Αυτόν τον κωδικό δεν θα θέλετε να τον δείτε στην κάρτα επιβίβασής σας!

Όσοι έχετε ταξιδέψει με αεροδρόμιο θα έχετε παρατηρήσει ότι τα μέτρα είναι ισχυρά, και απαιτείται χρόνος και υπομονή για να περάσετε τον έλεγχο, ειδικά σε ορισμένες χώρες. Όταν ολοκληρωθεί, όμως, και λάβετε την κάρτα επιβίβασης υπάρχει ένας κωδικός που δεν θα θέλατε να δείτε πάνω της.

Εάν δείτε στην κάρτα επιβίβασής σας το «SSSS», ενδέχεται να έχετε περισσότερο έλεγχο στο αεροδρόμιο. Οι κάρτες επιβίβασης που φέρουν τον κωδικό αυτόν επιβάλλουν στους αερομεταφορείς τους επιπλέον έλεγχο, κοστίζοντας χρόνο και ενδεχομένως την πτήση τους, αν δεν φθάσουν αρκετά νωρίς στο αεροδρόμιο.

Κάρτα επιβίβασης SSSS κωδικός

Ανακαλύψτε ακόμα 4 πράγματα που δεν ξέρατε για τα διαβατήρια!

Όπως αναφέρει το Business Insider, ο κωδικός αυτός σημαίνει «Secondary Security Screening Selection», (Επιλογή ελέγχου ασφαλείας δευτέρου βαθμού) και μεταφράζεται σε 10 με 30 λεπτά επιπλέον έλεγχο αλλά και επιπλέον ερωτήσεις σχετικά με το ταξίδι σας. Φυσικά, αν δεν προκύψει κάτι περίεργο μέσα από την διαδικασία ελέγχου, θα επιβιβαστείτε κανονικά στην πτήση σας.

Το πρόγραμμα με τον κωδικό SSSS τέθηκε σε εφαρμογή μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου

Το SSSS αντιπροσωπεύει τον δευτερογενή έλεγχο και είναι αυτό που χρησιμοποιεί η Υπηρεσία Ασφάλειας των Μεταφορών (TSA) για να επισημάνει ορισμένους επιβάτες που ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες για επιπλέον έλεγχο.

Click here to preview your posts with PRO themes ››

Κάρτα επιβίβασης - έλεγχος

Εκείνοι των οποίων οι κάρτες επιβίβασης επισημαίνονται με την αναφορά κώδικα, δεν θα μπορούν να εκτυπώσουν τις κάρτες επιβίβασης τους στο σπίτι ή από ένα περίπτερο στο αεροδρόμιο και θα έχουν μεγαλύτερο έλεγχο στο αεροδρόμιο. Μερικές φορές οι επιλεγμένοι επιβάτες της SSSS υποχρεούνται να υποβάλλουν περισσότερες πληροφορίες, όπως λεπτομερείς πληροφορίες για τα ταξιδιωτικά τους σχέδια. Προσοχή! Αν κάποιος δεν είναι εντάξει με τον περαιτέρω έλεγχο, δεν θα του επιτραπεί η πτήση.

Το TSA ισχυρίζεται ότι οι επιβάτες που έχουν τον κώδικα επιλέγονται τυχαία από έναν υπολογιστή ή από διαλογείς που αναζητούν «παρατυπίες» σε ένα άτομο που μπορεί να κρύβει όπλα.

Έχει παρατηρηθεί πάντως πως εμφανίζεται συχνότερα σε εισιτήρια που έχουν κλειστεί τελευταία στιγμή, αν η πληρωμή τους έχει γίνει με μετρητά ή αν η χώρα προορισμού του ταξιδιώτη είναι «υψηλού κινδύνου».

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ