United Airlines αεροπλάνα - εισιτήρια

Μια πρωτοποριακή αλλαγή στα αεροπορικά εισιτήρια έχει ξεκινήσει ήδη από τις ΗΠΑ, με πρώτη την United Airlines, και αναμένεται να εφαρμοστεί σταδιακά σε όλο τον κόσμο.

Η νέα επιλογή που έβαλε πρώτη η United Airlines και ακολούθησαν και άλλες εταιρίες στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει να κάνει στον τρόπο που κλείνει κάποιος το εισιτήριό του.

Ποια είναι αυτή η αλλαγή; Πλέον, οι αεροπορικές εταιρείες δίνουν τη δυνατότητα στους επιβάτες να επιλέξουν κάτι διαφορετικό από το «κύριος» και «κυρία» όταν κλείνουν τα αεροπορικά εισιτήρια που επιθυμούν.

Είναι γεγονός! Αλλάζουν επιτέλους και οι άβολες μεσαίες θέσεις στα αεροπλάνα!

United Airlines επιλογές φύλου στα εισιτήρια

Συγκεκριμένα οι επιβάτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν τους όρους «απροσδιόριστο» (unspecified) ή «άγνωστο» (undisclosed) στη φόρμα κράτησης ώστε να υπάρχει η κατάλληλη αντιστοίχηση με τα ουδέτερου φύλλου (gender neutral) διαβατήρια που εκδίδουν κάποιες πολιτείες στην Αμερική.

«Οι αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες τιμούν την ποικιλομορφία και την ενσωμάτωση τόσο για τους εργαζόμενούς τους όσο και για τους επιβάτες και καταβάλλουμε προσπάθειες καθημερινά για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες όλων των πελατών» εξηγεί η Airlines for America.

Η συγκεκριμένη απόφαση είχε ληφθεί στις αρχές του έτους από την Airlines for America (A4A) και άλλες αεροπορικές εταιρίες σε μια από κοινού συμφωνία με τη Διεθνή Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (IATA).

Προς το παρόν η εφαρμογή της απόφασης είναι στην διακριτική ευχέρεια της κάθε εταιρίας και αποτελεί περισσότερο μια σύσταση προς αυτές. Όμως φαίνεται να υιοθετείται γρήγορα και από εταιρίες που δεν συμμετείχαν στην αρχική συμφωνία, όπως η Delta Air Lines, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον από πολλές αεροπορικές εταιρίες στην Ευρώπη για να ενσωματώσουν τις προτεινόμενες αλλαγές με πρώτη την Air Italy που ήδη τις εφαρμόζει.

Οι μεγάλες αλλαγές που έρχονται στα αεροπορικά ταξίδια!

Οι αεροπορικές εταιρείες εξετάζουν μια σειρά από μεγάλες, αλλά και περίεργες αλλαγές για τα αεροπορικά ταξίδια. Ευχάριστες ή δυσάρεστες; Το RT μας τις παρουσιάζει αναλυτικά. Δείτε, επίσης, τι έρχεται για να «ταράξει» το μέλλον των αεροπορικών ταξιδιών!

Επιβάτες στα φτερά του αεροπλάνου

Οι μεγάλες αλλαγές που έρχονται στα αεροπορικά ταξίδια!

Ξεκινάμε με την πολυσυζητημένη πρόταση της ολλανδικής KLM, όπου παρουσίασε πρόσφατα το πρόσφατο σχέδιό της, σύμφωνα με το οποίο οι επιβάτες θα κάθονται κυριολεκτικά μέσα στα φτερά του αεροπλάνου.

Ο λόγος για το Flying V όπου έχει το ίδιο άνοιγμα των πτερυγίων με το Airbus A350, επομένως μπορεί να χρησιμοποιεί τους συνηθισμένους αεροδιαδρόμους και πύλες.

Οι χώροι αποθήκευσης του φορτίου και οι δεξαμενές καυσίμων θα βρίσκονται επίσης στα φτερά του αεροσκάφους. Το αεροπλάνο θα μπορεί να μεταφέρει 314 επιβάτες και θα είναι προσανατολισμένο ιδιαίτερα για ταξίδια μακρινών αποστάσεων.

Αν ενθουσιαστήκατε μην βιάζεστε να κάνετε ένα τέτοιο ταξίδι, διότι ένα μοντέλο κλίμακας του αεροσκάφους θα δοκιμαστεί στο Άμστερνταμ τον Οκτώβριο, αλλά αναμένεται να είναι διαθέσιμο για εμπορικές πτήσεις μετά από περίπου 20 χρόνια.

Διαβάστε ακόμα:  Lufthansa: Συμφώνησε στις αυξήσεις στις αποδοχές του προσωπικού εδάφους - Αποτρέπεται κίνδυνος νέων απεργιακών κινητοποιήσεων

Καθίσματα για “όρθιους” επιβάτες

Καθίσματα Skyrider 2.0

Το Skyrider 2.0 είναι ένα νέο σχέδιο πτήσης που αποκαλύφθηκε στην έκθεση Aircraft Interiors Expo 2018. Σύμφωνα με αυτό οι επιβάτες θα στέκονται όρθιοι καθ’όλη τη διάρκεια της πτήσης.

Τα όρθια «καθίσματα» διαθέτουν στηρίγματα για τα χέρια αλλά δεν έχουν καθόλου μαξιλάρι. Αντ ’αυτού, οι επιβάτες θα έχουν μια θέση που μοιάζει με μια σέλα ποδηλάτου, ώστε να μπορούν να ξεκουράσουν την πλάτη τους για λίγο.

Επίσης, δεν θα υπάρχουν δίσκοι για να ακουμπήσει κάποιος το φαγητό ή το ρόφημά του, καθώς και η απόσταση μεταξύ των μπροστινών με τα πίσω καθίσματα θα είναι μόλις 58 εκατοστά.

Τα καθίσματα αυτά έχουν σχεδιαστεί για κοντινές πτήσεις και θα επιτρέπουν έως και 20% περισσότερους επιβάτες να χωρέσουν στο σκάφος. Δεν είναι σαφές όμως πώς τα Skyriders θα επηρεάζουν την εκκένωση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Στοιβαγμένοι επιβάτες

Το 2015 η Airbus έλαβε δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μια νέα μορφή καθισμάτων, που προβλέπει οι επιβάτες να στοιβάζονται ο ένας πάνω στο άλλο. Η αρχική ιδέα είχε στόχο να δημιουργήσει μια δεύτερη σειρά καθισμάτων ακριβώς πάνω από τα υπάρχοντα, ώστε να παρέχεται μεγαλύτερη προστασία της ιδιωτικής ζωής των επιβατών, αλλά κάτι τέτοιο θα μπορούσε να κάνει τους επιβάτες του κάτω επιπέδου να αισθάνονται πιο «κλεισμένοι».

Καθίσματα – παγκάκια

Αεροπορικά καθίσματα - παγκάκια

Τα καθίσματα σε στιλ παγκάκι σχεδιάστηκαν από την Airbus το 2016. Προτάθηκαν ως ένας τρόπος βελτιστοποίησης του χώρου για να καλυφθούν οι διαφορετικές ανάγκες των επιβατών, όπως εκείνοι που χρειάζονται επιπλέον χώρο, και οι οικογένειες με μικρά παιδιά.

Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση είναι πιθανό τέσσερις επιβάτες να κάθονται σε ένα χώρο που είχε κάποτε τρεις χωριστές θέσεις, για να μην αναφέρουμε στο θέμα των επιβατών που καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο από ό,τι θα έπρεπε από τη στιγμή που δεν υπάρχουν διαχωριστικά μεταξύ των καθισμάτων.

Κρεβάτια «κάψουλες»

Αεροπορικά κρεβάτια «κάψουλες»

Η Airbus έχει συνεργαστεί με τη Zodiac Aerospace για να δημιουργήσει μια ιδέα, σύμφωνα με την οποία ο χώρος αποθήκευσης του φορτίου στο αεροσκάφος μπορεί να μετατραπεί σε περιοχή για ύπνο, χαλάρωση και αναψυχή. Μετά την απογείωση, οι επιβάτες των οικονομικών θέσεων θα μπορούν να εγκαταλείψουν τα καθίσματα τους και να κατεβαίνουν κάτω για να ξαπλώσουν σε κρεβάτια – «κάψουλες» και να απλωθούν σε χώρους χαλάρωσης ή να αφήσουν τα παιδιά τους να παίζουν εκεί.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ