Πάνω από ένα εκατομμύριο ταξιδιώτες ψήφισαν στην κατάταξη και ξεπέρασε περισσότερους από 500 άλλους προορισμούς!

Υπάρχουν πολλές ταξιδιωτικές συμβουλές για το 2024, για ότι και αν αναζητάτε. Η ετήσια κατάταξη τοποθεσιών των European Best Destinations ερευνά περισσότερους από ένα εκατομμύριο ταξιδιώτες (ίσως η πιο ολοκληρωμένη έρευνα που μπορεί να γίνει) και έγινε και για το 2024.

Ποιος ψηφίστηκε ως ο καλύτερος ταξιδιωτικός προορισμός στην Ευρώπη; Σύμφωνα με όλους τους ταξιδιώτες που είπαν τη γνώμη τους, την πρώτη θέση κέρδισε η Marbella (Μαρμπέγια) της Ισπανίας . Η παράκτια πόλη στη νότια Ισπανία ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής για παίκτες του γκολφ και καταναλωτές, και οι ηλιόλουστες ακτές της την καθιστούν έναν διαβόητα δημοφιλή παραλιακό προορισμό. Είναι επίσης δημοφιλής και στους καλοφαγάδες –μάλιστα έχει τρία εστιατόρια βραβευμένα με αστέρια Michelin.

Για όσους λοιπόν ενδιαφέρονται για ένα ταξίδι γύρω από την περιοχή Costa Del Sol («Ακτή του ήλιου», μια περιοχή στη νοτιότατη Ισπανία, στην Ανδαλουσία, που αποτελείται από τις παράκτιες πόλεις και χωριά κατά μήκος της ακτογραμμής της Επαρχίας Μάλαγα στη Μεσόγειο Θάλασσα) θα μπορούσε σύντομα να γίνει πολύ πιο εύκολο, καθώς έχουν προταθεί σχέδια για μια σιδηροδρομική σύνδεση μεταξύ Marbella και Malaga.

Το Μονακό ήρθε στη δεύτερη θέση και η Μάλτα στην τρίτη, αλλά στο σύνολο οι 20 κορυφαίοι προορισμοί είχαν μεγάλη ποικιλία, ενώ από τη λίστα δεν λείπει και μια ελληνική συμμετοχή καθώς η δικής μας Θάσος συγκαταλέχθηκε στους 20 καλύτερους προορισμούς της Ευρώπης για το 2024, αν και στην 20η θέση.

Η Ρίγα, η πρωτεύουσα της Λετονίας, ήρθε στην έκτη θέση. Η Παλιά Πόλη είναι χαρακτηρισμένη ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco και υπάρχει επίσης μια εντυπωσιακή αρ νουβό περιοχή. Εκτός από τα υπέροχα κτίριά της, η πόλη έχει μια σειρά από φεστιβάλ street food και δημιουργικές εκδηλώσεις που ζωντανεύουν τους όμορφους δρόμους της.

Οι Νήσοι Φερόες ήρθαν στη δέκατη έκτη θέση και ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς στους ταξιδιώτες που επιθυμούσαν φύση και τοπία. Αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα στη λίστα.

Οι 20 καλύτεροι προορισμοί στην Ευρώπη για το 2024

 1. Marbella, Ισπανία
 2. Μονακό
 3. Μάλτα
 4. Γενεύη , Ελβετία
 5. Μπατούμι, Γεωργία
 6. Ρίγα, Λετονία
 7. Μαδέρα , Πορτογαλία
 8. Φλωρεντία , Ιταλία
 9. Λονδίνο , Ηνωμένο Βασίλειο
 10. Ρέικιαβικ , Ισλανδία
 11. Lège-Cap-Ferret, Γαλλία
 12. Σιένα, Ιταλία
 13. Νησί Πόνζα, Ιταλία
 14. Porto-Vecchio, Κορσική, Γαλλία
 15. Champagne Wine Region (Καμπανία), Γαλλία
 16. Νήσοι Φερόες
 17. Sirmione, Λομβαρδία, Ιταλία
 18. Piran, Σλοβενία
 19. Newquay, Κορνουάλη
 20. Θάσος, Ελλάδα

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ