Στο χωριό Beynac-et-Cazenac ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει κάπου στο Μεσαίωνα… Εδώ η καθημερινότητα είναι απλή και ήσυχη για κατοίκους και για τους επισκέπτες ένα ταξίδι στον χρόνο!

Beynac Γαλλία

Ένα από τα ωραιότερα γαλλικά χωριά βρίσκεται δικαίως στη λίστα με τα πιο Όμορφα Χωριά της Γαλλίας, καταλαμβάνοντας, μάλιστα, μια από τις πρώτες θέσεις στη λίστα.

5 + 1 ευρωπαϊκά χωριά, άγνωστα στους περισσότερους αλλά από τα ομορφότερα που θα δείτε ποτέ!

Το χωριό Beynac δεσπόζει στη περιφέρεια Aquitaine, στη νοτιοδυτική Γαλλία, και μαζί με έξι γειτονικά χωριά διακρίνονται για την ιδιόμορφη αρχιτεκτονική τους.

Χτισμένο μεταξύ γκρεμού και ποταμού, με τα περισσότερα σπίτια να είναι σκαρφαλωμένα στα βράχια, το Beynac ζει στους ρυθμούς μιας άλλης εποχής, όχι μόνο… οπτικά αλλά κυρίως εξαιτίας της φιλοσοφίας των κατοίκων του, που επιθυμούν με κάθε τρόπο να διατηρήσουν την παράδοση και τη γραφικότητα του τόπου τους.

Beynac Γαλλία

Κολμάρ: Γνωρίστε τη «Μικρή Βενετία» της Γαλλίας- Η πόλη που μοιάζει σαν να έχει βγει από παραμύθι!

Κι αν ολόκληρο το χωριό φαντάζει στα μάτια του επισκέπτη ένα… αξιοθέατο από μόνο του (και έτσι είναι!), η “ατραξιόν” της περιοχής είναι το μεσαιωνικό κάστρο Château de Beynac, αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας και του πολιτισμού της ευρύτερης περιοχής.

Διαβάστε ακόμα:
La Roque-Gageac: Το πιο όμορφο μεσαιωνικό χωριό του κόσμου μοιάζει βγαλμένο από κινηματογραφικό σκηνικό! (βίντεο)
Beynac Γαλλία κάστρο
BEYNAC ET CAZENAC ΓΑΛΛΙΑ
BEYNAC ET CAZENAC

Επιβάλλεται μια βόλτα στο ποτάμι, που προσφέρει εντυπωσιακή θέα στα σπίτια των βράχων αλλά και ένας περίπατος στα στενά σοκάκια, ανάμεσα από τα πέτρινα σπίτια και τις ανθισμένες τριανταφυλλιές, που κυριαρχούν σε όλες τις διαδρομές. Όσο για αυτοκίνητα; Ούτε λόγος!

Απαραίτητη στάση σε ένα γραφικό εστιατόριο της πλατείας όπου ο ιδιοκτήτης προσφέρει αδιακρίτως καλό ντόπιο κρασί μαζί με γλυκά σταφύλια και αρωματικά τυριά – όλα παραδοσιακά προϊόντα της περιοχής.

Ο μοναδικής ομορφιάς πύργος της Γαλλίας που πέθανε ο Λεονάρντο ντα Βίντσι!

Και για την επιστροφή, αναμνήσεις και εικόνες παραμένουν αναλλοίωτες στη μνήμη, για να θυμίζουν στους τυχερούς επισκέπτες ότι ωραίοι προορισμοί δεν είναι μόνο οι πολυδιαφημιζόμενοι!

Γνωρίστε το χωριό μέσα από τις εντυπωσιακές φωτογραφίες…

Beynac Γαλλία θέα
Beynac Γαλλία πανοραμική
Beynac Γαλλία, βόλτα στο χωριό
Beynac Γαλλία σοκάκια
Beynac Γαλλία γενική
Beynac Γαλλία δρομάκι
Χωριό Beynac Γαλλία
Μεσαιωνικό χωριό Beynac Γαλλία
Beynac Γαλλία
Beynac Γαλλία

Δείτε επίσης στο travelstyle.gr

- Advertisement -
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ