pico de gallo Μεξικό

Το pico de gallo είναι μια ελαφριά δροσερή σαλάτα από ψιλοκομμένα λαχανικά που συνοδεύει ιδανικά πολλά πιάτα όπως ψητό κρέας αλλά και ψάρι ή ελαφριά σνακ, π.χ. τάκος. Έχει τις ρίζες της στο Μεξικό, ενώ πολλοί την θεωρούν μάλλον σως (salsa) και λιγότερο σαλάτα εξαιτίας της πολύ ελαφριάς και υδαρούς υφής της. Είναι πολύ δημοφιλής τόσο χάρη στην ιδιαίτερη γεύση της όσο και χάρη στον πολύ εύκολο τρόπο παρασκευής της. Το travelstyle ανακάλυψε και σας προτείνει αυτή την αυθεντική συνταγή για pico de gallo που είναι βέβαιο ότι θα φτιάχνετε ξανά και ξανά, ειδικά τώρα το καλοκαίρι!

Δείτε επίσης Γεύση από Μεξικό στο τραπέζι σας με λαχταριστά σπιτικά νάτσος!

Η αυθεντική συνταγή για pico de gallo

Παρακάτω θα δείτε όσα πρέπει να ξέρετε για να φτιάξετε αυθεντικό pico de gallo:

Υλικά για pico de gallo

Υλικά

  • 5 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες σε κυβάκια
  • 1/5 φλιτζάνι κρεμμύδι (κόκκινο) ψιλοκομμένο σε κυβάκια
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη χωρίς τα σπόρια
  • 1-2 κουταλιές του γλυκού χυμό λάιμ
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Προσθέστε τις ντομάτες, την πιπεριά, τον κόλιανδρο και το κρεμμύδι σε ένα μπωλ.
  2. Ρίξτε αλάτι και το χυμό λάιμ.
  3. Βάλτε το στο ψυγείο για 1 ώρα για να “δέσουν” τα υλικά μεταξύ τους.
pico de gallo στο μπολ

Tips και παραλλαγές

  1. Αν η γεύση του κόλιανδρου δεν είναι το αγαπημένο σας, αντικαταστήστε τον με μαϊντανό.
  2. Για ακόμα πιο δροσερή γεύση, μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένο αβοκάντο και αγγουράκι κομμένο σε μικρά κυβάκια.
  3. Αν δε σας αρέσουν τα καυτερά, αντικαταστήστε την καυτερή πιπεριά με κανονική.

Καλή απόλαυση!

Διαβάστε ακόμα στο travelstyle.gr:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ