Varoulko Seaside

Η Αθήνα έχει µετατραπεί σε µητρόπολη της γεύσης µε αναρίθµητα καλαίσθητα εστιατόρια µε την µοντέρνα εκδοχή της ελληνικής κουζίνας αλλά και των ελληνικών προϊόντων στα καλύτερα τους, αλλά και κουζίνες από όλο τον κόσµο, εξειδικευµένα µενού και πειραγµένες µεσογειακές γεύσεις. Πάμε να δούμε πέντε εστιατόρια που ξεχωρίζουν στην πρωτεύουσα!

- Advertisement -

Από την Ειρήνη Μιχαλούδη ([email protected])
Photo: Αρχείο, Shutterstock

Funky Gourmet

Funky Gourmet πιάτο

Το βραβευµένο µε 2 αστέρια Michelin, Funky Gourmet εκπροσωπεί το fine dining, την εκλεπτυσµένη και «διαδραστική» γαστρονοµία. Ωστόσο τον Ιανουάριο του 2019 έπαψε τη λειτουργία του ετοιµάζοντας νέες γαστρονοµικές εκπλήξεις! Ο χώρος του Κεραµεικού θα λειτουργήσει ως εργαστήριο για την προετοιµασία του µενού ενός νέου εστιατορίου.

Η νέα σύνθεση του Funky Gourmet µε κοινή φιλοσοφία την υψηλή αισθητική στη γεύση και στη φιλοξενία, ετοιµάζει το νέο εστιατόριο, σε ένα από τα πιο εµβληµατικά κτήρια της Αθήνας, το Hilton. Σε αυτό το διάστηµα συνεχίζει τις υπηρεσίες Private Cheffing και Private Cheffing Events στον χώρο του εστιατορίου, στον Κεραµεικό ενώ το νέο εστιατόριο αναµένεται να ανοίξει τις πόρτες του το 2020. (www.funkygourmet.com)

Μην ξεχνάμε, επίσης, ότι φέτος το καλοκαίρι το Funky Gourmet ταξιδεύει στην Costa Navarino!

Varoulko Seaside

Varoulko Seaside πιάτο

Το εµβληµατικό και βραβευµένο εστιατόριο του γνωστού chef Λευτέρη Λαζάρου, που το 2002 κατέκτησε το πρώτο αστέρι Michelin –το πρώτο µάλιστα που δόθηκε σε εστιατόριο µε ελληνική κουζίνα– βρίσκεται σε έναν κοµψό χώρο δίπλα στο κύµα. Παρουσιάζει ένα µενού-φόρο τιµής στο seafood, που «παντρεύει» το ψάρι και τα θαλασσινά µε την ιδιαίτερη τεχνική, τη δηµιουργικότητα και την εµπειρία, µε αποτέλεσµα πιάτα υψηλής γαστρονοµίας µε καθαρές γεύσεις και πηγαία νοστιµιά. (Ακτή Κουµουνδούρου 52, Μικρολίµανο, Πειραιάς, Τ. 210 5228400, www.varoulko.gr)

Hytra

Hytra πιάτο

Το βραβευµένο µε αστέρι Michelin εστιατόριο παρουσιάζει avant-garde, κοµψή ελληνική κουζίνα µε τον Τάσο Μαντή στο τιµόνι – µε εµπειρία ως sous chef στο κορυφαίο 3άστερο Hof Van Cleve του Βελγίου. Έµπνευση, τεχνικές και γεύσεις άλλου επιπέδου, σε ένα gourmet µενού που αντιπροσωπεύει την εξέλιξη και την αναγέννηση της ελληνικής κουζίνας, µε highlight τα παραδοσιακά πιάτα, χρησιµοποιώντας εξαιρετικές ελληνικές πρώτες ύλες και προϊόντα ονοµασίας προέλευσης. (Λεωφ. Συγγρού 107-109, Στέγη Γραµµάτων & Τεχνών Ιδρύµατος Ωνάση, Τ. 210 3316767, www.hytra.gr)

Το βραβευμένο εστιατόριο Hytra μετακομίζει και στην Πάρο, ενώνοντας τις δυνάμεις της με την Summer Senses!

Aleria

Aleria πιάτο

Στεγασµένο σε ένα όµορφα ανακαινισµένο νεοκλασικό, το κοµψό αυτό εστιατόριο διαθέτει και µια ατµοσφαιρική πίσω αυλή που υποδέχεται εκεί την πελατεία του τους καλοκαιρινούς µήνες. Ο σεφ Γκίκας Ξενάκης δηµιουργεί µια άρτια γαστρονοµική «συγχορδία» µε νότες από µοντέρνα ελληνική κουζίνα την οποία «πειράζει» µε δηµιουργικότητα που κερδίζει τις εντυπώσεις. (Μεγάλου Αλεξάνδρου 57, Μεταξουργείο, www.aleria.gr)

Βασίλαινας

Εστατόριο Βασίλαινας, πιάτο

Πίσω από το πάρκο της Μαδρίτης, το εστιατόριο αντικρίζει τη νοτιοανατολική όψη του ξενοδοχείου Hilton. Το ιστορικό εστιατόριο διένυσε µια δυνατή πορεία, από τις φτωχογειτονιές του Πειραιά του 1920 και τη µπακαλοταβέρνα του Θανάση Βασίλαινα έγινε σηµείο αναφοράς και τα τελευταία χρόνια µετακόµισε στο κέντρο της Αθήνας. Η επιτυχηµένη γευστική συνταγή επαναπροσδιορίζεται µε ένα µενού ελληνικής δηµιουργικής κουζίνας, υψηλών απαιτήσεων µε προσανατολισµό στο ψάρι και τα θαλασσινά. (Βρασίδα 13, Κέντρο, www.vassilenas.gr)

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ