσιμοι με αυτοκίνητο, δείχνοντας τον φόβο πολλών να συγχρωτιστούν σε πλοία λόγω του COVID-19.

Ταξίδι με το αυτοκίνητο

Παρατηρήθηκε, επίσης, σημαντική μείωση των αφίξεων διεθνών επισκεπτών σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, όπου συγκεκριμένες περιοχές δέχονταν συγκεκριμένης εθνικότητας τουρίστες.

Η έρευνα που είχε πραγματοποιηθεί την άνοιξη από το εργαστήριο μάρκετινγκ MARLAB του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για την πρόθεση των Ελλήνων στις διακοπές, είχε φανεί αυτό που τελικά συνέβη, αφού 9 στους 10 είχαν δηλώσει ότι θα κάνουν διακοπές στην Ελλάδα. Όσον αφορά τη διαμονή, σχεδόν οι μισοί δήλωναν ότι θα προτιμήσουν το ξενοδοχείο, το 29% κατευθυνόταν προς το εξοχικό ή το πατρικό, το 14% σε φιλικό σπίτι και μόλις το 19% σε Airbnb.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr   

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ