Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024
29.9 C
Athens
ΑρχικήTravel NewsΑθήνα-Μέτσοβο σε μόλις 4 ώρες! Σας αποκαλύπτουμε 10 hot tips για ταξίδι...

Αθήνα-Μέτσοβο σε μόλις 4 ώρες! Σας αποκαλύπτουμε 10 hot tips για ταξίδι με αυτοκίνητο! (βίντεο)

Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας συνδέεται με το λιμάνι του Βόλου και η απόσταση Αθήνα-Μέτσοβο πλέον θα καλύπτεται σε μόλις 4 ώρες, με αποτέλεσμα το ταξίδι με αυτοκίνητο να είναι η νέα τάση μετά την πανδημία, οπότε χρειάζεται να γνωρίζετε 10 hot tips που σας αποκαλύπτουμε!

Η ολοκλήρωση του Ε-65 (σ.σ. ο αυτοκινητόδρομος της κεντρικής Ελλάδας) και κυρίως του βόρειου τμήματος, μήκους 70,5 χιλιομέτρων, θα φέρει πιο κοντά στην Αθήνα -και αντιστρόφως- πολλές πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και την Κεντρική Ελλάδα.

- Advertisement -

Ο Ε65 αλλάζει τη ζωή των κατοίκων & των ταξιδιωτών προς το καλύτερο

Ο Ε65 θα ενισχύσει την οικονομική, πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη, θα δώσει ώθηση στο εμπόριο και νέες προοπτικές στην αγροτική ανάπτυξη, σε πόλεις όπως τα Τρίκαλα και τα Γρεβενά, αλλά και στις ευρύτερες περιοχές της Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας.

Το βόρειο τμήμα, μήκους 70,5 χλμ. ξεκινά από τον Α/Κ Τρικάλων, καταλήγει στην Εγνατία Οδό, δυτικά των Γρεβενών και δύναται να κατασκευαστεί μέσα σε τρία χρόνια. Πρόσφατα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, έδωσε το πράσινο φως για τη χρηματοδοτική πρόταση κατασκευής και λειτουργίας του.

Με την ολοκλήρωση του συνόλου του Ε65, θα συνδέεται το λιμάνι της Ηγουμενίτσας -που λειτουργεί ως πύλη της Ελλάδας προς την Κεντρική Ευρώπη- με το λιμάνι του Βόλου, θα μειωθεί κατά περίπου 2 ώρες το συνολικό ταξίδι από το λιμάνι του Πειραιά προς τα δυτικά Βαλκάνια και η χώρα μας θα αποκτήσει σύνδεση με τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα.

Αθήνα Μέτσοβο σε 4 ώρες με τον Ε65

Road trip σε μαγικά σημεία της Ελλάδας- Σας παρουσιάζουμε 4 υπέροχες διαδρομές για ταξίδι με το αυτοκίνητο! Μέσα από δάση, δίπλα σε λίμνες…

Το ταξίδι από Λαμία έως και Εγνατία Οδό, θα διαρκεί 1 ώρα και 45 λεπτά, ενώ σημαντικοί τουριστικοί προορισμοί όπως τα Μετέωρα, η Λίμνη Πλαστήρα, τα Άγραφα, το Μέτσοβο, το Καρπενήσι θα είναι προσβάσιμοι, γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια. Οπότε αυτός είναι ένας ακόμα λόγος για να ανέβει ακόμα περισσότερο στην προτίμηση των ταξιδιωτών το ταξίδι με το αυτοκίνητο, που γίνεται η νέα τάση μετά την πανδημία.

Επιπλέον, οι περιοχές συνολικά τις οποίες διατρέχει ή / και ενώνει ο αυτοκινητόδρομος Ε65, θα αναπτυχθούν τόσο οικονομικά όσο και πολιτιστικά /τουριστικά λόγω της βελτίωσης της προσπελασιμότητάς τους, η οποία οδηγεί σε  αύξηση της απασχόλησης και των εισοδημάτων, αλλά και μείωση της εσωτερικής μετανάστευσης.

Ποιες θα είναι οι χώρες που θα έχουν ταχύτερη ανάκαμψη στον τουρισμό μετά την πανδημία; Οι 10 πρώτες στη λίστα…

Η διάρκεια των αποστάσεων μετά την ολοκλήρωση του Ε65

  1. Λαμία – Εγνατία Οδός  01:45’ (από 03:15’ σήμερα)
  2. Αθήνα – Γρεβενά          04:00
  3. Αθήνα – Μέτσοβο       04:00
  4. Αθήνα – Καστοριά         04:35’
  5. Αθήνα – Κοζάνη            04:30’
  6. Αθήνα – Καρπενήσι       03:00
  7. Αθήνα – Τρίκαλα           <03:00
  8. Αθήνα – Καρδίτσα          02:35’

Δείτε το βίντεο με την εξέλιξη του έργου:

10 hot tips για το ταξίδι με αυτοκίνητο

Εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού και με τα ταξίδια με αεροπλάνο και εκτός Ελλάδας να έχουν μπει προς το παρόν σε… καραντίνα, η νέα τάση που αναπτύσσεται διαρκώς είναι το ταξίδι με αυτοκίνητο. Και εμείς σας αποκαλύπτουμε 10 hot tips για να ταξιδέψετε με ασφάλεια!

ταξίδι με αυτοκίνητο

Τrip ideas: Τα πιο «hot» χωριά δύο ώρες από την Αθήνα για την ιδανική εκδρομή!

Μέχρι, ωστόσο, να φτάσετε στον προορισμό της επιλογής σας, μεσολαβεί ένα οδικό ταξίδι, που χρειάζεται άψογη προετοιμασία για να λειτουργήσουν όλα όπως επιθυμείτε. Ακολούθησε τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές και δεν θα χάσετε!

tips για ταξίδι με αυτοκίνητο

Αποσκευές

Δεν αρκεί να φορούν όλοι τις ζώνες ασφαλείας τους. Για ασφαλές ταξίδι πρέπει και οι αποσκευές να είναι σωστά φορτωμένες. Τα βαριά αντικείμενα τοποθετούνται στο κάτω τμήμα του χώρου αποσκευών, με όσο γίνεται μοιρασμένο βάρος δεξιά-αριστερά και ακουμπούν στα πίσω καθίσματα. Μη βάζετε πράγματα στην εταζέρα αν δεν θέλετε σε ένα φρενάρισμα να τα “φάτε” στο κεφάλι σας.

Καλό φαΐ και ύπνος

Η οδήγηση είναι μια κοπιαστική δραστηριότητα και απαιτεί το μέγιστο βαθμό αυτοσυγκέντρωσης. Γι’ αυτό, επιβάλλεται ένας πολύ καλός ύπνος πριν από την αναχώρηση αλλά και ενέργεια. Μην ξεκινάτε νηστικοί για το ταξίδι, ούτε βέβαια και με βαρύ στομάχι, που μπορεί να προκαλέσει υπνηλία.

Παίρνουμε τα… βουνά: Εκδρομή σε κάποια από τα ομορφότερα χωριά της Ελλάδας!

Με την αυγούλα

Αν και συνήθως η αναχώρηση εξαρτάται από άλλους παράγοντες, το ιδανικό είναι να ξεκινήσετε πρωί-πρωί για να γλιτώσετε τυχόν μποτιλιάρισμα. Αν μπορείτε, αποφύγετε τις μέρες που είναι δεδομένο πως θα φεύγει/επιστρέφει όλος ο κόσμος. Φροντίστε επίσης να είστε προετοιμασμένοι από την προηγούμενη. Αν τα κάνετε όλα τελευταία στιγμή, θα εκνευριστείτε και όλο και κάτι θα ξεχάσετε.

Ασφάλεια

Το ότι τα παιδιά πρέπει να δένονται ΣΩΣΤΑ στο παιδικό κάθισμα, είναι αυτονόητο. Επειδή όμως η γκρίνια είναι φυσικό επακόλουθο όταν είναι περιορισμένα για ώρες, φροντίστε να έχουν κάποιο παιχνίδι για να απασχολούνται. Για τον ήλιο, υπάρχουν ειδικά σκίαστρα που βεντουζώνουν στο τζάμι. Σε κάθε περίπτωση, επιβάλλεται να μην αποσπάται η προσοχή σας από τον δρόμο.

ταξίδι με αυτοκίνητο ασφάλεια

Check-up στα βασικά

Εσείς είστε πανέτοιμοι για ταξίδι. Το αυτοκίνητο σας; Ελέγξτε τουλάχιστον τα βασικά: λάδια, υγρά φρένων, τιμονιού, ψυγείου & υαλοκαθαριστήρων, πίεση ελαστικών (με βάση το αυξημένο φορτίο) ΚΑΙ της ρεζέρβας. Σημαντικό: Το προειδοποιητικό τρίγωνο, το γιλέκο ασφαλείας και το φαρμακείο πρέπει να βρίσκονται σε σημείο με εύκολη δυνατότητα πρόσβασης, ανά πάσα στιγμή!

Πάρτε μαζί σας και τα δεύτερα

Είναι συνηθισμένο φαινόμενο για αρκετούς οδηγούς να χάνουν τα κλειδιά τους. Αν δεν θέλετε να βρεθείτε κλειδωμένοι  έξω από το αυτοκίνητό, έχοντας χάσει τα κλειδιά, πάρτε μαζί σας και τα εφεδρικά μαζί με το δεύτερο κοντρόλ συναγερμού.

Τη σακούλα!

Η ναυτία μετατρέπει ένα ευχάριστο ταξίδι σε μια πολύ δυσάρεστη εμπειρία. Για να μη φτάσετε στο σημείο να ψάχνετες σακούλα την κρίσιμη στιγμή, καλό είναι να φροντίσετε από πριν για τον “απαραίτητο εξοπλισμό”. Αν μάλιστα συνταξιδεύετε με άτομα που έχουν τάση για ναυτία, υπάρχουν και οι δραμαμίνες. Γενικά, τα υγρά και το διάβασμα στο αυτοκίνητο (ακόμη και χάρτη) δεν βοηθούν.

Λάβε θέση

Η θέση οδήγησης παίζει σημαντικό ρόλο στα πολύωρα ταξίδια, γι’ αυτό φροντίστε να τη ρυθμίσετε σωστά. Η πλάτη του καθίσματος πρέπει να είναι σε όρθια θέση και όχι ξαπλωτή. Επίσης, πρέπει να είναι καθαρό το φίλτρο καμπίνας, αφού συνήθως στο ταξίδι ο κλιματισμός δουλεύει υπερωρίες. Μην ξεχνάτε πάντως ότι ο αέρας στο εσωτερικό πρέπει να ανανεώνεται σε τακτά διαστήματα.

Απολυμαντικά, μάσκες και τα συναφή

Ενόψει πανδημίας και ανάγκης να είμαστε όσο το δυνατόν προστατευμένοι από τον κορονοϊό, φροντίστε να έχετε “το τσαντάκι Covid-19” γεμάτο! Μάσκες, γάντια και απολυμαντικά είναι απαραίτητα, αφού κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας όλο και θα σταματήσετε σε ένα βενζινάδικο για προμήθειες ή τουαλέτα. Και εκεί οφείλετε να είστε απόλυτα ασφαλείς για να μείνετε υγιείς.

Διαβάστε επίσης στο travelstyle.gr

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,292LikesΚάντε Like
88,386 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ