Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024
19.4 C
Athens
ΑρχικήΚόσμοςΑυτές είναι οι 25 καλύτερες "φοιτητουπόλεις" στον κόσμο! (photos)

Αυτές είναι οι 25 καλύτερες “φοιτητουπόλεις” στον κόσμο! (photos)

-

Η φοιτητική ζωή δεν είναι μόνο τα μαθήματα και το σωστό πτυχίο. Η χώρα στην οποία θα σπουδάσεις, ακόμη και η πόλη θα επηρρεάσουν τόσο την εμπειρία που θα ζήσεις όσο και τις επαγγελματικές σου προοπτικές.

Η εταιρεία αξιολόγησης στατιστικών στοιχείων ανώτατης εκπαίδευσης QS, κατέταξε τις 50 καλύτερες φοιτητουπόλεις στον κόσμο βάσει της ποιότητας ζωής, της φήμης των μαθημάτων που προσφέρουν, τις προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης, την οικονομική επιβάρυνση και τη διασκέδαση.

Εμείς σας παρουσιάζουμε τις 25 κορυφαίες!

Αυτές είναι οι 3 πιο εξελιγμένες τεχνολογικά πόλεις του κόσμου! (photos)

Ταιπει, Ταιβαν
Το σημαντικότερο πλεονέκτημα της Τάιπεϊ είναι τα σχετικά χαμηλά ετήσια δίδακτρα, μόλις 3.800 δολ., καθώς και η βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας.

Μπουενος Αιρες, Αργεντινη
Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Λατινικής Αμερικής προσφέρει στους φοιτητές της αμέτρητες ευκαιρίες εκπαίδευσης. Τα δίδακτρα, βεβαίως, κυμαίνονται σε σχετικά υψηλά επίπεδα ενώ η πόλη έχει εννέα Πανεπιστήμια.

20+1 «κρυμμένοι» θησαυροί που αγνοείτε την ύπαρξή τους! Ανάμεσά τους και ένας ελληνικός! (photos)

Μπρισμπειν, Αυστραλια
Εκτός από το Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ (43ο στον κόσμο), το Μπρισμπέιν έχει άλλα δύο Πανεπιστήμια που συμπεριλαμβάνονται στην κατάταξη της QS. Η πόλη έχει μεγάλο αριθμό φοιτητών εκ των οποίων πολλοί είναι ξένοι. Τα δίδακτρα, όμως, είναι αρκετά υψηλά.

Οκλαντ, Νεα Ζηλανδια
Το Όκλαντ είναι η μόνη πόλη της Νέας Ζηλανδίας που περιλαμβάνεται στη λίστα. Το γεγονός ότι βρίσκεται τόσο ψηλά στην κατάταξη οφείλεται στο ότι έχει μεγάλο αριθμό φοιτητών από πολλές χώρες του κόσμου. Έχει επιπλέον υψηλή ποιότητα ζωής και εύκολη πρόσβαση σε υπαίθριες δραστηριότητες.

Κανμπερα, Αυστραλια
Το καλύτερο Πανεπιστήμιο της Αυστραλίας, το Εθνικό Πανεπιστήμιο (25ο στον κόσμο) βρίσκεται στην Κανμπέρα, μια πόλη με ικανοποιητικό επίπεδο ζωής.

7 πόλεις που απαγορεύονται τα αυτοκίνητα! Ανάμεσά τους και μια ελληνική! (photos)

ΒΙΕΝΝΗ, ΑΥΣΤΡΙΑ
Η Βιέννη θεωρείται μία από τις ομορφότερες πόλεις στον κόσμο και είναι πολλοί εκείνοι που θέλουν να σπουδάσουν εκεί. Τα δίδακτρα κυμαίνονται περίπου στα 500 δολ. ετησίως ενώ κατατάσσεται παγκοσμίως στις 20 οικονομικότερες πόλης του κόσμου.

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ, ΙΣΠΑΝΙΑ
Με τόσο ωραίο καιρό, παραλίες και γευστική κουζίνα, οι σπουδές θα είναι σίγουρα μια πρόκληση από μόνη της. Παρόλα αυτά, η Βαρκελώνη, διαθέτει πέντε Πανεπιστήμια που βρίσκονται στη λίστα.

10 κορυφαία πάρκα με γλυπτά από όλο τον κόσμο…που σίγουρα δεν θα σας αφήσουν αδιάφορους! (photos)

ΣΙΚΑΓΟ, ΗΠΑ

Το πυκνοκατοικημένο Σικάγο δεν έχει πολλούς φοιτητές (μόνο το 0,8% του πληθυσμού). Παρόλα αυτά διαθέτει Πανεπιστήμια παγκοσμίου φήμης με εξαιρετικές εγκαταστάσεις.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, ΗΠΑ
Η πόλη διαθέτει 10 εκπαιδευτικά ιδρύματα που περιλαμβάνονται στις λίστες με τα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου. Συγκεκριμένα το Πανεπιστήμιο Columbia είναι 14ο στον κόσμο. Ένα από τα μεγαλύτερα μειονεκτήματα της πόλης είναι ότι τα δίδακτρα κυμαίνονται περίπου στα 37.000 δολ. τον χρόνο.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Σύμφωνα με τους ταξιδιωτικούς οδηγούς, το Βερολίνο είναι «μία από τις πιο κουλ πόλεις στον κόσμο» καθώς διαθέτει συν τοις άλλοις, ιστορία και πολιτισμό. Είναι επίσης οικονομικά προσιτή χάρη στα μηδενικά δίδακτρα και στα χαμηλά έξοδα διαβίωσης.

 ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ
Παρόλο που η Σιγκαπούρη είναι μικρή πόλη, έχει τρία Πανεπιστήμια τα οποία συμπεριλαμβάνονται στις λίστες με τα καλύτερα ιδρύματα του κόσμου. Οι διεθνείς φοιτητές αποτελούν το 31% του συνολικού πληθυσμού των φοιτητών. Ένα από τα μειονεκτήματα, ωστόσο, είναι πως η Σιγκαπούρη είναι η τέταρτη ακριβότερη πόλη στον κόσμο.

Οι 10 πιο όμορφες μεσαιωνικές πόλεις στον κόσμο! Ανάμεσά τους και μια ελληνική! (photos)

ΜΟΝΑΧΟ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Όσον αφορά το κόστος διαβίωσης, το Μόναχο είναι το απόλυτο όνειρο για τους φοιτητές καθώς τα δίδακτρα στα δημόσια γερμανικά Πανεπιστήμια έχουν περικοπεί τόσο για τους Γερμανούς φοιτητές όσο και τους ξένους.

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ, ΗΠΑ
Όπως και στη Βοστώνη έτσι και στο Σαν Φρανσίσκο, το μέσο κόστος των διδάκτρων είναι υψηλό (38.000 δολ.). Ωστόσο διαθέτει ορισμένα από τα μεγαλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου όπως το Stanford και το Berkeley. Το Σαν Φρανσίσκο βρίσκεται επίσης κοντά στην Silicon Valley, γεγονός που αποτελεί μεγάλο πλεονέκτημα.

ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ, ΚΑΝΑΔΑΣ
Το Βανκούβερ είναι η τρίτη και τελευταία πόλη του Καναδά που συμμετέχει στην κατάταξη. Η πόλη ανέβηκε 12 θέσεις και διαθέτει δύο Πανεπιστήμια παγκοσμίου φήμης. Το ένα από αυτά, το Simon Fraser, έχει μοναδικές εγκαταστάσεις σε διατηρητέα περιοχή.

ΖΥΡΙΧΗ, ΕΛΒΕΤΙΑ
Η Ζυρίχη έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ξένων φοιτητών στον κόσμο (26 τοις εκατό), εν μέρει λόγω του ότι το μέσο κόστος των διδάκτρων είναι 6.300 δολ.

 

ΣΕΟΥΛ, ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ
Η Σεούλ ανέβηκε τέσσερεις θέσεις από το προηγούμενο έτος και βρέθηκε στις πρώτες 10. Τα δίδακτρα κυμαίνονται περίπου στα 6.300 δολ., προσφέρει υψηλό ενδιαφέρον εκ μέρους των εργοδοτών και έχει φημισμένα Πανεπιστήμια.

ΤΟΡΟΝΤΟ, ΚΑΝΑΔΑΣ
Τρία Πανεπιστήμια από το Τορόντο συμπεριλαμβάνονται στη λίστα, μαζί με το Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Είναι πολλοί εκείνοι που θέλουν να σπουδάσουν σε αυτή την πόλη λόγω της πολιτιστικής της ζωής.

ΜΟΝΤΡΕΑΛ, ΚΑΝΑΔΑΣ
Η πόλη διαθέτει πολλά φημισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως το Πανεπιστήμιο McGill το οποίο είναι 21ο στον κόσμο.

ΤΟΚΥΟ, ΙΑΠΩΝΙΑ
Το Τόκυο ανέβηκε 10 θέσεις από πέρσι και εξελίσσεται γρήγορα σε φοιτητούπολη, παρόλο που προς το παρόν διαθέτει το χαμηλότερο ποσοστό φοιτητών (0,5 τοις εκατό) από τις 50 πόλεις. Η Ιαπωνική πρωτεύουσα προσφέρει επιπλέον καλές επαγγελματικές προοπτικές.

Οι 10 καλύτεροι και πιο φθηνοί προορισμοί για το 2018! (photos)

ΒΟΣΤΩΝΗ, ΗΠΑ
Η Βοστώνη είναι από τις πιο περιζήτητες πόλεις για σπουδές στον κόσμο καθώς εκεί βρίσκονται κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως το MIT. Το μόνο μειονέκτημα της πόλης είναι τα υψηλά δίδακτρα τα οποία υπερβαίνουν τα 40.000 δολ. το χρόνο.

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ, ΚΙΝΑ
Πέρσι το Χονγκ Κονγκ, ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά κέντρα του κόσμου, βρισκόταν στην έβδομη θέση. Το ποσοστό των ξένων φοιτητών είναι ικανοποιητικό και οι επαγγελματικές προοπτικές μεγάλες.

ΣΙΝΤΝΕΙ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Πέντε από τα Πανεπιστήμια του Σίντνεϊ συμπεριλαμβάνονται στην λίστα της QS με τα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου. Η πόλη έχει πολλούς ξένους φοιτητές και ελκύει πλήθος κόσμου.

ΛΟΝΔΙΝΟ, ΑΓΓΛΙΑ
Το Λονδίνο με το Πανεπιστήμιο του Cambridge και το London School of Economics (LSE) δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει από την κατάταξη. Εάν λάβουμε υπόψη τα ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία της πόλης καθώς και την ακμάζουσα επιχειρηματική ζωή, το Λονδίνο αποτελεί μια ελκυστική, αν και σχετικά ακριβή, επιλογή για τους φοιτητές.

Αυτές είναι οι νέες ταξιδιωτικές τάσεις με βάση την ηλικία!

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ, ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Η Μελβούρνη ανέβηκε φέτος τρεις θέσεις και ξεπέρασε το Σίντεϊ. Η πόλη είχε επίσης υψηλότερο ποσοστό ξένων φοιτητών.

Οι 25 πιο όμορφοι και γραφικοί δρόμοι σε όλο τον κόσμο! Ανάμεσά τους και ένας ελληνικός! (photos)

ΠΑΡΙΣΙ, ΓΑΛΛΙΑ
Το Παρίσι με 17 Πανεπιστήμια στη λίστα της QS έχει τα περισσότερα παγκοσμίου φήμης Πανεπιστήμια από οποιαδήποτε άλλη χώρα, εάν εξαιρέσουμε το Λονδίνο. Είναι μια πόλη που ελκύει τόσο τους φοιτητές όσο και τους εργοδότες οι οποίο θεωρούν προσιτή την πλούσια πολιτιστική ζωή που προσφέρει.

πηγή:msn.com

Follow us

110,239LikesΚάντε Like
88,069 FollowersΑκολουθήστε
168,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ