αεροδρόμιο
pexels.com

Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ελπίζει να μειώσει τους χρόνους αναμονής, καθιστώντας το πρώτο αεροδρόμιο στην Ευρώπη που ανοίγει το βιομετρικό check-in για όλους τους επιβάτες.

- Advertisement -

Η ουρά για το check in και την επιβίβαση σε μια πτήση είναι μια κουραστική εμπειρία. Ωστόσο, ένα αεροδρόμιο στη Γερμανία θέλει να επιταχύνει σημαντικά τη διαδικασία για τους επιβάτες.

Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης λέει ότι θα αρχίσει να προσφέρει βιομετρικές υπηρεσίες check-in για όλους τους ταξιδιώτες τους επόμενους μήνες. Προσφέρει ήδη το σύστημα αναγνώρισης προσώπου για ιπτάμενους στη Lufthansa και στα συνδεδεμένα δρομολόγια της Star Alliance (συμπεριλαμβανομένων των United, Air China και Air India).

Πώς λειτουργεί το σύστημα και πώς θα μπορούσε να αλλάξει την εμπειρία σας στο αεροδρόμιο

Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης προσφέρει check-in αναγνώρισης προσώπου σε όλους τους επιβάτες.
Το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης ελπίζει να μειώσει τους χρόνους αναμονής, καθιστώντας το πρώτο στην Ευρώπη που ανοίγει το βιομετρικό check-in για όλους τους επιβάτες.

Ο φορέας εκμετάλλευσης αεροδρομίου Fraport είπε ότι η τεχνολογία εξοικονόμησης χρόνου θα είναι διαθέσιμη για τους ταξιδιώτες σε όλες τις αεροπορικές εταιρείες που εγγράφονται εκ των προτέρων σε αυτήν.

Πώς λειτουργεί το βιομετρικό check-in;

Αντί να κάνετε ουρά για έλεγχο ταυτότητας και εγγράφων, το πρόσωπό σας γίνεται η κάρτα επιβίβασής σας.

Οι επιβάτες μπορούν να εγγραφούν με ασφάλεια εκ των προτέρων στην κινητή συσκευή τους μέσω της βιομετρικής εφαρμογής Star Alliance ή απευθείας στο check-in με τα βιομετρικά διαβατήριά τους. Η όλη διαδικασία εγγραφής διαρκεί μόνο λίγα δευτερόλεπτα.
Στη συνέχεια, θα σαρωθούν τα πρόσωπά τους καθώς περνούν από σημεία ελέγχου αντί να πρέπει να παρουσιάσουν τα έγγραφά τους.

Το σύστημα, που ονομάζεται «Smart Path», χρησιμοποιείται ήδη από περισσότερους από 12.000 ταξιδιώτες στις πύλες check-in και αναχώρησης του αεροδρομίου .

«Στόχος μας είναι να εξοπλίσουμε τουλάχιστον το 50% όλων των μηχανημάτων check-in, καθώς και τις πύλες ελέγχου επιβίβασης και αναχώρησης με αυτήν την πρωτοποριακή τεχνολογία τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο Pierre Dominique Prümm, μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Fraport, υπεύθυνος για τις υποδομές.

Οι επιβάτες της Star Alliance που διαθέτουν κάρτες Miles & More μπορούν να αποθηκεύσουν μόνιμα τα βιομετρικά τους δεδομένα, ενώ οι άλλοι επιβάτες θα εγγραφούν χρησιμοποιώντας τα έγγραφα ταυτότητάς τους μόνο για τις κρατημένες πτήσεις τους.

Όλες οι προσωπικές πληροφορίες θα διαγραφούν τρεις ώρες μετά την ώρα αναχώρησης της πτήσης, δήλωσε η Sita, η εταιρεία που παρέχει την τεχνολογία.

«Γνωρίζουμε από την έρευνά μας ότι όπου εισάγονται βιομετρικά στοιχεία, περισσότερο από το 75% των επιβατών θα τα χρησιμοποιήσει ευχαρίστως», δήλωσε ο CEO της Sita, David Lavorel.

Οι συμβατικές μέθοδοι check-in θα παραμείνουν επίσης διαθέσιμες, επιβεβαίωσε το αεροδρόμιο.

Η βιομετρική τεχνολογία είναι επίσης σε ισχύ σε μερικά άλλα μεγάλα γερμανικά αεροδρόμια, όπως το Αμβούργο και το Μόναχο, αλλά μόνο για επιβάτες της Lufthansa και της Star Alliance.

Δείτε επίσης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ