Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
28.6 C
Athens
ΑρχικήΕλλάδαBBC: H Ελλάδα μια από τις χώρες του κόσμου με παράδοση στην...

BBC: H Ελλάδα μια από τις χώρες του κόσμου με παράδοση στην καλοσύνη!

Το BBC αποφάσισε να μιλήσει για την έννοια της καλοσύνης, σε μια εποχή που ο κόσμος τη χρειάζεται. Θέλοντας να την γιορτάσει, λοιπόν, σε άρθρο του αποκαλύπτει τις χώρες του κόσμου που η καλοσύνη και η γενναιοδωρία έχουν μακρά παράδοση, και μέσα σε αυτές βρέθηκε και η Ελλάδα.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το BBC Travel, πράξεις καλοσύνης έρχονται να ορίσουν την πανδημία, είτε πρόκειται για στιγμές που Ιταλοί τραγουδούν στα μπαλκόνια τους είτε όταν χειροκροτούν γιατρούς και νοσηλευτές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της «μάχης». Αυτές οι στιγμές κάνουν τους ανθρώπους του κόσμου να αισθάνονται ότι είναι μεγαλύτεροι από την κρίση και ότι όλοι μαζί μπορούν να ξεπεράσουν τους φόβους τους.

- Advertisement -

Για το λόγο αυτό το BBC Travel γιορτάζει εκείνα τα μέρη σε όλο τον κόσμο που έχουν ήδη μια μακρά παράδοση στη γενναιοδωρία και βοηθούν ο ένας τον άλλον. Οι χώρες που αναφέρει στο άρθρο είναι πρώτη η Ελλάδα με τη φιλοξενία, αλλά και το Ιράν, η Νότια Αφρική και η Ιαπωνία.

Να υπενθυμίσουμε πως η Telegraph έγραψε ένα άρθρο “ύμνο” για την Ελλάδα, αναφέροντας ότι είναι η χώρα που θα πάμε μετά την καραντίνα!

Φιλοξενία: Ελλάδα

Ελλάδα, Παρθενώνας

Όπως αναφέρει το BBC, στην Ελλάδα, οι επισκέπτες τυπικά αντιμετωπίζονται σαν τιμώμενοι καλεσμένοι, και μια απλή πρόσκληση για δείπνο, συνήθως μεταφράζεται σε μια πραγματική γιορτή.

Το BBC Travel γυρνά τον χρόνο αιώνες πίσω και μεταφέρει τους αναγνώστες του στην Αρχαία Ελλάδα. Εκεί, που η φιλοξενία θεωρούνταν εντολή του Ξένιου Δία και υπαγορεύει στον οικοδεσπότη να υποδεχθεί στο σπίτι του, όποιον κουρασμένο ταξιδιώτη βρεθεί στο κατώφλι του, παρέχοντάς του φαγητό και στέγη. Φυσικά, ο ταξιδιώτης οφείλει να δείξει σεβασμό και να μείνει όσο είναι απαραίτητο. Εάν οι δύο πλευρές δείξουν ασέβεια, τότε, λεγόταν ότι γνώριζαν την οργή του Δία.

Αναφέρει, επίσης, ότι η έννοια της φιλοξενίας αναφέρεται σε σκηνές των έργων του Ομήρου. Στην Οδύσσεια, η ακούραστη αναζήτηση του πρωταγωνιστή Οδυσσέα για φιλοξενία στο ταξίδι της επιστροφής, ενώ στην Ιλιάδα θυμάται την αντίδραση των Ελλήνων σε μια καταφανή παραβίαση της καλής φιλοξενίας, όταν ο Πάρης έκλεψε την ωραία Ελένη.

Η παράδοση της καλοσύνης συναντάται και σήμερα στην Ελλάδα, σύμφωνα με το BBC Travel. «Η καλοσύνη διατηρείται ζωντανή μέσα από μικρές χειρονομίες, όπως το φιλικό χαμόγελο σε έναν ξένο, ή η συνοδεία ενός χαμένου ταξιδιώτη στον προορισμό του αντί να του παρέχουν απλώς οδηγίες», καταλήγει το BBC.

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr:

Τελευταία Άρθρα

Follow us

110,286LikesΚάντε Like
88,430 FollowersΑκολουθήστε
171,000SubscribersΕγγραφή
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ