Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
39 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΑπό σήμερα ισχύει το χειμερινό ωράριο λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και...

Από σήμερα ισχύει το χειμερινό ωράριο λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων της χώρας

Ξεκινάει από σήμερα το χειμερινό ωράριο λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων της χώρας που θα ισχύει έως και την 31η Μαρτίου 2019.

Συγκεκριμένα, από τις 7 Ιανουαρίου μέχρι και 28 Φεβρουαρίου, το ωράριο λειτουργίας θα είναι από τις 08.30 π.μ. έως τις 15.30 μ.μ. για την πλειονότητα των αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων, ενώ για το μήνα Μάρτιο το ωράριο θα είναι από τις 08.30 έως τις 16.00, λόγω έναρξης της περιόδου υψηλής επισκεψιμότητας.

- Advertisement -

Δείτε ακόμα: Λούβρο: Ρεκόρ επισκεψιμότητας με τη «βοήθεια» Μπιγιονσέ και Τζέι Zι

*Καθ’ όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου σημαντικοί αρχαιολογικοί χώροι, όπως η Ακρόπολη, η Κνωσός και η Επίδαυρος λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο από τις 08.00 π.μ. έως τις 17.00 μ.μ.

*Διευκρινίζεται ότι η προσέλευση των επισκεπτών επιτρέπεται έως και δεκαπέντε (15 ́) λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά.

Όσον αφορά τις ημέρες λειτουργίας, αρκετοί αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία λειτουργούν επτά ημέρες την εβδομάδα, όπως η Ακρόπολη και οι αρχαιολογικοί χώροι του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Σούνιο, η Αρχαία Ολυμπία, οι Δελφοί, η Επίδαυρος, η Κνωσός, το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, κατόπιν συνεννόησης με το Υπουργείο Τουρισμού, στους χώρους με επταήμερη λειτουργία προστίθενται από την 1η Μαρτίου 2019 το Παλάτι Μεγάλου Μαγίστρου και η Ακρόπολη της Λίνδου στη Ρόδο, το Παλαιό Φρούριο στην Κέρκυρα, το Ακρωτήρι Θήρας και ο αρχαιολογικός χώρος Απτέρας στα Χανιά, λόγω της αύξησης της τουριστικής κίνησης σε σημαντικούς νησιωτικούς προορισμούς.

Δείτε ακόμα: Ώρα για λίγη δράση! Η φύση της Ευρυτανίας μας περιμένει (Part 2)

Οι υπόλοιποι αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία θα έχουν εξαήμερη λειτουργία καθ’ όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, παραμένοντας όμως κλειστοί κάθε Τρίτη αντί Δευτέρας που ίσχυε μέχρι σήμερα. Η συγκεκριμένη επιλογή έγινε με βάση ευρωπαϊκές πρακτικές προκειμένου να ενισχυθεί ο τουρισμός μικρής διάρκειας (city break) και του παρατεταμένου σαββατοκύριακου (long weekend) που αποτελεί στρατηγικό στόχο της κυβέρνησης.

*Όλοι οι Αρχαιολογικοί Χώροι, τα Μνημεία και τα Μουσεία του Κράτους θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 25 Μαρτίου.

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,287LikesΚάντε Like
88,439 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ