Μπέλφορτ: 12 λόγοι που αξίζει να το επισκεφτείτε

Πολύ κοντά στο πασίγνωστο Στρασβούργο αλλά και στη Βασιλεία της Ελβετίας, βρίσκεται το Μπελφόρ, ένας όχι τόσο γνωστός και τουριστικός προορισμός… Εμείς σας παραθέτουμε τα 12 καλύτερα αξιοθέατα του Μπελφόρ, ώστε να σας πείσουμε πως αξίζει μια επίσκεψη. Επίσης, σας έχουμε ακόμα 4 λόγους για να απορρίψετε το Παρίσι και να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό!

1. Belfort Citadel και το λιοντάρι του Μπελφόρ

Το άγαλμα του λιονταριού βρίσκεται σε σημείο της πόλης που δεν μένει απαρατήρητο και είναι το πιο σημαντικό αξιοθέατο του Μπελφόρ. Σχεδιάστηκε το 1880 από τον Frédéric Bartholdi, ο οποίος σχεδίασε και το Άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη.

Belfort Citadel και το λιοντάρι του Μπελφόρ

2. Ring of Fortifications

Ring of Fortifications

3. Μουσείο Ιστορίας και Αρχαιολογίας

Βρίσκεται στο παλιό στρατόπεδο της ακρόπολης και καλύπτει χιλιάδες χρόνια ιστορίας στην περιοχή Μπελφόρ.

4. Porte de Brisach

Μια ωραία είσοδος στην πόλη από την ανατολική πλευρά, η Porte de Brisach διαμορφώθηκε επίσης από τον Vauban και περνάει μέσα από τις οχυρώσεις της Rue des Mobiles.

Porte de Brisach Μπελφόρ

5. Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης

Σε αυτό το κομψό Belle Époque αρχοντικό υπάρχει μια όμορφη μικρή περίληψη της σύγχρονης τέχνης από τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα. Εδώ θα βρείτε έργα του Πικάσο, του Juan Gris, του Georges Braque, του Fernand Léger και του André Masson. Τα 150 έργα ζωγραφικής και γλυπτικής δώθηκαν ως δωρεά στο Μπελφόρ το 1997 από τον επιμελητή Maurice Jardot.

6. Μουσείο Καλών Τεχνών

Ένας από τους προμαχώνες της ακρόπολης, o Tour 41, είναι ένα ατμοσφαιρικό σκηνικό για το Μουσείο Καλών Τεχνών της πόλης.

7. Belfort Cathedral

Μπροστά από το Place d’Armes, βρίσκεται ο νεοκλασικός καθεδρικός ναός του Μπελφόρ.

Καθεδρικός ναός Μπελφόρ

8. Λίμνη Malsaucy

Μπορείτε να οδηγήσετε, να κάνετε ποδήλατο ή πεζοπορία σε αυτή τη γαλήνια λίμνη 55 στρεμμάτων που συνορεύει με δάση και λόφους.

Λίμνη Malsaucy Μπελφορ

9. Αναζητήστε τα Λιοντάρια

Το λιοντάρι του Bartholdi έχει εμπνεύσει στη δημιουργία λιονταριών τα οποία εμφανίζονται ως αγάλματα, σε γλυπτά, τοιχογραφίες, ακόμα και σε βρύσες και πόρτες.

Μπελφορ Γαλλία

10. Ballon d’Alsace

Σε υψόμετρο 1.250 μ., αυτό το βουνό είναι ένα εντυπωσιακό ορεινό τοπίο βόρεια της πόλης.

Ballon d’Alsace Μπελφόρ

11. Musée de l’Aventure Peugeot

Μουσείο Peugeot Μπελφόρ

12. Notre Dame du Haut

Όποιος αγαπά τη μοντέρνα αρχιτεκτονική δεν μπορεί να χάσει την ευκαιρία να δει το εντυπωσιακό παρεκκλήσι που χτίστηκε εδώ το 1955. Βρίσκεται στο Ronchamp, 25 λεπτά από το Μπελφόρ, και είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

παρεκκλήσι Μπελφόρ

Διαβάστε επίσης:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ