Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
26.9 C
Athens
ΑρχικήTravelΑυτός ο χάρτης δείχνει πού μπορούμε να ταξιδέψουμε και πού όχι λόγω...

Αυτός ο χάρτης δείχνει πού μπορούμε να ταξιδέψουμε και πού όχι λόγω κορονοϊού

Η πανδημία του κορονοϊού έφερε μεγάλη αναστάτωση στην παγκόσμια κοινότητα πλήττοντας σε μεγάλο βαθμό την τουριστική βιομηχανία. Τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερες χώρες ανοίγουν τα σύνορά τους για να υποδεχτούν διεθνείς επισκέπτες. Πλέον υπάρχει ένας εύκολος τρόπος να ποιες επιλογές για ταξίδια έχετε κοιτάζοντας απλώς ένα χάρτη.

Τι είναι ο χάρτης της ΙΑΤΑ

Η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ), ένας διεθνής μη κρατικός οργανισμός αερομεταφορέων, έχει καταρτίσει ένα Χάρτη Ταξιδιωτικών Κανονισμών σε συνεργασία με την Timatic solutions, ο οποίος επιτρέπει τόσο στις αεροπορικές όσο και στους δυνητικούς ταξιδιώτες να δουν τους ισχύοντες ταξιδιωτικούς περιορισμούς λόγω κορονοϊού σε όλο τον κόσμο.

- Advertisement -
Προληπτικά μέτρα κατά του κοροναϊού στα αεροδρόμια!

Στο χάρτη οι χώρες είναι χρωματικά κωδικοποιημένες με βάση τους περιορισμούς που έχουν θέσει (που θα ενημερώνονται τακτικά από την ΙΑΤΑ), ενώ θα χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες: πλήρως περιοριστική, μερικώς περιοριστική, μη περιοριστική και υπό εξέταση.

Πώς λειτουργεί ο χάρτης της ΙΑΤΑ

Οι χρήστες θα επιλέγουν μια χώρα και θα βρίσκουν πληροφορίες σχετικά με την ισχύουσα συνοριακή πολιτική, όπως αν είναι αναγκαία η καραντίνα ή αν χρειάζονται έγγραφα ή τεστ κορονοϊού με την άφιξή τους. Ο Χάρτης Ταξιδιωτικών Κανονισμών αντλεί τις πληροφορίες του από τις αεροπορικές εταιρείες και τα κυβερνητικά γραφεία, οπότε είναι πιθανό να έχετε καλύτερη πληροφόρηση από τον ταξιδιωτικό σας πράκτορα.

μάσκα πάνω σε βαλίτσα

Παρά το γεγονός ότι ο χάρτης είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, οι ταξιδιώτες δεν πρέπει να το θεωρούν ως μοναδική πηγή πληροφοριών για το ταξίδι τους. Η ΙΑΤΑ υπενθυμίζει στους πολίτες ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί και η πολιτική μετακίνησης αλλάζει συνεχώς κι ότι κάθε χώρα θεσπίζει τους δικούς της κανόνες. Για μεγαλύτερη ακρίβεια, επισκεφτείτε την κυβερνητική ιστοσελίδα κάθε χώρας για τις τελευταίες εξελίξεις.

Aegean Airlines: Ακυρώθηκε η πτήση σας; Δείτε ποιες είναι οι επιλογές σας

ΙΑΤΑ Χάρτης
Στο Χάρτη της ΙΑΤΑ οι χώρες είναι χρωματικώς κωδικοποιημένες
ΙΑΤΑ πληροφορίες για Ελλάδα
Οι πληροφορίες του χάρτη της ΙΑΤΑ για την Ελλάδα

Εφόσον η Ευρωπαϊκή Ένωση ανοίγει επισήμως τα σύνορά της αυτό το μήνα, οι ταξιδιώτες πιθανόν να ξεκινήσουν και πάλι να μετακινούνται. Ωστόσο, δεν υπάρχει ενιαία ρύθμιση που να αφορά όλες τις χώρες του κόσμου. Η Ελλάδα, η Ιταλία και η Αυστρία έχουν διαφορετική ημερομηνία που ανοίγουν, διαφορετικούς κανονισμούς και διαφορετικά χρονοδιαγράμματα για την υποδοχή επισκεπτών.

Όπου κι αν αποφασίσετε να ταξιδέψετε, η κατάσταση θα είναι τελείως διαφορετική στους δρόμους και τους αιθέρες φέτος το καλοκαίρι. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σχεδιάσετε τις διακοπές σας πάντα με γνώμονα την ασφάλεια.

Πηγή: Travel+Leisure

Διαβάστε ακόμα στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,286LikesΚάντε Like
88,427 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ