solo traveller

Το solo travelling, η ταξιδιωτική τάση που έχει επεκταθεί σε όλο τον κόσμο, είναι ένα κοινό φαινόμενο πλέον μεταξύ των ταξιδιωτών. Τα μεμονωμένα ταξίδια αυξάνονται καθώς οι ταξιδιώτες αναζητούν μεγαλύτερη ελευθερία και ανεξαρτησία. Ωστόσο, το να κάνετε ένα ταξίδι μόνοι σας συνοδεύεται από προκλήσεις και κινδύνους, και η επιλογή του σωστού προορισμού είναι το κλειδί. Σίγουρα κάποιοι προορισμοί είναι ιδανικότεροι για solo travellers απ΄ ότι άλλοι. Μεταξύ αυτών όμως, οι μεμονωμένοι ταξιδιώτες φαίνεται ότι έχουν ξεχωρίσει και τους αγαπημένους τους, όσο αφορά τουλάχιστον στην Ευρώπη.

Ποιες είναι οι καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις για μεμονωμένους ταξιδιώτες;

Από το να βρίσκετε πράγματα να κάνετε μόνοι σας μέχρι να διασφαλίσετε ότι θα είστε ασφαλείς σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αποφασίζετε πού να πάτε.

Η ουγγρική αεροπορική εταιρεία Wizz Air συγκέντρωσε μια κατάταξη με τις κορυφαίες ευρωπαϊκές πόλεις για μεμονωμένους ταξιδιώτες το 2023. Ανέλυσαν κριτικές από τους ίδιους μεμονωμένους ταξιδιώτες σε μια μεγάλη πλατφόρμα ταξιδιωτικών κριτικών για να προσδιορίσουν ποιοι προορισμοί πρόσφεραν στους μοναχικούς τουρίστες τις πιο θετικές εμπειρίες και κατέληξαν στους πιο αγαπημένους τους, που έχουν λάβει και τις καλύτερες κριτικές. Μάλιστα, την πρώτη θέση -και σε μια τέτοια κατηγορία- έχει κατακτήσει η Ελλάδα με την πόλη της Ρόδου!

Εδώ θα δείτε τις 5 πρώτες της λίστας:

Η Ρόδος είναι η καλύτερη πόλη για μεμονωμένους ταξιδιώτες το 2023

Η δική μας Ρόδος, και συγκεκριμένα η πόλη της Ρόδου ήρθε στην πρώτη θέση της κατάταξης. Πάνω από το 75% των κριτικών μεμονωμένων ταξιδιωτών έδωσαν στον προορισμό πέντε αστέρια.

Από αυτά, τα αξιοθέατα της πόλης έλαβαν την πλειοψηφία των κριτικών πέντε αστέρων (79%), μαζί με το 73% των κριτικών για εστιατόρια που βρίσκονται εντός της πόλης.

Για όποιον την επισκεφετί μόνος, πρέπει να επισκεφθεί τις παρθένες παραλίες για ένα ήσυχο απόγευμα, να περιπλανηθεί στη μεσαιωνική παλιά πόλη για να ανακαλύψει ιστορίες σταυροφόρων και ιπποτών και θαυμάσει τα πολύχρωμα τζαμιά στην περιοχή Hora.

Ρόδος

Το Σπλιτ, ένα αρχαίο παλάτι γεμάτο ζωή

Η κροατική πόλη ήρθε στη δεύτερη θέση, με το 73% των μεμονωμένων ταξιδιωτών να βραβεύουν τον προορισμό με κριτικές πέντε αστέρων.

Οι επισκέπτες ενθουσιάστηκαν ιδιαίτερα με τα αξιοθέατα της πόλης – το 81% έλαβε κριτικές πέντε αστέρων – ενώ το 66%ό των κριτικών εστιατορίων έλαβε την κορυφαία βαθμολογία.

Ανάμεσα σε σαρωτικές κιονοστοιχίες και τους επιβλητικούς ναούς, θα βρείτε μπαρ και εστιατόρια “στριμωγμένα” σε κάθε γωνιά.

Το Σπλιτ είναι γεμάτο με ιστορικές τοποθεσίες που είναι ευχάριστο να περιπλανηθεί κανείς μόνος. Στο ιστορικό κέντρο δεσπόζει το παλάτι του Διοκλητιανού, ένα από τα πιο εντυπωσιακά ρωμαϊκά συγκροτήματα που υπάρχουν ακόμα.

Σπλιτ Κροατία

Ταξιδέψτε στη Φάρο της Πορτογαλίας για τη φύση και τις μπαρόκ εκκλησίες

Η Faro ήρθε από κοινού στην τρίτη θέση για μεμονωμένους ταξιδιώτες. Μόλις τα δύο τρίτα των κριτικών μεμονωμένων ταξιδιωτών έδωσαν στην πορτογαλική πόλη πέντε αστέρια.

Οι κριτικές για τα αξιοθέατα της πόλης ήταν 74% πέντε αστέρων, ενώ τα εστιατόρια ήταν λίγο χαμηλότερα με 59%.
Για κάποιον που θα περάσει χρόνο μόνος του στη Faro, πρέπει να εξερευνήσει την πολύχρωμη παλιά πόλη που περικλείεται από μεσαιωνικά τείχη. Επίσης, επιβάλλεται μια επίσκεψη στην Igreja de Nossa Senhora do Carmo, μια μπαρόκ εκκλησία με εκθαμβωτικό επιχρυσωμένο εσωτερικό.

Για μια εκδρομή στη φύση, το Parque Natural da Ria Formosa, είναι ιδανικό, ένας παράδεισος 18.000 στρεμμάτων με λιμνοθάλασσες και αλμυρά έλη που είναι γεμάτος ορνιθοπανίδα.

Ζήστε την αστρική σκηνή φαγητού της Κωνσταντινούπολης

Μαζί με την Φάρο στην τρίτη θέση βρίσκεται η Κωνσταντινούπολη , η πολυσύχναστη μητρόπολη της Τουρκίας. Τα δύο τρίτα των μεμονωμένων ταξιδιωτών έδωσαν στην πόλη μια κριτική πέντε αστέρων.

Τα αξιοθέατα της πόλης έλαβαν 64% κριτικές πέντε αστέρων, ενώ τα εστιατόρια διέπρεψαν με το 71% να δίνει την κορυφαία ψήφο.

Μπορεί να μοιάζει τρομακτικό σε κάποιους να τρώνε μόνοι τους, αλλά η Κωνσταντινούπολη είναι το τέλειο μέρος για να εξασκηθεί κάποιος …στο σόλο δείπνο!

Μπορείτε να πάρετε street food από τους αναρίθμητους πάγκους με κεμπάπ ή ένα περίφημο σάντουιτς με ψάρι (balık ekmek) από τους πωλητές στις ακτές του Βοσπόρου.

Αν δεν αισθάνεστε αυτοπεποίθηση σε ένα καθιστικό γεύμα, μπορείτε να βρείτε ένα τραπέζι δίπλα στο πεζοδρόμιο για να παρακολουθήσετε κόσμο σε μοντέρνες γειτονιές όπως η Çukurcuma.

Βυθιστείτε στην ομορφιά των γκαλερί της Φλωρεντίας

Η τέταρτη θέση στην κατάταξη πήγε στη Φλωρεντία , της οποίας οι κριτικές ήταν 66% πέντε αστέρων.

Η πόλη της κεντρικής Ιταλίας έλαβε 71% κριτικές πέντε αστέρων για τα αξιοθέατα της και 61% για εστιατόρια.

Το ιστορικό κέντρο των μεγάλων αναγεννησιακών ανακτόρων και των χαριτωμένων πλατειών είναι ευχάριστο να περιπλανηθεί κάποιος μόνος σου, δίνοντας όλο τον χρόνο που χρειάζεται για να θαυμάσει τα αγάλματα και τα σιντριβάνια.

Οι λάτρεις της τέχνης μπορούν να “χαθούν” σε μια ήρεμη περισυλλογή στην εκπληκτική γκαλερί Ουφίτσι με τα παγκοσμίου φήμης έργα τέχνης των Ραφαέλ, Μποτιτσέλι και Λεονάρντο ντα Βίντσι.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ