Ενημερώθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2021, 16:48

Ο πρώτος προορισμός που σκέφτεται κάποιος για μια μινι χειμερινή εκδρομή, ειδικά αν ζει στην Αττική ή και στην Στερεά Ελλάδα, είναι σίγουρα η Αράχωβα. Το κοσμοπολίτικο χωριό του Παρνασσού αποτελεί διαχρονικό χειμερινό προορισμό και όχι άδικα. Η αρχή έγινε πριν αρκετά χρόνια αρχικά επειδή δίπλα του βρίσκεται το κοντινότερο στην Αθήνα χιονοδρομικό κέντρο. ‘Επειτα παρέμεινε στην κορυφή των χειμερινών προορισμών είτε κάνει κανείς σκι είτε όχι… Και λογικό, αν σκεφτεί κανείς τα πλεονεκτήματά της… Κοντά στην Αθήνα, γραφική και όμορφη με τον Παρνασσό είπαμε στα «πόδια» της, αλλά και εξαιρετικές επιλογές σε διαμονή, φαγητό, διασκέδαση ακόμα και shopping που συνεχώς και καλυτερεύουν, η Αράχωβα δεν θα πάψει ποτέ να είναι η top choice για χειμωνιάτικη απόδραση.

Αράχωβα

Εδώ θα κάνουμε μια εκδρομή στον κοσμοπολίτικο προορισμό που οι περισσότεροι έχετε κάνει αρκετές φορές αλλά έχετε όλους τους λόγους για να την κάνετε και πολλές φορές στο μέλλον!

Η εμπορική καρδιά της Αράχωβας χτυπά στον κεντρικό δρόμο του χωριού που αποτελεί και τμήμα της Εθνικής Οδού Λιβαδειάς – Άμφισσας, χωρίς ωστόσο αυτό να την εμποδίζει να είναι η απόλυτη περαντζάδα. All day cafe- bars, night clubs, πρωτότυπα γαστρονομικά concepts, glamourous βιτρίνες εμπορικών καταστημάτων, θελκτικοί χώροι ευεξίας και ομορφιάς και όπως έχετε ήδη καταλάβει… η choice list δε μπορεί να κλείσει εύκολα.

Αράχωβα
Αράχωβα
Αράχωβα

Η Αράχωβα δεν έχει, ωστόσο, μόνο πολύβουη όψη, καθώς όσο απομακρυνόμαστε από τον ολοζώντανο κεντρικό δρόμο, ανακαλύπτουμε και την άλλη πλευρά. Γραφικά σοκάκια (πολλά από τα οποία απέκτησαν πρόσφατα οδοσήµανση), πετρόχτιστα καλντερίμια, παραδοσιακά σπίτια, κρήνες για να ξεδιψάσει ο περαστικός… Εδώ θα µυρίσετε πιο έντονα τον καπνό από τις καµινάδες, το τσίπουρο από τα ρακοκάζανα και τις ευωδιές από τις λιχουδιές που ετοιµάζουν οι νοικοκυρές στα σπίτια της… Όσο κοσµοπολίτικη κι αν είναι η Αράχωβα, διατηρεί τη γνησιότητα και τη γραφικότητα ενός αυθεντικού ελληνικού χωριού!

Αράχωβα
Αράχωβα
Αράχωβα
Αράχωβα
Αράχωβα

Τip. Μια πολύ όμορφη και κοντινή βόλτα είναι αν πάτε από την Αράχωβα μέχρι το Λιβάδι και μην αμελήσετε να φάτε εκεί σε κάποια από τις παραδοσιακές ταβέρνες!

Λιβάδι Αράχωβα
Lu

Εδώ θα κάνετε… check in στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Δείτε εδώ τον πληρέστατο οδηγό μας για την Αράχωβα αλλά και όλη την ευρύτερη περιοχή, με ένα κλικ, εντελώς δωρεάν!

Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ