Παραλία κρυμμένη σε βουνό στο Μεξικό

Η φύση έκανε πάλι το θαύμα της! Μία παραλία “κρυμμένη” στο εσωτερικό ενός βουνού, που όπως λέγεται δημιουργήθηκε από επαναλαμβανόμενες εκρήξεις ηφαιστείων από το 1900 και μετά.

- Advertisement -

Εδώ οι επισκέπτες βρίσκονται κυριολεκτικά μπροστά σε ένα φυσικό θαύμα που όμοιό του δεν υπάρχει στον κόσμο. Το βουνό φιλοξενεί στο εσωτερικό του μια πανέμορφη παραλία η πρόσβαση στην οποία γίνεται μόνο από τη θάλασσα κολυμπώντας δεκαπέντε περίπου μέτρα μέσα σε μια φυσική σήραγγα ύψους δύο μέτρων, μόνο κατά τη διάρκεια της άμπωτης.

Marieta Islands, Μεξικό

Ο λόγος για τα περίφημα Marieta Islands που βρίσκονται στην ακτή Nayarit στο Μεξικό, έναν μικρό ακατοίκητο παράδεισο, που είναι γνωστά και ως «Γκαλαπάγκος του Μεξικού». Η περιοχή φιλοξενεί μερικά σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας και γι’αυτό έχει χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς από την UNESCO. Εσείς ξέρετε ποια Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς κινδυνεύουν;

Marieta Islands, Μεξικό

Το ειδυλλιακό τοπίο στην κρυφή «Παραλία του Έρωτα», με τα κρυστάλλινα νερά και την αμμουδερή παραλία, σύμφωνα με κάποιους είναι το αποτέλεσμα ασκήσεων βομβαρδισμού σε μια περιοχή του Μεξικό. Άλλοι υποστηρίζουν ότι η εκπληκτική παραλία έχει δημιουργηθεί εδώ και αιώνες εξαιτίας ηφαιστειακής δραστηριότητας στην περιοχή.

Ο Ventura Osorio, πάντως, που οργανώνει τουριστικές επισκέψεις στην παραλία υποστηρίζει ότι το τοπίο «πιθανότατα δημιουργήθηκε πριν τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο όταν η κυβέρνηση του Μεξικού χρησιμοποιούσε τα νησιά σαν περιοχές σκοποβολής. Αυτοί οι ελεγχόμενοι βομβαρδισμοί έχουν δημιουργήσει πολυάριθμες σπηλιές και άλλους μοναδικούς βραχώδεις σχηματισμούς στα νησιά Marietas».

Marieta Islands, Μεξικό

Σε κάθε περίπτωση, αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό χάρη στην πλούσια θαλάσσια ζωή που ζει στην περιοχή, η οποία προστατεύεται με νόμο από την αλιεία και το κυνήγι. Πέρα από το κολύμπι, το ψαροντούφεκο και το καγιάκ, κάθε άλλη δραστηριότητα είναι απαγορευμένη στην περιοχή, που συγκεντρώνει μόνο λίγους τυχερούς επισκέπτες κάθε χρόνο, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ζήσουν για λίγο στον παράδεισο!

Δείτε πως γίνεται η πρόσβαση στην παραλία:

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ